De Tuinen – Aromatherapie oliën in sauna & stoombad

opgemaakte, de tuinen, badolie, essence oogschaduw 009
Op de beautybeurs in Utrecht kocht ik echt een geweldig apparaat; een stoomapparaat waar je olie in kunt doen. Dit mengt zich met water (wat je toevoegt) waardoor en geurende stoom uitkomt. Dit werkt echt 10x beter dan een aromabrander. Ik had op de beurs nog geen oliën gekocht dus besloot ik ze op mijn werk te kopen. Bij De Tuinen dus! Benieuwd naar mijn review van deze oliën?

Ik kocht twee verschillende geuren: sauna & stoombad. Deze geurtjes ruiken precies zoals in een hammam of als je een massage krijgt. Ik kan door zulke geurtjes heerlijk van ontspannen!

Wat zegt De Tuinen over deze oliën?
‘Al in de oude beschavingen van Egypte, India en China kende men de kracht van essentiële oliën. Deze lichte vluchtige oliën bevatten de aromatische bestanddelen uit bloemen en bladeren van bepaalde planten. De soms indringende geuren hebben invloed op je stemming, op de geestelijke veerkracht en brengen een prettige sfeer in huis.
Bijzonder aan essentiële oliën is dat ze op allerlei manieren te gebruiken zijn. Op een manier die je zelf plezierig vindt. Bijvoorbeeld in een warm bad, als bestanddeel van huid-, of massage-olie, in een aromalampje waardoor de aroma’s in de lucht komen.
De Tuinen Essentiële olie sauna bestaat uit Australische koortsboom en dwergden.
De Tuinen Essentiële olie stoombad is een combinatie van eucalyptus en salie.’

opgemaakte, de tuinen, badolie, essence oogschaduw 003
Ik gebruik ze dus in mijn stoomapparaat. Ik voeg ongeveer 4 a 5 druppels toe aan 100 ml water. Hier doet hij ongeveer vier uur mee als het al niet langer is. En dan de geur? Geweldig zoals ik net al vertelde. Geuren die je tegenkomt bij hammams en welness centers. De geur vervliegt niet snel en blijft een paar uur lang diezelfde sterkte houden. Op het einde is het wel wat minder, maar als ik boven het apparaat ruik, ruik ik nog steeds diezelfde lekkere geur. Dit apparaat kun je op verschillende standen zetten, ik zet hem altijd op de sterkste stand. Hierdoor wordt de geur door mijn hele kamer verspreidt in tegenstelling tot een aromabrander waarbij dit niet zo is.

Deze oliën zijn echte aanraders en ik ga er in de toekomst nog veel meer van kopen! Ze gaan trouwens ook langzaam op. Ik heb ze nu al een paar weken in huis, ik kijk net en zie dat er bij beide nog maar 1/5e uit is. Dit terwijl ik ze elke dag wel gebruik en regelmatig nieuw olie in mijn stoomapparaat doe. Ik dacht dat ze al bijna op waren..Ik vind de prijs dan ook enorm meevallen voor een olie waar je zo lang mee doet.

Elke olie bevat 10 ml, kost € 5,99 en zijn te koop bij De Tuinen.

Als jullie dit apparaat in een filmpje willen zien, wil ik dat best doen. Laat dat dan even weten!

Vorige

Body America – Body butter in peach & mango

Volgende

Ask Us Anything – Vragen stellen aan ons

  1. Dit klinkt echt super ontspannend! Hammam vind ik echt een heerlijke geur, gebruik ik ook wel eens onder de (hete) douche :-)

  2. Je maakt me heel nieuwsgierig, dus jaa ik zou dit graag in een filmpje zien!!

  3. Klinkt goed zeg! Heb je zo’n gezichtssauna? Ik zeg ja tegen het filmpje

  4. Ik wil dat ding best eens zien hoewel ik denk dat ik weet hoe het er uit ziet maar toch. Ik ben jaloers! Me want too :D

  5. Klinkt erg handig!

  6. Ik zou ook graag een filmpje zien.. klinkt goed!

  7. dat lijkt me écht heel fijN!

  8. Klinkt erg lekker! :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén