De Tuinen – Bamboo shower foam en shampoo

IMG_3412
Toen mijn zusje de nieuwe verzorgingslijn van De Tuinen liet zien kon ik mij niet inhouden en nam een doucheschuim en shampoo mee in de geur bamboo. Vandaag ga ik er wat meer over vertellen.

IMG_3387
De nieuwe lijn bestaat uit verschillende producten namelijk: een body crème, body mist, conditioner, douchegel, doucheschuim, handcrème, scrub crème en shampoo. Alle producten zijn vrij van SLS, parabenen, kleurstoffen, minerale oliën en microplastics.

IMG_3393
Dit zegt de Tuinen zelf over hun doucheschuim:
Verzorgend en zeep vrij doucheschuim met licht verfrissende en verkoelende geur. Door de handige pompflacon, zonder drijfgas, ontstaat een verzorgend en rijk schuim dat direct op de huid kan worden aangebracht. Op de vochtige huid inmasseren. De huid wordt mild gereinigd en voelt na gebruik heerlijk zacht en soepel aan.”

IMG_3403
De flacon vind ik erg fijn in gebruik. Ik hoef de dop niet hard in te drukken voor een mooie toef schuim. Sowieso vind ik dit soort verpakkingen leuker om te gebruiken dan een normale fles douchegel. Ook de geur vind ik heerlijk en lekker verfrissend ruiken. Dan komt nu de mindere kant van deze doucheschuim en dat is dat hij niet zuinig in gebruik is en ik het te weinig vind schuimen. Dit komt natuurlijk doordat er bepaalde ingredienten niet inzitten, maar ik vind een goed schuimend product toch lekkerder in gebruik. Het product schuimt een beetje en ik moet al snel een nieuwe toef pakken om weer een deel van mijn lichaam in te kunnen soppen. Het product vind ik hierdoor niet fijn genoeg om nogmaals aan te schaffen.

IMG_3407

IMG_3413
Dit zegt de Tuinen zelf over de shampoo:
“Zeer zachte, verzorgende en milde shampoo met licht verfrissende en verkoelende geur. Voedt en herstelt het haar en kalmeert de hoofdhuid. Met o.a. Aloë Vera extract. Goed inmasseren en grondig uitspoelen. Geschikt voor ieder haartype. Voor dagelijks gebruik.”

IMG_3396

IMG_3381
De shampoo ruikt net zo heerlijk als de doucheschuim, maakt mijn haar goed schoon en irriteert niet. Toch vind ik het ook bij de shampoo jammer dat het niet zo goed schuimt als andere shampoos. Blijkbaar vind ik dit toch wel een belangrijk punt. Ook vind ik de shampoo niet zuinig in gebruik, omdat ik hier extra shampoo bij pak terwijl ik normaal mijn dosering ongeveer wel weet voor mijn haar. Toch zou ik de shampoo nog wel eens aanschaffen omdat ik wel het idee heb dat het beter is voor mijn droge, klitterige haar.

De bamboo doucheschuim bevat 150 ml en kost € 7,99
De bamboo shampoo bevat 400 ml en kost € 7,99
De producten zijn te koop bij De Tuinen of in hun webshop.

Heb jij al iets uit de nieuwe lijn van De Tuinen geprobeerd?

Vorige

Dove – Crème Mousse

Volgende

Mijn moodboard

34 Comments

 1. Ja ik snap dit helemaal. Ik gebruik sinds kort een geconcentreerde shampoo en heb echt moeite om daar aan te wennen. Daardoor schuimt het minder en heb ik het gevoel dat ik meer nodig heb.

 2. Ik blijf toch bij mijn andrelon en aussi producten hihi

 3. Mmm klinkt heerlijk! Vooral die mousse lijkt me lekker! Binnekort eens een kijkje bij de tuinen nemehn idd!

 4. Schuim is bij mij ook een vereiste bij een shampoo hoor :)

 5. Wat een goede eerlijke review! De doucheschuim leek mij in eerste instantie fijn, wat jammer dat je aan een toefje niet genoeg hebt.

 6. Ik gebruik diverse producten van de tuinen. sommige vallen tegen en sommige juist weer niet. En inderdaad schuimen moet een shampoo ook bij mij doen. Schuimt hij ook niet als je je haar 2x wast?

 7. Jammer dat ze niet lekker schuimen, daar hou ik ook altijd wat meer van!

 8. hmm, jammer dat hij zo snel opgaat dan! aloe vera is altijd een fijn natuurlijk product! heb alleen geen idee hoe bamboe ruikt?:P

 9. Ik was zo benieuwd naar deze review! Jammer dat die doucheschuim tegenvalt, dan blijf ik toch die van Rituals gebruiken. En die shampoo wil ik toch wel proberen, er zat geen SLS enzo in toch?

 10. Lin

  Ik heb er nog niks van geprobeerd, maar ben nu toch wel erg benieuwd naar de shampoo!

 11. ik heb nog niets van de tuinen geprobeerd :)

 12. Lijken me echte fijne producten, alleen jammer dat de doucheschuim en shampoo niet goed schuimen.
  Leuke blog hebben jullie trouwens! Ik volg jullie nu ook :)

 13. Marije

  Goede review! Ik gebruik sinds een aantal weken de shampoo en ben er niet heel tevreden over. Hij maakt mijn haar wel goed schoon, maar ik heb minstens 2x zoveel nodig als bij een andere shampoo. Ik ben ook langer bezig om mijn haar in te zepen, omdat de shampoo niet echt goed verdeeld over mijn haar. Jammer, want hij werkt verder wel goed!

 14. Ik heb heel erg lang haar en ik gebruik altijd Herbal

 15. Ik vind het prettiger wanneer de shampoo schuimd, dan heb meer het gevoel dat het mijn haar schoonmaakt.

 16. Qua shampoo heb ik mijn producten wel gevonden, maar die doucheschuim lijkt me heerlijk! Ik merk dat het voor mijn droge huid altijd wel fijn werkt om wat zachtere producten onder de douche te gebruikne :)

 17. ik vind van die foam producten altijd best fijn :D

 18. Jammer dat de shampoo niet zo goed schuimt! De producten zien er verder wel goed uit!

 19. Lijkt me heerlijk! Heb ooit een product gehad met bamboe alleen ik weet niet meer wat, wat ik wel weet is dat ik hem erg lekker vond haha!

 20. Ik ben benieuwd naar de geur. Echt geen idee wat ik me er bij moet voorstellen!

 21. De producten van de tuinen ken ik niet en volgens mij zijn ze ook niet geschikt voor mijn kroes haar.

 22. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de geur, maar ik vind niet/amper schuimende shampoo ook niet zo fijn om te gebruiken.

 23. klinkt als fijne producten vaak zijn shampoo’s zonder sls of sles minder tot niet schuimend elk voordeel heeft zijn nadeel kun je hier zeggen moet eerlijk zeggen dat ik schuimende shampoo’s ook een stuk fijner vind !

 24. Mara

  Je hebt helemaal niet meer nodig van je shampoo hoor, dat lijkt voor je gevoel alleen maar.
  Ik gebruik al meer dan een jaar sles vrije shampoo en dat is even wennen maar daarna gebruik je een gewone hoeveelheid shampoo, of zelfs minder!

 25. Lijken me fijne producten!!

 26. Het lijkt me een heerlijke geur! Maar, jammer dat de shampoo niet schuimt: er gaat dan veel doorheen en ik krijg dan het gevoel dat het niet schoon is…

 27. Deb

  Jammer dat ze toch wat tegenvallen. Ik houd ook meer van schuimende doucheproducten.

 28. Bo

  Ik heb er zelf nog niks van geprobeerd. Ik hou zelf ook meer van schuimende doucheproducten.

 29. Petra

  Ik gebruik al een tijdje de douche schuim van Janzen, dat is net slagroom, heeeeerlijk. Ook de geuren zijn eigenlijk allemaal heel lekker, maar mijn voorkeur is de orange 77. Kost maar € 7,95 en ik doe best wel lang met de bus.

 30. moon

  logisch dat het minder schuimt dan gewone producten dat komt omdat de sls is weggelaten
  je haar wordt met een sls vrije shampoo wel schoon hoor, dus je hebt er echt niet meer van nodig, dat geldt ook voor de douche schuim
  dat schuim droogt juist erg uit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén