IMG_0407
De St. Nicholas kerk liepen we per ongeluk tegen het lijf. Het was niet een kerk die we van te voren hadden aangestipt om te bezichtigen. We gingen naar binnen zonder verwachtingen, zou het een JA! Of een Nee.. worden.

Deze foto’s zijn allemaal met mijn telefoon genomen. Ik vond het teveel gedoe om de hele dag met een zware camera te lopen. De kerk komt hier niet geheel realistisch over. Je kunt altijd even googlen om de ware kleuren te bekijken.

IMG_0409
Toen we binnen kwamen keken we elkaar aan en verscheen er een hele grote glimlach op ons gezicht. Wat een mooie kerk van binnen. Dit hadden we niet verwacht en we keken onze ogen uit. Zoveel pracht en praal, maar als je verder kijkt zo mooi en gedetailleerd. We wisten niet waar we moesten kijken, omdat er zoveel te zien was. Hieronder wat sfeerbeelden van de kerk.

IMG_0414
Roze marmer? als muren en hele hoge bogen. Erg indrukwekkend als je er als klein mensje naast staat. Dat gevoel ervaar je pas als je het met eigen ogen ziet. Vanaf een foto is dat toch heel anders.

IMG_0416
Er was ook nog een tweede verdieping. Als je omhoog kijkt zie je dat de plafonds in de bogen ook geschilderd zijn. Ze vertellen ook allemaal een verhaal, zo indrukwekkend.

IMG_0417
Het deed mij erg beseffen met hoeveel aandacht de dingen vroeger werden gemaakt in vergelijking met nu. Daardoor kon ik er extra van genieten.

IMG_0428
Als je de stok van deze priester volgt zie je ook een verhaal en zo was dat bij heel veel beelden. Er was zoveel te zien.

IMG_0429
De koepel waar verschillende plafonds samen komen.

IMG_0442
Een leuk pluspunt vonden wij dat we bij deze kerk ook naar boven konden. Bij heel veel kerken kon dat niet.

IMG_0451
Ook een mooi schilderij op de plafond. Hier zie je ook goed de details op de stenen rondom de foto. Niets was ‘kaal’. Ieder plekje was mooi benut.

Conclusie
De St. Nicholaas kerk vinden mijn vriend en ik een absolute aanrader! En ticket kost 90 Tsjechische Kroon. Dit is +- € 3,50 p.p.