Campsite Kogerstrand: Camping in the dunes of De Koog TexelDoor de hele corona crisis gaan voor veel mensen de vakantie plannen niet door. Waaronder ook voor ons. We hadden nog geen hele concrete plannen, maar hebben ons wel georiënteerd om op vakantie te gaan in onze eigen provincie: Noord-Holland. In dit artikel geef ik je wat ideeën mee!

Vorig jaar kochten wij een tweedehands Coleman tent voor 4 personen waarmee we vooral in de weekenden wilde gaan kamperen. Zo hebben wij op een aantal leuke campings gestaan in Noord-Holland die ik hieronder met je deel.

Campsite Kogerstrand: Camping in the dunes of De Koog Texel
Camping Kogerstrand ligt op Texel in het plaatsje De Koog. Het is een super mooi gelegen camping middenin de duinen. Vorig jaar stond ik letterlijk in 1 minuut lopen vanaf het strand! ’s Ochtends vroeg mijn tent uit op mijn slippers en genieten van een frisse ochtendwandeling. Het strand was nog zo leeg en mooi. De zon kwam langzaam op, wauw wat een ervaring om mee te maken. Een écht vakantie gevoel en dat in eigen land.

Heerlijk fietsen op Texel met de tips van De Krim Texel
Op Texel kun je heerlijk fietsen. Landerijen, duinen en het bos. Je hebt er alles en eigenlijk vind je in ieder dorp wel een leuk terrasje, winkeltje, boerderijtje of restaurant om even te stoppen om wat lekkers te nuttigen. Je kunt natuurlijk ter plekke fietsen huren, maar je kunt ze ook zelf meenemen van huis met een fietsdakdrager. Handig als je geen trekhaak hebt en je je kofferbakruimte nodig hebt voor bagage.

Home - Duincamping De Lepelaar
Camping de Lepelaar ligt in Sint-Maartenszee. Deze camping ligt net op de grens van de landerijen en de duinen. Je hebt er mooie duinplekken waardoor je middenin de natuur staat. Het is ongeveer 15 minuten lopen naar het strand, maar dat geeft niet. Je maakt een prachtige wandeling over een weg door een mooi natuurgebied. Voor ons een groot pluspunt is dat de camping binnen een uur vanaf ons huis te rijden is. Als je dan op vrijdagmiddag vertrekt is het qua tijd nog goed te doen en heb je nog wat aan je avond. Als we naar Texel willen moeten we echt wel in de ochtend vertrekken, omdat de rit naar en met de boot zo een paar uur in beslag neemt.

Camping Kennemer Duincamping Bakkum in Castricum, Nederland | Zoover
Dit jaar ga ik met mijn dochter, zus en nichtje naar camping Bakkum. Hier ben ik nog nooit geweest, maar ik heb er goede verhalen over gehoord. Wederom een camping aan de kust, maar met vele opties qua kampeerplekken. Zonplekken, waterplaatsen, bosplaatsen, speelplaatsen etc. Wij hebben gekozen voor een speelplaats met een speeltuin voor de tent. Wel zo fijn voor de kinderen die dan voor de deur kunnen spelen. De bosplaatsen zagen er ook heel mooi uit, maar dan ben je wel wat meer gebonden aan je plek dan met een speeltuintje voor de deur! De camping heeft veel voorzieningen en dat is ook wel eens fijn. Niet iedere avond hoeven te koken, animatie voor mijn nichtje en daarmee ook veel kinderen om mee te spelen.

Heb jij nog een leuke tip voor een camping in Noord-Holland?

Dit artikel is geschreven met input van Dakdragerwinkel