clip_image002
Een bucketlist, wie heeft hem niet? Een lijst voor dingen die je nog graag wil doen. Dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook grote en gave ervaringen of landen die je nog wil zien. In dit artikel deel ik 4 ervaringen voor op jouw bucketlist waarbij je de ultieme vrijheid ervaart.

clip_image003
Zelf leren vliegen

Als reiziger vind ik het heel leuk om te vliegen. De kriebels in je buik, het verlangen naar nieuwe landen, het uitzicht, de ontspanning. Er is zoveel leuks aan alleen al het zitten in een vliegtuig. Hoe gaaf is het dat er nu bedrijven zijn die aanbieden om zelf een keertje te leren vliegen. Natuurlijk leer je niet in 1 keer om te vliegen, maar je mag wel zelf een stukje achter het stuur. 2 jaar terug heb ik mijn man deze ervaring cadeau gedaan boven Texel. Het was zo’n ‘once in your lifetime’ ervaring. Ik kan het jullie enorm aanraden om eens te doen.

Vaarbewijs behalen
Vrienden van mij hebben een bootje achter hun huis liggen. Zodra het zonnetje schijnt, gaan ze varen met de boot. Uren rustig varen en aanmeren in het park om vervolgens te gaan picknicken. Zo ontzettend gezellig. Met een vaarbewijs ervaar je ultieme vrijheid op het water. Een vaarbewijs behalen is dan ook echt een ervaring voor op je bucketlist.

Motorrijles
Mijn zus vindt motorrijden onwijs gaaf om te doen. Zodra er iemand op een verjaardag zegt dat hij of zij motor rijdt, vraagt ze of ze achterop mag om een tour te doen. Haren in de wind, rustig aan door wat dorpen rijden en de vrijheid ervaren. Ze heeft een rijles cadeau gekregen, omdat de vrienden kring van ons ondertussen wel door heeft hoe leuk ze het vindt. Een ervaring om op je bucketlist te zetten!

clip_image005
Ballonvaart

Een ballonvaart staat al jarenlang op mijn wensenlijstje. Zo’n ballonvaart is best prijzig, evenals een helikoptervlucht door het hoge brandstofverbruik. Daarom wil ik het wel graag doen op een locatie waarbij ik fenomenaal uitzicht heb. Ergens tussen de bergen, een mooi meer of bossen. Als het moment daar is weet ik zeker dat dit ook een ervaring wordt die je maar een keer in je leven doet.

Wat staat er nog op jouw bucketlist en waarom?