Mijn top 5 fantasy series


Mijn liefde voor fantasy is bij Twilight begonnen en is nooit meer weggegaan. Fantasy zou ik niet meer uit mijn leven kunnen wegdenken en ik kijk dan ook wel elke week een aflevering van een fantasyserie. Benieuwd naar mijn top 5 fantasy series?

Als het even kan kijk ik meerdere afleveringen per week. Sommige series kijken ik met mijn vriend en sommige niet. Het ligt er ook een beetje aan hoeveel afleveringen er online komen per week. Ik kijk mijn series namelijk niet op tv, maar online! Ik was hopeloos op zoek naar series met Nederlandse ondertiteling. Deze zijn namelijk heel moeilijk te vinden. Na een aantal maanden besloot ik de series dan maar in het Engels te gaan kijken, om mijn Engels te verbeteren. Ik ben namelijk heel erg slecht in Engels. En ik kan nu vol trots zeggen dat het echt helpt op series in het engels te kijken. Vaak heb ik niet eens meer door dat het in het Engels is en schakel ik heel snel over van het Nederlands naar het Engels. Tuurlijk begrijp ik niet alles, maar ik leer steeds meer bij en beeld kan al heel veel doen om iets te begrijpen.

Als je niet van fantasy houdt dat is dit artikel absoluut niets voor jou. Ik hou van tot het extreme aan toe van fantasy. Hoe meer hoe beter en het liefst ook nog met een beetje liefde erin. Door de fantasy wordt het niet te cliché.

1. The Vampire Diaries

Bovenaan staat zeker weten The Vampire Diaries. Het leek me in het begin helemaal niets, maar nu ben ik echt verslaafd. Liefde, haat, geluk, verdriet, elke emotie komt in deze serie wel naar voren en dat vind ik er misschien wel zo leuk aan. Uitgerukte harten, opengereten mensen, ik schrik er niet meer voor. En al helemaal niet sinds ik zelf nep bloed gebruik. Voorheen kon ik nooit zo goed tegenbloed, maar tegenwoordig kan ik het prima handelen. Van deze serie heb ik ook 3 boeken gelezen dus je kunt je wel voorstelen hoe leuk ik deze serie vind. Door drukte van school kom ik helaas niet verder met lezen, maar de serie kijk ik trouw elke week! En ik raak er maar niet op uitgekeken.

2. Teen Wolf

Teen Wolf is een heel ander soort serie en vampiers komen er niet in voor. Door Twilight is mijn interesse voor wolven ontdekt en ook deze serie heeft zijn charme. Ik kan niet wachten op het volgende seizoen. Ik heb een tijdje terug al iets over Teen Wolf geschreven en als je dat graag wil lezen kun je dat hier doen (daar leg ik uit waar de serie over gaat).

3. Beauty and the Beast

Is een serie die ik nog niet zo lang volg, maar waar mijn vriend en ik al grote fan van zijn. Hier is geen sprake van vampiers of wolven, maar van een persoon waarbij er met zijn DNA gerotzooid is tijdens een experiment. Omdat de krachten van deze personen toenemen werden ze allemaal vermoord, maar alleen hij wist te ontsnappen. Hij leeft al 10 jaar op een verborgen plek, omdat er nog steeds een jacht op hem rust. Hij wordt als slecht gezien, maar hij red juist mensen die in gevaar zijn en zo ook dit meisje.. en zij worden verliefd. Maar dat is niet zo makkelijk als je je de hele dag schuil moet houden, de maatschappij wilt helpen en je ex ook nog eens in beeld komt.

4. True Blood

True Blood kijken mijn vriend ook pas sinds kort en in het begin moesten wij niets van deze serie hebben. De intro vinden wij dan ook niet helemaal bij de serie passen. True Blood gaat over ‘hoe origineel’ vampieren. Op het internet wordt deze serie omschreven als dat hij meer voor volwassenen is bedoeld en dit klopt ook wel. Ik vind het dan ook geen serie voor jonge meiden. Minder clichés. Soms vind ik ze serie wel wat te makkelijk qua seks, bloed en drugs. Het gaat niet altijd even diep in op deze onderwerpen. Dit vind ik wel jammer. Wij moesten er dus eerst even inkomen en dat heeft denk ik wel 5 afleveringen geduurd, maar nu zijn wij helemaal om.

5. Secret Circle

Secret Circle heb ik vorig jaar bekeken en dat is dus al wel eventjes geleden. Wel kan ik mij herinneren dat ik de serie heel erg leuk vond en dat ik het jammer vond dat er maar één seizoen was en er geen tweede seizoen kwam. Het verhaal was voor mijn gevoel namelijk nog niet af. Het gaat over een cirkel van heksen die heel veel krachten hebben zodra zij hun krachten bijeen gebundeld hebben in een cirkel van zes. Maar, er zijn kapers op de kust. Er zijn mensen die interesse hebben in hun krachten. Ook zijn zij zelf nog erg op ontdekking wat betreft hun krachten en de duisternis ligt op de loer. Krachten moet je niet voor slechte doeleinden gebruiken en daar is niet iedereen het mee eens.

En nu ga ik jullie het geheim vertellen waar ik deze series kijk. Ik heb zelf maandenlang avond aan avond gezocht om een fijne site te vinden waarbij je je niet hoeft aan te melden. De site heet Megashare.info en hier kun je alle series die ik vandaag besproken heb vinden.

Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden. Het is eens wat anders en wellicht heb ik je nog kennis laten maken met series die je nog niet kende! Mocht je twijfelen over een serie, kijk dan even een trailer op Youtube. Wellicht overtuigt je dat!

Ben jij ook zo dol op fantasy series?

Vorige

Uitslag winactie Telefoonhoesje of Tablet naar keuze

Volgende

Lush – New (shampoo bar)

21 Comments

 1. The vampire diaries is by far een van mijn lievelingssseries! Ik heb vorig jaar toen ik ziek thuis in bed lag voor een aantal maanden alleen maar dat gekeken, en nog steeds heb ik er geen genoeg van haha

 2. Aah, ik hou van The Vampire Diaries! Ik ga de andere series ook eens bekijken, ik voel een nieuwe verslaving aankomen haha!

 3. Ik kijk ze zelf nog allemaal niet XD

 4. ik heb nog nooit één van deze series gezien :)

 5. Ik heb eigenlijk ook nog geen één van deze series gezien. Gelukkig over een paar weken zomervakantie en dan wil ik wel beginnen aan The Vampire Diaries!

 6. the secret circle heb ik ook gekeken en ik baalde ook wel dat de serie werd stopgezet. True blood vind ik jammer genoeg erg tegenvallen in het nieuwe seizoen en ben er dan ook mee gestopt. Als je van fantasy houdt moet je trouwens zeker game of thrones kijken!

  • Mijn vriend kijkt deze serie regelmatig, maar ik ben er niet mee gestart en wil hem eigenlijk pas gaan volgen vanaf het begin en niet middenin het seizoen. Maar die ga ik zeker nog kijken in de toekomst!

 7. vampire diaries is leeeuk :) en beauty and the beast lijkt me ook n hele gave serie! ik g am in de gaten houden!

 8. Erg leuk. Ik was vroegah helemaal verslaafd aan Buffy The Vampire Slayer en Charmed. Maar op een gegeven moment was ik er een beetjr klaar mee. Bleef altijd wel hetzelfde.

 9. Ik ben DOL op The Vampire Diaries en op True Blood, zowel op de boeken als de series. Ik heb me de ganse Sookie Stackhouse series aangeschaft (tien boeken) en ik ben net begonnen in het vijfde. Zo verslavend :-)

 10. The Vampire Diaries kijk ik ook altijd, echt een top serie! The Secret Circle heb ik gekeken, maar niet afgemaakt, het begon mijn aandacht te verliezen. Misschien toch maar een keertje afkijken! Van True Blood heb ik de eerste twee afleveringen gezien, ik vond het een beetje tegenvallen maar als ik dit zo lees dan wordt het dus wel beter na een paar afleveringen! Beauty & The Beast klinkt erg leuk, die set ik op mijn watch-list :D

 11. Leuke series! Ik ben gek op fantasie! Zelf ben ik heel nieuwsgierig naar Teen Wolf en de laatste serie ken ik ook niet dus ben ik ook wel nieuwsgierig naar. Ga zeker eens kijken of het wat is!

 12. Ik ben niet zo van de fantasy, misschien omdat ik meer van actie en drama houd. Maar The Vampire Diaries is op dit moment mijn favoriet! En the Walking Dead, maar ik vind dat niet echt fantasy, want dat is gewoon bloed en zombies. :’) Bedankt voor de website, ik ga even kijken of de nieuwe TVD erop staat! Vanavond dan, want dan wordt hij uitgezonden in Amerika. ;’)

 13. Leuk artikel! Ik heb het niet zo voor fantasy maar beauty and the beast spreekt me wel aan!

 14. The Vampire Diaries! Love it. Met The Secret Circle ben ik gestopt.. vond ik niet goed meer!

 15. Wat toevallig, mijn fantasy verslaving is ook door Twilight begonnen, daarvoor vond ik het echt belachelijk. En door The Vampire Diaries kan ik ook exact met gemak tegen bloed, terwijl ik dat vroeger echt heel moeilijk kon. Zo zie je maar dat je alsnog wat door series kan leren haha! Ik ga na mijn examens beginnen met Beauty and the Beast en True Blood :D

 16. Deb

  Jaaa! Ik ben ook dol op fantasy series!! One upon a time vind ik ook helemaal geweldig en True blood… ik kan bijna niet wachten op het nieuwe seizoen!

 17. The Vampire diaries en Beauty and the beast volg ik ook! Heb het nu al heel lang niet meer gekeken door school. The secret circle had ik ook gevolgd, inderdaad jammer dat het niet meer verderging.

 18. Ik ben zelf een huge fan van true blood, once upon a time en sinds kort 666 park avenue en oja american horror story.

 19. Leuk artikel, ik houd ook van fantasy serie’s! True Blood is een groot favoriet hier. Die andere ga ik zeker eens bekijken ook, vooral Teen Wolf leek me al erg leuk. Ik denk dat je American Horror Story ook wel leuk zal vinden trouwens! ^^

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén