Review – DIY You Madu vezorgingsproducten + winactie

clip_image002
Jullie weten hoe belangrijk ik het vind om natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken voor mijzelf, maar ook voor mijn dochter Sonne. Van het merk You Madu ontving ik twee prachtige pakketten om zelf je eigen biologische verzorgingsproducten te kunnen maken. Natuurlijker en puurder dan dit wordt het niet. Niet alleen ik kan aan de slag om mijn eigen producten te maken, want ik heb ook een hele toffe winactie waarbij ik één DIY pakket naar keuze weg geef.

clip_image004
In het vocht inbrengende handcrème DIY pakket zitten de volgende producten:
– Bijenwas
– Lavendel olie
– Shea Butter
– Zoete amandelolie
Het pakket kost € 27,95.

clip_image006
In het DIY lippenbalsem pakket vind je de volgende producten
– Bijenwas
– Pepermunt olie
– Shea Butter
– Kokosolie
Het pakket kost € 29,95.

clip_image008clip_image010
Mijn schoonmoeder is een imker, ook wel bijenhoudster. Bijenwas kun je terug vinden in de honingraten van het nest van de bijen. Van bijenwas worden de wanden gemaakt waarin de honing wordt opgeslagen. Best bijzonder dat dit gebruikt kan worden in verzorgingsproducten. Bijenwas is van zichzelf enorm hard. Je kunt het smelten en vloeibaar te maken in een au bain-marie pan op het vuur en daardoor kun je er goed mee werken. Het maakt een creme wat harder of zelfs zo hard dat je er een massage bar van kunt maken in combinatie met andere ingredienten. Ik moet eerlijk zeggen dat deze was er mooi schoon uit ziet. De was die ik van mijn schoonmoeder krijg is veel troebeler en dit zie je terug in de producten die je ermee maakt. Het heeft een warme geur en ik vind het onwijs lekker ruiken.

clip_image012
Zoete amandelolie wordt gewonnen uit de amandelboom. Het is een mooie basisolie die je in veel verzorgingsproducten terug vindt. Dit komt, omdat de olie onwijs verzorgend en voedend voor de huid is. Ook kun je deze olie puur gebruiken als massage olie. Hij smeert dus ook goed uit als je hem verwerkt in een crème. Amandelolie heeft een fijne, zoete geur.

clip_image014
Shea butter heeft in tegenstelling tot de amandelolie veel meer een crème achtige structuur. Deze boter wordt gewonnen uit de Shea boom uit Afrika. Ook deze is enorm verzorgend en ook puur goed te gebruiken. Ik vind het ook heerlijk om mijn droge benen in deze tijd van het jaar in te smeren met deze Shea butter.

clip_image016
Hier kun je goed de structuur zien. Shea butter heeft een zachte, nootachtige geur. Ik vind het aan aangename geur hebben.

clip_image018
Kokosolie is inmiddels al een stuk bekender dan vroeger. Het is een vettige substantie die door warmte snel vloeibaar wordt. Kokosolie is hetzelfde als kokosvet en wordt gewonnen uit kokosnoten. Je kunt hier ook eten mee bakken in plaats van gewone boter te gebruiken. Dit doe ik ook regelmatig en is wat gezonder dat roomboter.

clip_image020
Deze pepermunt & lavendel olie zijn hele pure etherische oliën om te gebruiken. De pepermuntolie werkt verkoelend en opwekkend, maar van de lavendel kun je juist rustig gaan slapen. Je kunt ze toevoegen aan een verzorgingsproduct als je dat lekker vindt, maar een product maken zonder deze geuren kan ook prima. Alle producten zijn biologisch, puur en ruiken daardoor ook natuurlijk en lekker.

Winactie
Dan nu over naar de winactie! Ik mag namelijk één DIY pakket naar keuze van You Madu aan één van jullie weg geven. Laat hieronder weten of je kans wil maken op het verzorgingspakket of op het lippenbalsem pakket. Volg @youmadu op Instagram en je maakt kans om te winnen! Meedoen kan tot en met 10 januari 2021 en daarna bericht ik de winnaar.

Vorige

Persoonlijke kerstkaarten versturen

Volgende

4 x bucketlist ervaringen waarbij je de ultieme vrijheid ervaart

 1. Graag het verzorgingspakket, heerlijk om je zo te kunnen verzorgen en al deze producten met hun goede eigenschappen te kunnen gebruiken.
  gewoon genieten is dit!

 2. Graag het verzorgingspakket! Ik heb een hele gevoelige huid. En wil heel graag eens zelf maken. Zonder zooi. En toevoegingen. Mooie actie om het eens te kunnen proberen! 🙏🏻

 3. Waw super leuk!
  Ik heb zelf een instagram account waarbij ik DIY-projecten doe. Dit zou ik super graag eens willen proberen en delen met mijn volgers!

 4. renske

  Wat een ontzettend leuke DIY- pakketten. Lijkt me heel erg leuk om mee aan de slag te gaan, en dan het liefst met het verzorgingspakket :)

  • Saskia Verhoef

   Oeh de lippenbalsem wil ik wel zelf proberen te maken! In de winter altijd kapotte lippen en misschien met natuurlijk middel dat het dan minder wordt? Proberen waard!

 5. Rachel Perebooms

  Dank voor je uitgebreide review!

  Ik heb al een paar keer op het punt gestaan om zelf een lippenbalsem of creme te maken. Maar altijd net niet gedaan 🤷🏻‍♀️ wat mij tegenhoud weet ik eigenlijk niet.

  Maar deze winactie winnen zou me dus wel over de drempel helpen! Graag zou ik het pakket met de lippenbalsem winnen, zeker nu in de winter gebruik ik die dagelijks. Hoe mooi zou zijn als je die zelf zou kunnen maken 😊

 6. Robin Bakker

  Wat een leuke actie! Graag het verzorgingspakket, lijkt me heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén