Top 3 meren in Slovenië

IMG_4138
Slovenië is het land van de groene bossen, bergen, rivieren, maar ook van de meren. Wil je weten welke meren je zeker moet bezoeken, bekijk dan mijn top 3 in dit artikel.

IMG_4138
1. Lake Bohinj
Met stipt op nummer 1 staat zeker weten Lake Bohinj. Een prachtig groot meer omgeven door hoge bergen en groene bossen. Dit meer verschilt van de andere meren in dit artikel, omdat hij er wat natuurlijker uit ziet en minder toeristisch is. Dit adembenemende uitzicht is genomen vanaf Vogel View Point waar je kunt komen met een kabelbaan. Wat mij betreft echt de moeite waard. Het uitzicht is fantastisch en je ervaart de schoonheid van Slovenië direct.

IMG_2761IMG_4143

IMG_4187
IMG_4198
IMG_4223
Deze foto’s zijn genomen bij het meer zelf waar je heerlijk kunt liggen met een zonnetje en ook nog kunt zwemmen. Het water kan wel heel koud zijn! Er is hier ook een café waar je heerlijk kunt zitten met uitzicht op het meer. Een aanrader!

IMG_2617
2. Lake Jasna
Lake Jasna staat op twee, omdat deze iets meer aangelegd lijkt te zijn en je de ruigheid minder ervaart. Maar eigenlijk raad in je aan om beide meren te bezoeken, omdat ze beide erg mooi zijn en tussen de bergen liggen!

IMG_2568
IMG_2576
IMG_2590
Er stroomt nog een blauwe rivier langs het meer. Heerlijk om met hete dagen even pootje te baden.

IMG_2608
Het was hier in juni helemaal niet druk en dat vonden wij heerlijk! Niet toeristisch en genoeg ruimte voor jezelf. Bij Lake Bohinj was het een stuk drukker.

IMG_1735
3. Het meer van Bled
Op nummer 3 staat het meer van Bled en dat heeft eigenlijk de meest simpele reden dat het er toeristisch is. Het is dé bezienswaardigheid in Slovenië. Het is een prachtig meer en heeft een sprookjesachtige uitstraling, maar wij konden nergens een plekje vinden om het meer heen waar we konden liggen. Parkeren was een drama en de prijzen zijn er ook hoger dan in de rest van het land. Na een half uur om het meer te hebben heen gereden waren wij er wel klaar mee.

IMG_1743
IMG_1698
IMG_1716
Dit uitzicht is genomen vanaf de rodelbaan tegenover het kasteel. Een geweldig uitzicht en een leuke tocht naar beneden! Ik raad je af om naar het kasteel van Bled te gaan. Een kasteel waar niets te zien valt en ook nog eens een hoop geld kost. Ik geloof rond de € 10 per persoon en dit uitzicht heb je dus ook vanaf de andere kant waarbij je met een kabelbaan omhoog gaat en rodelend naar beneden kan.

IMG_1740

Ben je verast door deze meren of kende je ze al?

Vorige

Bijzonder kasteel in Slovenië

Volgende

Besparen op je reizen

  1. Aaah! Het ziet er zo tof uit! Ik ga interrailen en ook o.a naar Slovenie! Ik ben zo beniewd

    • Wat leuk dat je gaat interrailen! Dat heb ik nog nooit gedaan. Spannend! Ik ben benieuwd wat je van Slovenië gaat vinden. Ik kan je echt aanraden om naar het nationale park te gaan. Zoveel moois te zien!

  2. Daphne | Travelshot.nl

    Prachtige foto’s, Slovenië heeft enkele jaren geleden ook mijn hart gestolen en ga er graag nog eens naar terug :-)

    • Dank je wel Daphne! Ik zou er zelf ook nog graag eens naar terug gaan. Ik begrijp volledig dat Slovenië je hart gestolen heeft!

  3. Bohinj is inderdaad een ‘verborgen’ parel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén