IMG_0484
De Karelsbrug staat zeker in de top 3 meest populaire bezienswaardigheden in Praag. Ik wilde er daarom zelf ook graag een keer over heen lopen om te zien waarom hij zo populair is. Vind ik de Karelsbrug een aanrader of niet?

IMG_0456
Wat me meteen opviel toen we nog maar 1 meter over de brug liepen is dat het DRUK was.

IMG_0272
We pakten op aanraden van een soort VVV kantoor een tram naar de ‘middel of nowhere’ om daar vervolgens uit te stappen en op zoek te gaan naar het kasteel van Praag. Rondom het kasteel is het druk, maar daarbuiten is het heel rustig. Een geweldige manier om Praag beter te leren kennen, want er loopt geen kip. Ik kan jullie aanraden om dit ook te doen als je naar Praag gaat. Je loopt van boven de berg naar beneden langs een aantal bezienswaardigheden rondom de kerk van Praag waaronder dus uiteindelijk de Karelsbrug.

Je kunt begrijpen toen we bij de Karelsbrug kwamen dat dat erg druk was. Er was nauwelijks ruimte om zelf een foto te maken waar niemand anders op staat. Ik bedoel, wat moeten die mensen in mijn fotoboek?

IMG_0469
Hier zie je een gedeelte van de brug. Hij kijkt uit op een hele mooie toren (als je vanaf de kant vanaf het kasteel loopt, anders kijk je natuurlijk uit op het kasteel).

IMG_0472
IMG_0474
Mijn vriend en ik hadden het al snel gehad. Het was er erg druk en zo speciaal vonden wij het niet. Kijk die brug tussen die mensen, daar loopt helemaal niemand! Die brug hebben wij later nog eens gelopen en vonden dat een stuk prettiger. Wel het uitzicht op de brug, maar zonder al die vervelende mensen die in de weg staan Winking smile

IMG_0475
De beelden zijn ook niet goed te bekijken, omdat iedereen er steeds voor staat. Daarbij komt dat de beelden niet echt zijn. Dit weten de meeste mensen niet haha. Het zijn replica’s van de echte beelden. Die hebben wij ook bezocht, maar daar vertel ik jullie een andere keer over!

Conclusie
Wij raden de Karelsbrug niet aan als je geen tijd hebt. Het is een toeristische trekpleister waarbij je nauwelijks iets kunt zien. Mocht je tijd over hebben is het leuk om er een keer over heen te lopen. De Karelsbrug is gratis te bezoeken.