Lampe Berger–Parfums de maison

Mijn favoriete huisgeuren zijn die van Lampe Berger. Ik heb Lampe berger voor het eerst geroken bij mijn schoonouders zo’n drie jaar geleden. Ik vond het zo lekker ruiken en kreeg van mijn schoonouders toen met kerst mijn eigen set cadeau. Sindsdien ben ik er gek op en vandaag zal ik er iets over vertellen.

Lampe Berger is opgericht in 1898 en was in eerste instantie bedoeld om ziekenhuiszalen te zuiveren, maar is tegenwoordig een erg beroemd merk en gebruiken mensen het thuis om onaangename geurtjes te zuiveren, als decoratie in hun woning en om thuis een heerlijke geur te verspreiden.

In de set die ik kreeg zat een brandertje ( essentielle cube ), trechtertje,afsluitdop,sierdop,air pure system 3c ( lontje met steentje ) en een flesje neutral parfum. Met het trechtertje doe ik 1/3 neutral parfum en 2/3 geurparfum in de brander. De lont steek ik aan en wacht dan twee minuten voordat ik de vlam uit blaas. Hierna begint de heerlijke geur zich direct te verspreiden in de huiskamer. Meestal laat ik hem dan 20 minuten branden en doe dan de afsluitdop er weer op. De geur blijft nog heel lang nahangen en ik geniet er elke keer weer van. De Neutrale geur reinigt de lucht door nare geurtjes te vernietigen, maar kan ook puur gebruikt worden om je huis te verfrissen zonder te parfumeren of tussen twee parfums door om de werking van de brander te optimaliseren. Ik heb momenteel geen flesje neutral in huis, dus daar heb ik geen foto van.

Er zijn heel veel verschillende geuren waar je uit kunt kiezen, die weer allemaal onderverdeeld zijn in bloemig, fruitig, fris, zoet, puur of oosters. In de winter kies ikzelf liever voor bijvoorbeeld Orange Cinnamon ( zie foto ) en in de zomer voor een frissere geur.
De geuren zijn onderverdeeld in top, hart en basisnoten en als voorbeeld van Orange Cinnamon zijn dat:
Top – citroen, sinaasappel, kaneel en Appel
Hart – Gember, Muskaat, Perzik en kokosnoot
Basis – Amber, Tonkaboon, Sandelhout, Witte musk.
De branders zijn er ook in alle soorten en maten en is echt een mooie decoratie voor in je huis of kamer.

De geurflessen zijn te verkrijgen in 500ml of in 1000ml en kunnen verschillen in prijs. Ik haal altijd een fles bij een winkeltje ( Anne Kalf ) waar ik volgens mij €19,95 voor betaal, maar je kunt ze natuurlijk ook online bestellen www.geurensfeer.nl zijn ze €14,95 maar betaal je verzendkosten erbij. Een starterset die ik heb zal zo tegen de €40 zijn, maar is er natuurlijk ook in verschillende sets en prijzen.

Ik kan niet meer zonder. Ben jij al bekend met Lampe Berger

Vorige

Catrice – 080 Sing: Oh, Champs-Élysées

Volgende

Mini Lush shoplog

13 Comments

 1. er zit precies een slang in dat flesje xD

 2. Ik kende het merk niet… Ik hou van interieurgeuren en al zeker als ze kaneel bevatten!

 3. wat een heerlijke geuren lijken me dat! liefs.

 4. Deb

  Deze sets heb ik volgens mij gezien hier in t dorp bij een interieur winkeltje! Ik vind ze wel pittig geprijsd, maar als ze hun werk goed doen zou ik het er voor over hebben. Ik heb een home scent van Rituals in de huiskamer staan en ik ruik er niks van alleen als ik er boven hang.. dat vind ik écht zonde van het geld… die verkas ik binnenkort naar de wc. Hopelijk ruik je hem beter in een kleinere ruimte..

 5. Deze kende ik nog niet maar het klinkt erg goed!! :-)

 6. Lijkt me een lekker geurtje!
  xoxo

 7. Ik kende dit merk niet, maar ben nu wel erg benieuwd!

 8. Het klinkt heel erg fancy vind ik! Ik weet niet zo direct waar ik het in Belgie zou vinden :).

 9. ik ken m niet maar nu ben ik wel heel benieuwd, hij lijkt me echt super lekker (:

 10. Wauw, het lontje erin vind ik echt heel leuk staan! Kaneel vind ik echt goddelijk, het ruikt heerlijk, vooral in dit soort dingen. :D Het doet mij altijd aan kerstmis denken.

 11. Kaneel is echt mijn lievelingsgeur! Ziet er leuk uit :)

 12. Ik had hier nog niet van gehoord, maar ze lijken me erg lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén