Lush – New (shampoo bar)

lush fotos amsterdam, look goud 052
De shampoo bars van Lush worden nog wel eens als apart beschouwd. Want hoe werkt zo’n bar nou? En werkt het überhaupt wel? Is het beter dan een vloeibare shampoo? In dit artikel ga ik je antwoorden geven op deze vragen. Ik heb namelijk al een aantal maanden een shampoo bar van Lush getest dus ik kan het je allemaal vertellen.

Hoe werkt het?
Je maakt je haar goed nat onder de douche waarna je daarna met de shampoobar over je hoofd wrijft. Zo ontstaat er schuim en met dit schuim kun je je haar wassen.

Werkt het net als een normale shampoo?
Ja, zoals ik hierboven al beschreef krijg je schuim zoals je dat bij een normale vloeibare shampoo ook zou krijgen. Of het nou beter is durf ik niet te zeggen. Ik vind het hetzelfde werken. Het is natuurlijk makkelijker meenemen op vakantie, omdat dit minder ruimte in beslag neemt.

Is het zuinig in gebruik?
Ja, met zo’n bar schijn je 3 flessen van 250 ml te kunnen vervangen. Nu ben ik nogal een ruime gebruiker dus voor mij persoonlijk zijn het denk ik twee flessen van 250 bij elkaar. Maar de prijs van deze bar ligt ook een stukje hoger dan mijn normale shampoo van € 2,00 per fles. Als jij een duurdere shampoo gebruikt zou dit wel zuiniger kunnen zijn.

lush fotos amsterdam, look goud 050
Als je een los product bij Lush koopt kun je deze in een geel of zwart zakje doen. De verkoopster pakt hem dan dicht.

lush fotos amsterdam, look goud 060
Zo ziet de shampoo bar eruit. Hij lijkt te bestaan uit een soort van reiskorreltjes met een kaneelstokje op de bovenkant.

lush fotos amsterdam, look goud 066
Hij is vrij klein, maar vergis je dus niet. Je kunt heel lang met zo’n bar doen!

Wat zegt Lush zelf over New?
Soms komt het als een verrassing dat je haren sneller uitvallen dan de nieuwe teruggroeien. En het vervelende is dat je er weinig aan kunt doen. Maar als het een hormonale oorzaak heeft, vrees dan niet langer. Was met New. Boordevol stimulerende oliën die de bloedsomloop stimuleren, waardoor je haren wat langer blijven hangen

Ingrediënten:
Sodium Lauryl Sulfaat (Sodium Lauryl Sulfate), Brandnetel en pepermunt infusie (Urtica dioica and Mentha piperita), Glycerine (Glycerine), Brandnetel absolue (Urtica dioica), Rozemarijn absolue (Rosmarinus officinalis), Laurier essentiële olie (Pimenta racemosa), Kruidnagel essentiële olie, nagel (Eugenia caryopyllus), Kaneelblad essentiële olie (Cinnamomum zeylanicum), Cinnamal (*Cinnamal), Eugenol (*Eugenol), Benzylbenzoaat (*Benzyl Benzoate), Limonene (*Limonene), Linalool (*Linalool), Kleurstof 73360 (Colour 73360), Kaneelstokjes (Cinnamomum cassia)

Zoals jullie misschien wel weten heb ik een hele lange tijd last gehad van haaruitval. Ik denk dat dit door stress komt, maar zeker weten doe ik het natuurlijk niet. Nadat ik deze shampoo een paar weken had gebruikt vertelde mijn vader mij dat hij de laatste tijd minder haren in de badkamer tegen kwam. Ik besefte me dat dit klopte. Ik had inderdaad minder haar uitval. Of dit nou door deze bar komt of doordat ik minder stress heb durf ik niet te zeggen. Wat ik wel kan vertellen is dat ik hem fijn vind in gebruik en dat mijn haren niet sneller vet worden dan wanneer ik mijn oude vertrouwde Gliss Kur shampoo gebruik. Dit is wat ik sowieso in een shampoo zoek zodat ik kan afwisselen en niet gewend raak aan één shampoo.

Ik moest in het begin erg aan de geur van New wennen. hij ruikt namelijk een beetje rokerig. Niet op een sigarettenlucht manier, maar eerder op een haardvuurmanier. Die lekkere rokerige geur, hmmm. Ik vind het nu erg lekker!

Conclusie: ik ben tevreden over deze shampoo bar en ga hem in de toekomst denk ik nog wel een keer aanschaffen. Ik heb momenteel een andere shampoo bar van Lush die ik aan het testen ben. Die is voor vet haar.

Deze shampoobar bevat 55 gram, kost € 9,10 en is te koop in een van de Lush filialen of in de webshop van Lush.

Heb jij wel eens een shampoobar van Lush geprobeerd?

Vorige

Mijn top 5 fantasy series

Volgende

Make Up Forever – Pigment 304

25 Comments

 1. Klinkt fijn! Alleen de geur lijkt me wel erg wennen :)

 2. Mij lijkt het echt heel apart om te gebruiken, maar opzich wel fijn! Fijn ook dat je minder haaruitval hebt

 3. ik zou denk heel erg aan de geur moeten wennen, maar ik ben er nu wel heel nieuwsgierig door :)!

 4. Oh wat een grappig product, ik kende het nog helemaal niet! Ben benieuwd of het fijn werkt! (:

 5. Dat klinkt heel erg goed! Zeker een keer het proberen waard denk ik.

 6. klinkt erg fijn! ik vind het nog steeds raar, zo’n shampoo in vaste vorm, maar iedereen is er zo enthousiast over dat ie wel goed moet zijn! (je hebt trouwens ergens massagebar in plaats van shampoobar geschreven)

 7. Lijkt mij een bijzondere, maar erg lekkere geur! Fijn!

 8. nee, nog nooit :)

 9. Hij klinkt erg fijn! Ik heb ook met deze in mijn handen gestaan, maar ben toen toch voor de blauwe versie gegaan, die rook lekker haha! ;) Ik ben ook erg tevreden over de lush shampoo bars, misschien dat ik deze de volgende keer ook maar eens ga proberen :)

 10. ik ben nu wel nieuwsgierig naar de geur XD

 11. Klinkt erg goed. Zeker als hrr helpt tegen haar uitval. Ik denk dat het dan ook wel een stuk door de bar komt, als het je vader al opvalt. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar de bar voor vet haar.

 12. aaah klinkt echt superlekker!

 13. Klinkt goed, ik zou het graag een keer willen proberen :)

 14. Ik gebruik nu afwisselend met een vloeibare shampoo een solid shampoo bar van The Beauty Bakery. Die vind ik ook erg fijn :) Misschien een keer eentje van Lush proberen :)

 15. Ik was altijd zo benieuwd naar zulke shampoo bars! Hele handige review van je :)

 16. Het is wel heel apart om te gebruiken denk ik, maar het lijkt me wel fijn voor af en toe! :-)

 17. Klinkt best goed

 18. Deze bars zijn wel zuinig in gebruik en schuimt snel. Ik heb de Jumping Juniper geprobeerd en werkt goed bij mij type haar.

 19. ik vind zo’n haard vuur geur ook wel lekker :) en hij ziet er ook heel leuk uit!

 20. Hahaha, ik moet altijd zo hard lachen als ik die shampoo bars zie! Er was ooit een vrouwtje bij de Lush die zo’n bar aan ons ging aanbevelen, maar het was voor mijn vader. Die was er niet bij, maar ze zij dat het zijn haargroei op zijn hoofd zou stimuleren. We hebben echt tien minuten staan discussiëren dat hij dat niet nodig heeft. :’) Hij heeft nog een volle kop met haar en nog niet eens grijs – even afkloppen – maar van de Lush-vrouw, die dacht dat hij kaal was – moesten we zo’n bar meenemen. xD Oh man, ze wilde het niet begrijpen. Het lijkt mij wel vreemd om ineens zoiets te gebruiken, maar de geur lijkt mij ook raar.. Hout in je haar? damn. Ik moet er denk ik maar eens aan gaan geloven. :’) Krijg je trouwens niet die stukjes erin?

  • Haha Cyn wat een verhaal. Meestal luisteren die Lush medewerkers wel goed naar mij haha xD. Nee eigenlijk niet, dat heb je pas op het aller allerlaatst als hij al bijna op is en dan kun je beter een stukje afbreken, mar voor de rest heb ik daar geen last van.

 21. Deb

  Shampoo in vloeibare vorm gebruik ik zelf het liefst. Ik heb zelf eens Ultimate shine shampoo bar van Lush gebruikt. Zelf heb ik ook af en toe erg last van haaruitval waar ik me verschrikkelijk aan irriteer (stress van krijg en nog meer haaruitval krijg ;-) hihi ; wie weet werkt het zo) dat ik wel nieuwsgierig geworden ben naar deze en misschien toch wel wil proberen.

 22. Ik vind shampoo bars altijd zo apart, maar wil het nog wel eens proberen! Deze vind ik er ook leuk uitzien door de kleur haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén