asphalt road between grass field going to brown lighthouse beside houses under cloudy sky
Zoals sommige van jullie wel weten is Texel mijn 2e thuis. Ik kom er al sinds mijn 14e en wij bezoeken in ieder geval één keer per jaar het eiland met familie dag. Het verveelt nooit en je kunt er van eiland naar eiland hoppen. Iets wat we nog nooit gedaan hebben, maar wat al wel jaren op de bucket list staat!

Afbeeldingsresultaat voor texel fietsenBuiten Texel om hebben we nog nooit andere Wadden eilanden gezien. Zo jammer, want het is relatief makkelijk om van eiland naar eiland te hoppen. Maar we zitten altijd een beetje met het vervoer. Hoe kom je van Texel naar Vlieland en van Vlieland weer naar Terschelling?

Afbeeldingsresultaat voor den helder bootHet is geen probleem om met de auto naar Texel te gaan. Je bent met de boot zo over en je kunt relatief veel spullen meenemen. Het is echter niet mogelijk om met de auto van Texel naar Vlieland te gaan. Dit kan alleen lopend of met de fiets. En dat laatste is iets wat mij wel aanspreekt, omdat we nu ik zwanger ben druk op zoek zijn naar een elektrische fiets. Helaas mag de bakfiets niet mee op de boot, maar een gewone Elektrische fietsen zijn geen probleem!

Afbeeldingsresultaat voor boot texel vlieland
Met een elektrische fiets ben je vanuit onze woonplaats in Noord-Holland ook niet zo lang onderweg naar Texel. De oom van mijn man doet het zelfs zónder elektrische fiets. Dat is mij iets te veel van het goede, omdat ik dan echt de hele dag onderweg ben. Maar met de elektrische fiets zijn we binnen een paar uur bij de veerboot in Den Helder. Het is het qua afstand prima te doen om van eiland naar eiland te hoppen. De boot van Texel naar Vlieland vaart in de lente, zomer en de herfst.

Afbeeldingsresultaat voor terschelling fiets
Ook vanuit Vlieland is het mogelijk om met de fiets naar Terschelling te gaan. Er kunnen niet heel veel fietsen mee, maar het is mogelijk als de sneldienst vaart.

Afbeeldingsresultaat voor kogerstrand ingerichte tent
Super leuk om samen met het gezin eens met de fiets op vakantie te gaan. Je kunt natuurlijk kamperen in een tent die al helemaal ingericht is of kiezen voor een leuke Airbnb (hier zijn wij fan van!). Een huisje of een hotel is natuurlijk ook een optie.  Heerlijk als je alleen jezelf mee hoeft te nemen en wat schone kleren. Met een backpack op de rug moet dat zeker lukken qua ruimte. Een leuke uitdaging om zo min mogelijk spullen mee te nemen.

Afbeeldingsresultaat voor texel pluktuin
Juist op de Wadden eilanden is er zoveel te zien en te beleven.  Op Texel ligt 140 kilometer aan fietspad, op Vlieland is dit 26 kilometer en op Terschelling 70 kilometer. Ideaal als je dan een elektrische fiets tot je beschikking hebt waarmee je het hele eiland over kunt fietsen. Er zijn zo veel leuke boeren winkeltjes waar je zelf fruit kunt plukken, kaas kan kopen of een proeverij kunt doen. Je kunt het hele eiland rond en vervolgens door naar het volgende eiland.

Ben jij wel eens op Texel, Vlieland of Terschelling geweest? Wat zijn de leukste dingen die je daar hebt gedaan of gezien?

Dit artikel is geschreven met input van Mantel.com