Film review #1

Vandaag weer eens een nieuw soort artikel op Dit is ons. Zelf vind ik film reviews altijd fijn om te lezen en ik hoop jullie ook. Ik zal wat gaan vertellen over 3 verschillende films. Ik behandel vandaag een drama, speelfilm en een waargebeurd verhaal en het zijn al wat oudere films.

The man in the moon
The man in the moon is al een wat oudere, niet heel bekende film. Dit drama gaat over twee zusjes ( de ene een stuk jonger dan de ander ), die altijd lief en leed met elkaar deelden. als er een nieuwe buurjongen komt wonen, worden de twee rivalen van elkaar. Ze worden beide verliefd op hem en terwijl het jongere zusje experimenteert met haar gevoelens van verliefdheid, krijgt de oudere zus een relatie met hem. Als er zich opeens een ernstige tragedie voordoet krijgen de beide zusjes een levensles. Ze leren dat het behouden van hun intense relatie de enige manier is om over hun gebroken harten heen te komen. Dit is volgens mij de 1e film van Rheese witherspoon, waarin zij een prachtige rol neerzet.

What’s eating gilbert grape
Gilbert Grape ( Johnny depp )woont in een klein en saai dorpje, genaamd Endora. Hier zorgt hij voor zijn broertje ( Leonardo dicaprio ) met een verstandelijke beperking. Elk jaar komen er vakantiegangers met campers langs die op weg zijn naar hun vakantiebestemming. Eén van de campers krijgt pech, waardoor Becky ( Juliette lewis ) en haar oma noodgedwongen in Endora moeten blijven. Gilbert gaat, mede dankzij zijn broertje, veel met Becky om en wordt verliefd op haar. Maar ook thuis heeft hij zijn verplichtingen, waardoor hij in de problemen komt. Deze speelfilm vind ik echt geweldig en Leonardo zet in deze film een fantastische rol neer, waar hij ook een Oscar nominatie voor kreeg.

Mockingbird don’t sing
Dit waargebeurde verhaal gaat over Katie. Zij wordt tot haar 13e door haar ouders opgesloten in een kamertje, vastgebonden aan een stoel. Zij heeft nooit leren praten, lezen of schrijven. Op een dag wordt ze gevonden en overgebracht naar een ziekenhuis en komt onder toezicht te staan van kindertherapeute Judy Bingham en studente psychologie Sandra Tannen. Tannen steekt al haar energie en tijd in Katie om haar te leren spreken. De twee krijgen een band. Maar Louise, de moeder van Katie wil haar kind terug. Katie wordt het spel van een juridische procedure slag en komt terecht in verschillende pleeggezinnen die niet met haar om kunnen gaan. Heftige film, maar als je houdt van waargebeurde verhalen is deze film het zeker waard om eens te kijken.

Ken jij al een van deze films? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs Jorinde

 

Vorige

NYX – Glitter Mania’s

Volgende

Catrice lakken #Paars

  1. Ik ken alledrie de films niet, maar vooral de laatste lijkt mij interessant.

  2. wel tof dat het allemaal ‘oude’ films zijn :)

  3. ik ken ze alledrie nog niet!

  4. Whats eating Gilbert Grape wil ik graag nog zien. De andere twee spreken mij niet helemaal aan.

  5. Woa, die films ken ik niet. Rofl, toen werd ik geboren. Nu voel ik mij weer oud, main! xD De laatste lijkt mij trouwens nog wel incredible, volgens mij was er toen zoiets gebeurd in Amerika. Kwam het bij Oprah ook, echt sick. Ik was laatst ook films aan het verzamelen om lekker in de vakantie te kijken. Source Code is trouwens ook incredible!

  6. niet echt mijn ding :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén