Drie oogmake-up removers

De laatste paar weken heb ik voor jullie drie verschillende oogmake-up removers getest en in dit artikel zal ik gaan vertellen welke ik de beste en de slechtste vind.

L’oreal zachte oog en lip reinigingslotion: Speciaal voor waterproof en langhoudende make-up en geschikt voor gevoelige ogen. Er zitten 2 vloeistoffen op elkaar waarvan de bovenste op een olie lijkt. Olie drijft boven water en niet andersom. De bovenste vloeistof verwijdert echt de make-up en de onderste vloeistof geeft een fris gevoel aan de huid. Het is de bedoeling dat je de 2 vloeistoffen eerst goed door elkaar schud voor gebruik. Deze remover is ook geschikt voor dragers van contactlenzen en laat geen vet laagje op de ogen of lippen achter. Er zit 125 ml in, kost €5,99 en is te koop bij de drogist.

Nivea visage oogmake-up reinigingslotion: Voor elk huidtype. Verwijdert mild oogmake-up en verzorgt de wimpers. De lotion laat geen vettig laagje achter en is verrijkt met pro-vitamine B5 wat de gevoelige huid rondom de ogen hydrateert. Deze lotion is ook geschikt voor contactlensdragers volgens de verpakking. Ik kan dat overigens niet testen, omdat ik zelf geen contactlenzen draag. Het flesje bevat één soort vloeistof dus je hoeft niet eerst te schudden. Er zit 125 ml in, kost ongeveer €4,99 en is te koop bij de drogist.

Kruidvat oog en lip make-up remover: Voor alle huidtypes en verrijkt met pro-vitamine B5. Verwijdert doeltreffend waterproof en langhoudende make-up. Geeft een heerlijk fris gevoel. Hierin zitten weer twee vloeistoffen, dus eerst goed door elkaar schudden. Het flesje bevat 150 ml, kost €5,88 en is te koop bij Kruidvat.

Zelf vind ik de oog reinigingslotion van L’oreal de allerbeste van de drie. Hij maakt het beste mijn ogen schoon van de drie. Ik hoef helemaal niet veel te boenen op mijn ogen en voelt mild aan. Op nummer twee staat voor mij de oog reinigingslotion van Nivea. Een goed alternatief voor de L’oreal en je hoeft deze variant niet eerst te schudden, maar je moet iets meer moeite doen om je make-up eraf te halen waardoor de huid rondom mijn ogen iets roder wordt. Op nummer drie komt de oog reinigingslotion van Kruidvat. Dit vind ik dus echt prut. Ik kan schoonmaken wat ik wil, maar krijg mijn mascara er niet meer weg. Het laat zeker wel een vettig laagje achter op mijn ogen wat vies aan voelt. Nee, deze ga ik niet meer gebruiken.

Vorige

Tip – nagellakhouder

Volgende

Konad – Wintercreatie

14 Comments

 1. Ik ga die van Lóreal ook maar eens proberen!

 2. Die van L’Oreal lijkt me heel fijn!

 3. Ik heb sephora reiniger!
  Geweldig! Die Loreal is ook erg goed!

 4. Ik heb doekjes van Nivea, maar daarmee krijg ik ook nooit alles weg.

 5. Ik heb eentje van biocura, die werkt perfect

 6. ik vind die van de kruidvat ook echt niet prettig x

 7. De van L’oreal lijkt mij wel fijn! :) Ik heb echt hele gevoelige ogen, heb daarom ook liever eentje helemaal op oliebasis. Op dit moment heb ik er ook eentje van L’oreal, superfijn! Wel olie en water.

 8. Ik vind die van L’oreal ook heel fijn en die nieuwe van Nivea voor waterproof make-up die moet je ook eerst schudden voor gebruik, dat zijn toch wel mijn 2 favorieten.

 9. handig! ik wil die van loreal!

 10. Thanks voor deze post, heb namelijk net een nieuwe nodig wan gebruik sinds kort een andere waterproof mascara die moeilijk te verwijderen is. Morgen maar even naar de winkel (:

 11. Deborah

  Ik heb veel dure oogmakeup removers gebruikt maar ik vind die van kruidvat echt de beste haha bij mij haalt ie alles er gewoon af

 12. Die van L’oreal is echt m’n favoriet, die heb ik al zooovaak opnieuw gekocht! :) Echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén