IMG_1391
Schreef ik laatst nog over hoe je kunt sparen om te reizen, bespreek ik in dit artikel mijn tips hóe je kunt besparen op je reizen.

Schuif met datums
Als je gebonden bent aan een bepaalde vakantieperiode (zoals ik) is het lastig om te schuiven met datums, maar kan het in prijs schelen om één of twee dagen eerder of later te vertrekken. Ik ben zelf wel eens uit mijn werk op stedentrip gegaan naar Praag, omdat we de volgende dag pas rond de middag aan zouden komen. Hadden we toch weer een ochtend en een deel van de middag extra in Praag. Dit scheelde qua totaalprijs niet veel met een dag later en hierdoor hadden we toch een extra ochtend en een deel van de middag in Praag. De tijd vliegt al snel genoeg voorbij op reis!

IMG_3248
Flexibiliteit
Mocht je niet gebonden zijn aan een bepaalde vakantieperiode (voor ons het weekend) kan het erg veel voordeel opleveren om de data en aankomst- en vertrekpunt open te laten en de goedkoopste optie te kiezen die er is. Dit kun je bij bepaalde organisaties of maatschappijen invullen. Hierdoor vlogen wij bijvoorbeeld een stuk goedkoper naar Ierland vanaf Eindhoven dan vanaf Amsterdam.

IMG_1617
Vergelijken

Ik probeer zelf altijd organisaties te vergelijken met wat zij aanbieden. Ik vergelijk altijd vliegtickets, huurauto’s, accommodaties en excursies. Dit scheelt bij een huurauto soms wel een paar tientjes per dag tot honderden euro’s in het totaal. Ik probeer niet alleen te letten op de totaalprijs, maar ook in hoeveel dagen er accommodatie wordt aangeboden. Zo vond ik laatst een leuke deal voor een weekend Texel voor € 120 voor 3 nachten. Normaal gesproken ben je rond de € 100 voor één overnachting kwijt. Als ik hier niet goed op had gelet was ik deze deal zo misgelopen! Er zijn ook verschillende websites zoals Groupon die acties aanbieden waarbij de kortingen soms wel tot ruim 70% kunnen oplopen (of zelfs nog meer!). Hier kun je heel wat vaker van reizen en het loont echt de moeite om tijd te maken om goede deals te vinden.

Hoe bespaar jij op jouw reizen?