Bijzonder kasteel in Slovenië

IMG_2170
Tijdens onze roadtrip door Slovenië bezochten wij een heel bijzonder kasteel. Een kasteel wat tegen rotsen is aangebouwd! Het predjama kasteel.

IMG_2171
Vanaf de buitenland is het kasteel al mooi om te zien, omdat je goed kunt zien dat het tegen rotsen is aangebouwd. Het kasteel is niet heel groot en geen typisch kasteel met torentjes, maar van binnen zie je pas hoe bijzonder het is.

IMG_2188
Hier kun je goed zien hoe het kasteel is aangebouwd. In het kasteel kun je een audiotour volgen met koptelefoon. Onpersoonlijk, maar je kunt wel alles goed verstaan en de tijd nemen om alle ruimtes te bekijken. Je bent zeker een uur bezig.

IMG_2186
Mooi uitzicht over de bossen van Slovenië. Het kasteel is bewust niet in het zicht geplaatst om zodoende aanvallers sneller te onderscheppen en het kasteel verborgen te houden.

IMG_2207
IMG_2182

IMG_2214
IMG_2218
IMG_2223
Achter het kasteel bevind zich een hele grote ruimte in de rots waar ze konden schuilen. Bijzonder om te zien, omdat je dit eigenlijk nooit te zien krijgt. De verdeling van de ruimtes is nog goed te zien en het is er zo donker dat dit de perfecte schuilplaats is, omdat het zich in de rots zelf bevind.

Een ticket kost € 11,90 per persoon. Wij kochten een combinatie ticket met de grotten van Postojna waar ik je later nog meer over vertel! Deze kunnen wij je alvast aanraden en kost € 31,90 per persoon.

Vorige

Sparen om te kunnen reizen

Volgende

Top 3 meren in Slovenië

  1. Marieke

    Dat ziet er vet uit, zeg! Dit is één van de weinige dingen die we niét gezien hebben in Slovenië! Hier zou ik nog weleens naartoe willen als we door Slovenië heen naar een ander land rijden :D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén