Review – Shampoo bar van shampoobars.nl

clip_image002
Het is alweer een tijd terug dat ik voor jullie een product review heb gemaakt. Ik wil alleen nog maar schrijven over natuurlijke producten en daar past deze shampoobar van shampoobars.nl perfect bij. Een voor mij nieuw merk, waar ik je graag meer over vertel en natuurlijk de shampoobar aan jullie wil laten zien.

Ik kies steeds vaker bewust voor groene verzorgingsproducten. De afgelopen jaren is dit alleen maar meer geworden. Het begon met mijn dag verzorging, maar inmiddels gebruik ik ook veel groene lichaamsverzorging, schoonmaakmiddelen en natuurlijke producten voor mijn dochter. Groene producten zijn één ding, maar daarmee samenhangend hangt ook bewust kijken naar de impact op het milieu. Eén shampoobar staat gelijk aan 3 plastic flessen shampoo en gaat wel 80 wasbeurten mee. Ik vind het ontzettend leuk dat de producten van shampoobars.nl in Nederland worden gemaakt.

Shampoobars.nl wil betaalbare shampoobars maken. De goedkoopste shampoobar is verkrijgbaar vanaf € 5,95. De shampoobar die ik heb kost € 8,95 en is de Shampoo Bar Vanille. Wist je trouwens dat ze nog veel meer andere geuren en typen shampoobars hebben? Van droog tot vet haar, maar ook een anti-roos shampoobar. 

clip_image004
De shampoobar wordt geleverd in een kartonnen verpakking. Toen in mijn pakketje openmaakte kwam de heerlijke vanille geur mij al tegemoet. De shampoobar heeft een dag op de trap gelegen en mijn hele hal rook naar de warme vanille geur. Wat mij betreft een prettige geur voor het najaar.

clip_image006
Ik gebruik zelf al jaren shampoobars van Lush dus heb al ervaring in het gebruik ervan. Als je nog nooit een shampoobar hebt gebruik is dit even wennen. Je moet meer moeite doen om schuim te krijgen in vergelijking met een normale shampoo. Dit komt, omdat er geen SLS in de shampoo zit. Dit is het product wat een shampoo laat schuimen. Ik doe de shampoobar in een organza zakje zodat hij wat minder glibberig is, maar ook zodat ik hem kan ophangen na gebruik. Zo wordt hij niet nat en zompig. Je kunt hem ook in een zeep lekbakje doen.

clip_image008
De shampoobar maakt mijn haar goed schoon. Mijn haar klit wel meer dan bij een normale shampoo, maar ik heb dan ook geen conditioner gebruikt terwijl ik dit normaal wel doe. Shampoobars.nl heeft trouwens ook Conditioner Bars. Deze zijn verkrijgbaar vanaf € 9,95. Ik denk als je die zou gebruiken je haar een stuk minder klit.

Ik vind het een prettig idee dat ik een natuurlijk product gebruik wat ook nog eens goed voor het milieu is. Zo kan ik in mijn dagelijks leven toch mijn steentje bijdragen aan een groenere wereld!

Ingrediënten:
Sodium Cocoyl Isethionate, SLSA, Cocamidopropyl Betaine, Cetyl alcohol, Behentrimonium methosulfate cetyl alcohol butylene glycol, Butyrospermum Parkii, Panthenol, Stearic Acid, Parfum, CI 77492

De shampoobars zijn verkrijgbaar in hun webshop, maar ook te vinden bij verschillende verkooppunten in Nederland.

Gebruik jij wel eens een shampoobar? Zo ja, welke?

                                                                                         Dit betreft een samenwerking

Vorige

Groen verlaagt stress

Volgende

Favorieten – November & December

  1. Maria

    Mijn favoriet is Pachamamai Pure shampoo bar en Helemaal Shea Solid Conditioner. Beter voor het milieu en bovendien veel goedkoper dan vergelijkbare kwaliteit vloeibare shampoo en conditioner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén