Movie review – The Maze Runner

The Maze Runner Movie Wallpaper
Ik kijk heel veel films, maar eigenlijk laat ik nooit aan jullie weten wat ik van ze vind. Is het een aanrader of kun je hem beter over slaan? Vandaag vertel ik je wat ik van de film The Maze Runner vind.

Toen ik de trailer zag wist ik direct dat ik naar deze film moest, omdat Dylan O’Brien een hoofdrol in deze film had. Deze acteur ken ik al een tijdje, omdat hij in één van mijn favoriete series speelt namelijk in Teen Wolf. Als ik fan ben van een acteur vind ik het heel erg leuk om te zien of ze in andere films net zo goed zijn.

Waar gaat de film over?
‘’De zestienjarige Thomas wordt wakker in een roestige lift (The Box) zonder herinneringen, later herinnert hij zich alleen zijn naam. De lift brengt hem naar boven naar The Glade, een wereld omringd door grote grijze muren. Een zestigtal tienerjongens is daar op dezelfde manier gekomen en ze hebben geleerd te overleven in een volledig gesloten omgeving, levend van de landbouw. Ze noemen zichzelf de Gladers. Elke dertig dagen komt er een nieuwe jongen samen met voorraden toe.

De oorspronkelijke groep is in “The Glade” reeds drie jaar op zoek naar een manier om te ontsnappen door het doolhof dat hun leefruimte omringt. De besten worden de Runners die overdag een weg zoeken in het doolhof (The Maze) maar voor de nacht valt terug moeten keren omdat dan de poorten gesloten worden. Tot nu toe heeft nog niemand een nacht in het doolhof overleefd. Iedereen die gestoken wordt door een Griever die in het doolhof rondwaart, sterft aan de beet.’’ bron: wikipedia

Wat vond ik van de film?
Wat ik vooral indrukwekkend vond is de manier van filmen. Er zitten zoveel vette effecten en mooie achtergronden in de film. Alleen daarom al vind ik de film goed. Ik kan echt genieten van een film met mooie effecten. Het geluid was ook onwijs goed, maar wij zaten dan ook in de beste zaal van heel Europa qua geluid (zei de kassa jongen haha). Deze geluidseffecten waren het nieuwste van het nieuwste.

Ik vond dat er genoeg spanning in de film zat, maar vond het wel jammer dat dit in de eerste helft niet naar voren kwam, maar pas bij de tweede helft. De eerste helft was misschien ook iets te langdradig. Ik vond wel dat de tweede helft dit ruimschoots goed maakte. Het verhaal vond ik zelf wel leuk, maar ik was er niet onderste boven van (dat ik de film bij wijze een 10 zou geven). Wel vond ik het zo leuk dat ik deel 2 wil gaan kijken. Ik ben namelijk heel benieuwd wat er in deel 2 gaat gebeuren (ten minste ik ga er wel vanuit dat er een deel 2 gaat komen). Ook vond ik Dylan net zo goed acteren als hij in Teen Wolf doet en heeft hij mij zeker niet teleurgesteld. Helemaal, omdat hij hier een ander soort rol vervulde dan in Teen Wolf. Erg leuk om te zien dat hij dus meerdere rollen goed kan spelen.

Al met al kan ik de je film aanraden. Ik ben heel benieuwd of jij de film al hebt gezien of nog wil gaan zien of dat je alleen het boek heb gelezen.  Zo ja, wat vond je van de film/boek? Of interesseert The Maze Runner je niet? Laat je mening hieronder achter in de comments.

Volg mij op BloglovinFacebook en Twitter zodat je als eerste op de hoogte bent van mijn nieuwste artikelen!

Vorige

Ik doneerde mijn haar aan Stichting Haarwensen

Volgende

Mijn nieuwe telefoonhoesje

  1. Ik vond het echt een leuke film.
    Liefs, xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén