Douce Nature Eco Shampoo

baby mobiel 188
Een shampoo in vaste vorm gebruik ik regelmatig van het merk Lush. Ik wist echter niet dat er ook andere merken waren die dit soort shampoos maakten. Mijn interesse was gelijk gewekt toen ik de Douce Nature Eco Shampoo bar zag in de webshop van BigGreenSmile. In deze review vertel ik je wat ik ervan vind!

baby mobiel 181
Wat zegt BigGreenSmile over deze shampoo?
’’Alle actieve bestanddelen van deze shampoo zijn samengebracht op een basis van klei, zonder kleurstoffen, zonder parabenen, zonder petroleumderivaten en zonder synthetische stoffen. De originele formuleringen zijn aangepast aan de vier haartypen (normaal, droog, anti-roos en vet).
“Fleur de Shampooing” is geen zeep maar een échte shampoo. Met zijn vaste vorm bezit het enkel actieve stoffen in geconcentreerde vorm.

 • Economisch : een stuk « Fleur de Shampooing » van 85 g is gelijkwaardig aan 400 ml klassieke vloeibare shampoo en voorkomt verspilling.
 • Ecologisch : geen plasticfles
 • Goedgekeurd door Cosmébio. Gecertificeerd door Ecocert.

Gebruiksaanwijziging
Je dient enkel de haren nat te maken, ze met het stuk ‘Fleur de Shampooing’ goed in te wrijven tot er overvloedig schuim ontstaat, vervolgens de hoofdhuid masseren, enige tijd laat inwerken en goed uitspoelen. Dankzij de centrale opening laat het zich gemakkelijk aan een haak hangen.

Inhoud : 85g

Douce Nature – Fleur de shampooing – Vet Haar – Ingrediënten :
Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Coco-Sulfate, Triticum Vulgare (Wheat) Starch, Cetearyl Alcohol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water*, Rhus Verniciflua Wax, Sodium Laurylsulfate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cocamidopropyl Betaine, Aqua (Water), Coco-Glucoside, Montmorillonite, Parfum (Fragrance), Glycerine*, Lauryl PCA, Glyceryl Stearate, Urtica Dioica Extract*, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Limonene, Eugenol.’’

Een minpunt wat mij meteen opviel toen ik de shampoo ontving was de verpakking. Een reden voor mij om voor een vaste shampoobar te kiezen is, omdat ik geen onnodig plastic wil gebruiken. Toen ik de shampoobar ontving viel mij dan ook direct op dat deze in plastic verpakt was. Dit begrijp ik niet?! Totaal onlogisch. Wat mij betreft kunnen ze hem gewoon los of ik krantenpapier o.i.d. verpakken.

baby mobiel 192
De shampoobar is groot en bevat 85 gram en bevat dus een handige ronding in het midden waaraan je hem kunt hangen als je in je douche een haak heb (welke ik gelukkig wel heb). Zo smelt hij niet weg als je hem neerlegt en droogt hij mooi op. Een geweldig systeem, wat de shampoobars van Lush bijvoorbeeld niet hebben.

baby mobiel 195
De shampoobar ruikt heel sterk naar pepermunt. Ik vind het lekker, mijn haar ruikt enorm fris en je wordt gelijk wakker door de geur. Ik maak mijn haar nat en wrijf met de shampoobar over mijn haar zodat er schuim ontstaat. Met dit schuim was ik mijn haar.

De shampoobar is geen zeep, maar voelt wel zo aan op mijn haar. Mijn haar is écht schoon. Normaal gesproken laat een shampoo vaak wel een viezig laagje achter op je haar. Als je je haar met deze shampoobar was dan pas voel je hoe schoon haar voelt en wat een normale shampoo achterlaat op je haar. Aan de ene kant vind ik dit prettig, maar aan de andere kant zorgt dit er wel voor dat mijn haar enorm stroef wordt. Ik kom er soms niet door heen, omdat ik meer klitten dan normaal krijg. Ik wissel hem daarom af met mijn andere shampoobars van Lush.

Een andere voordeel van een shampoobar vind ik dat ze makkelijk mee te nemen zijn. Zo nam ik voor mijn vriend en mij deze shampoo mee in onze handbagage naar Praag. Hij weegt bijna niets en neemt nauwelijks ruimte in. Ideaal voor vakantie!

Deze shampoobar kost € 6,70 en bevat 85 gram. Dit staat gelijk aan 400 ml vloeibare shampoo. Vaak doe je daarom veel langer met een stuk shampoobar dan met een vloeibare shampoo.

Gebruik jij wel eens een shampoobar? Zo ja, van welk merk?

123

Vorige

Praags Kasteel/St. Vitus Cathedral – Praag, Tsjechië

Volgende

DIY – Bijenwasdoek

 1. Die

  SCS is een sulfaat en bevat SLS en ALS, troep dus.

  • Die

   Daarnaast is dat “schone gevoel” waar je het over hebt, je haren en huid
   die gestript zijn van hun natuurlijke bechermlaag door aggresieve surfactaten zoals SCS.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén