Bergen, paden met keien en stenen, droogtes of zandvlaktes. De echte trailer deinst voor niets terug. Weer of geen weer: erop uit gaan en de natuur binnenste buiten keren is verslavend en brengt elke keer avontuurlijke ervaringen. Adidas helpt je daarbij een handje. Of beter gezegd, Adidas verzet bergen voor je met de indrukwekkende adidas Terrex wandelschoenen. Schoenen voor hikers die nergens tegenop zien.

Het voorstellingsvermogen van de natuurmens wordt uitgerekt met de functionaliteiten van deze lijn. Robuust en degelijk in de basis, dat zijn de schoenen vooral. Adidas zou Adidas niet zijn als ze dat aanvullen met onderscheidende specificaties voor de echte liefhebber. Jij wilt toch tegen daadwerkelijk alles bestand zijn?

Letterlijk draagt de Terrex bij aan de drang naar meer natuur en avontuur. Het GORE-TEX bovenwerk van de schoenen is waterdicht en kent een ademend vermogen. Dit materiaal is verwerkt in het overgrote deel van de Terrex-modellen. Dus kom maar op met die plassen, beken, rivierbeddingen en dat smeltende ijs. Net op de momenten waarop je daar even behoefte aan hebt, geeft deze schoen thuis in verkoeling voor de energieke voeten.

Opvallend is de hoeveelheid modellen die Adidas in deze lijn uitbrengt. Van een hoog padded climaproof schoen tot een sportieve skychaser. En tientallen modellen daartussen in. Het Duitse merk geeft de hiker de mogelijkheid om alle wensen in een schoen te laten vervullen. Vele modellen hebben zwart als basiskleur, voor de zool en het bovenwerk. Een aantal uitgaven komt met varianten op die kleurstelling. Stuk voor stuk gemaakt om duurzaam en zo dichtbij de natuur te kunnen zijn.

Het weer is niet langer van belang bij het dragen van een Terrex. Een traxion-zool geeft zelfs grip op vochtige boomwortels, rotsen en heuvels zijn een prooi voor de EVA-middenzool. Die brengt ook nog een een lichtgewicht demping met zich mee. Een stroeve rubberen loopzool zorgt voor de grip, ongeacht in welke richting de hiker zich begeeft.

De ontdekkingsreis breng je naar een andere belevenis met een lichtgewicht Terrex. Want ondanks de serie functies van deze schoen wegen de meest uitgaven nog geen driehonderd gram. Dat betekent niets anders dan een vrij en vertrouwd gevoel, op een schoen van textiel en synthetisch materiaal. De voering van de schoen bestaat uit textiel, dat past zich bijna van nature aan voor elk type voet.

Ga je het hooggebergte in? Dan is de pathmaker bergschoen het Terrex-model om mee op pad te gaan. Brengt jouw tocht een vlakke wandeling met zich mee? De Terrex free hiker Gortex Hiking schoen is voor de dames daarvoor de meest geschikte oplossing. Voor mannen die met meer snelheid willen hiken biedt Adidas de Terrex Speed GX schoen.

Kortom: Adidas levert op maat gesneden hikingschoenen voor zowel mannen als vrouwen. We kunnen ons afvragen waar de Adidas Terrex niet tegen bestand is. We kunnen het gewoonweg ervaren door de schoen aan de voeten te binden en de wijde wereld in te gaan. Niets zo uitnodigend als deze hoogwaardige lijn van Adidas.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking