IMG_0344
De meest populaire bezienswaardigheid in Praag is toch wel de St. Vitus Cathedral ook wel het Praags Kasteel genoemd. Het Praags kasteel bevind op een berg waardoor je hem vanuit het centrum kunt zien. Hij is ‘s avonds verlicht waardoor hij er sprookjesachtig uit ziet.

IMG_0133
IMG_0349
De buitenkant van het Praags Kasteel is onwijs mooi. Als de zon er op schijnt krijgt hij een mooie gouden gloed. Hij is enorm groot zoals je op de foto’s kunt zien. Gelukkig staan er ook bankjes waardoor je het kasteel goed kunt bekijken. Toen wij er zaten waren bijna alle bankjes nog leeg. Onbegrijpelijk, want zo kun je het kasteel ook van een afstandje goed bekijken anders zit je alleen maar omhoog te kijken haha. Wij gingen er even wat drinken en namen een tussendoortje. Mijn tip is om dit ook te doen. Het kasteel is geloof ik wel gratis te bezoeken, maar dan kun je alleen voorin staan met nog een hele horde mensen. Je kunt ook en ticket kopen en dan kun je hem volledig bezichtigen. Dit deden wij.

IMG_0319
IMG_0322
IMG_0331
Net zoals andere kathedralen en kerken in Praag doet deze mij denken aan Lord of The Rings. De hoge muren, sierlijke bogen, alsof je in een andere wereld staat. De kerk is gedeeltelijk afgeschermd om te lopen met hekken. Je kunt rondom de kerk, maar niet in het midden komen.

IMG_0336
IMG_0326
Er is veel glas in lood waar de meest mooie kunstwerken op afgebeeld zijn. Er is veel te zien, maar hou er rekening mee dat het héél erg druk is. Ik kan hier niet zo goed tegen en omdat we nog meer op de planning hadden staan, zijn wij redelijk snel de kerk weer uit gegaan. Achteraf jammer, want met meerdere dagen de tijd in een stad kun je echt wel ruim de tijd nemen om deze kathedraal te bezoeken.

Ik vond het wel jammer dat er zo luidt gepraat werd. De meeste kathedralen en kerken kun je in stilte bezoeken. Je merkt echt dat dit een toeristische trekpleister is. Iedereen loopt elkaar voor de voeten en er worden veel rondleidingen gegeven. Wij vinden het leuker om een kerk/kathedraal zelf te bezoeken. Ondanks de drukte raad ik het Praags Kasteel toch aan. Hij is onwijs mooi, imponerend en sprookjesachtig.

Er zijn drie verschillende tickets die je kunt kopen waarbij je meerdere bezienswaardigheden in de Praagse Burcht kunt bezoeken, waaronder het Praags Kasteel. Met onze Praag Card hadden wij recht op 5 bezienswaardigheden (St.Vitus Cathedral, Old Royal Palace, St.George’s Basilica, Golden Lane, Daliborka Tower) wat neerkwam op 250 Tsjechische Kroon. Dit is +- € 10,00.