Dove – Crème Mousse

3
Dove is laatst uit gekomen met een nieuw product; de crème mousse. Een douche product bestaande uit crème die zelfs de gevoelige huid mild zou verzorgen. Met mijn droge huidje en soms ook nog wat gevoelige huidje werd ik erg benieuwd en wilde ik de Pure & Sensitive uit proberen!
 

1
Wat zegt Dove zelf over de creme mousse:

’’Dove Crème Mousse is een rijke, romige premium productlijn die een milde, zachte reiniging combineert met de unieke NutriumMoisture™-technologie. De hydraterende bestanddelen (lipiden en glycerine) zijn identiek aan de bestanddelen die zich van nature in de huid bevinden.

Dove Crème Mousse bestaat uit een paarlemoerachtige crème met een rijke, romige structuur die de huid beter beschermt dan reguliere douchecrèmes. De NutriumMoisture™-technologie geeft minder schade aan de huid tijdens het reinigen en helpt de huidbarrière te herstellen, zodat de huid er gezonder en mooier uitziet en zacht en soepel aanvoelt.

De Dove Crème Mousse lijn bestaat uit twee douchecrèmes; Dove Crème Mousse douchecrème Deeply Nourishing en Hypoallergene douchecrème Pure & Sensitive. De Hypoallergene Dove Pure & Sensitive Crème Mousse is speciaal voor mensen die hun huid zelf als gevoelig beschouwen.’’

2
Toen ik las op lipiden werd ik erg enthousiast. Het merk Decubal gebruikt ook lipiden in haar producten en laat ik daar nou erg enthousiast van worden! Toen ik las dat Dove ook met een product uit kwam waar lipiden in zaten wilde ik dit product heel graag gaan testen.

4
5
Zoals jullie kunnen lezen zijn er twee versies van de crème mousse. Ik koos voor de Pure & Sensitive, omdat mijn huid nog wel eens gevoelig kan zijn. Toen ik het product thuis ontving viel de verpakking mij gelijk op. Aan de onderkant is hij namelijk plat waardoor hij goed kan blijven staan. Aan de onderkant zit ook de opening en hierdoor glijd het product naar beneden. Hierdoor hoef je minder moeite te doen om het product uit de verpakking te krijgen. Zeker een pluspunt!

dove mousse zwarte woud 022
dove mousse zwarte woud 023
dove mousse zwarte woud 028
Toen ik dit product voor het eerst gebruikte was ik enorm onder de indruk van de structuur van dit product. Het wordt ook wel met slagroom vergeleken, maar ik vind het zelf nog beter dan slagroom. Nog dikker, voller, romiger. Ontzettend fijn om te gebruiken, omdat ik het idee heb dat dit product erg zacht is voor mijn huid. Omdat ik dit product zo fijn vind zit er ook wel een nadeel aan, ik wil namelijk heel veel van de crème gebruiken haha. Het liefst zou ik de hele fles gebruiken, zo fijn vind ik de structuur. Het is zo zacht en voelt zo aangenaam voor mijn huid.

De geur is typisch Dove. Zacht, neutraal, maar lekker. Verwacht dus geen hele bijzondere geur. Dit product koop je puur voor de werking hoewel ik het helemaal niet erg zou vinden als dit product ook in verschillende geuren uitkwam! Na gebruik is mijn huid niet enorm gevoed, maar ook niet kurkdroog. Ik smeer mij niet altijd in nadat ik dit product gebruikt heb, omdat dat niet per se nodig is. Dat vind ik wel een voordeel, want soms heb ik haast en geen tijd meer om mij in te smeren.

Al met al ben ik erg onder de indruk en kan ik dit product iedereen aanraden. Jorinde was hier ook heel erg benieuwd naar en heeft al gevraagd of ik wat voor haar wil bewaren zodat zij hem ook kan uit proberen.

De Dove crème mousse is verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen. Hij bevat 200 ml en kost € 3,55. Ook is er nog een 400 ml versie verkrijgbaar en deze kost € 5,79.

Vorige

Olaz essentials – Verfrissende tonic

Volgende

De Tuinen – Bamboo shower foam en shampoo

32 Comments

 1. Het ziet er mooi uit. net dikke slagroom idd. Ik kan alleen niet tegen Dove. vraag me niet wat het is, ik heb geen idee.
  Heb al meerdere producten geprobeerd.

 2. Het lijkt me een fijn product!

 3. Ja, lekker zon tufje mousse, heel andere ervaring onder de douche!

 4. Het lijkt me een hele fijne structuur, ik ben heel benieuwd!

 5. Oeeh, ik ben nu wel erg benieuwd naar deze ‘slagroom’!

 6. Dit ziet er erg fijn uit, heerlijk dikke structuur. Ik heb ook een droge huid en ben hier wel erg benieuwd naar.

 7. de textuur spreekt mij zeker aan :)

 8. lijkt me superfijn !

 9. lijkt me een fijn product :D

 10. wauw, lijkt ideaal voor mijn huid. Ook precies wat je zegt over niet iedere dag je kunnen insmeren na het douchen! Ik heb een hele droge, gevoelige/allergische huid, zoiets dat goed voed & geen extra ‘vuilige’ dingen bevat is dus ideaal! En dat romige structuurtje spreekt me ook héél erg aan ! :D Ik ga dit zeker proberen!

 11. Sounds goood! Sla ‘m alleen wel over, omdat ik meer van de frisse douchegeuren ben ipv die neutrale (:

 12. Lin

  De textuur ziet er heerlijk uit! Nadeel vind ik dat er redelijk wat parfum in zit, daar reageert mijn huis meestal niet al te goed op helaas.

 13. Dit lijkt me een fijn nieuw product, de substantie ziet er ook zo heerlijk romig uit! Bijna om op te eten!

 14. klinkt perfect voor mijn huid dus !
  en heerlijk vol spul,ga ik zeker naar kijken !
  xoxo

 15. Dit lijkt me zo’n heerlijk product. Dove vind ik altijd zo fijn omdat de geur zo lekker zacht is. Niet te overheersend en dat vind ik soms wel erg fijn.

 16. ik vind deze ook heel fijn! al vind ik een zomers geurtje soms ook wel lekker!

 17. ziet er lekker uit en klinkt ook lekker ben benieuwd ga hem zeker is proberen.

 18. Ik hou van dove! Ik hou van een huidproducten en sinds kort van hun haarproducten :)

 19. Lijkt me een fijn product, mooie foto’s hebben jullie weer gemaakt :)

 20. Oh wow het lijkt echt een fijne structuur!

 21. Het is inderdaad net een beetje slagroom!

 22. Ik had de reclames op tv gezien. Ik word er niet nieuwsgierig van.

 23. Oh dit lijkt me toch zo’n fijn product! Ziet er inderdaad een beetje slagroom – achtig uit haha!

 24. Dit lijkt me echt een product voor mij, I love mousse haha! :)

 25. Deze lijkt mij heel fijn! Alleen de fles zal wel snel op zijn als het té fijn is, dan gebruik ik veel te veel haha!

 26. Het ziet er zo lekker uit! Klinkt gek, maar als ik dit zie heb ik echt zin om er met mijn vingers in te duwen haha.

 27. Dove heeft zulke fijne producten! Dit heb ik nog niet geprobeerd maar zo te horen moet ik hem eens gaan halen. Ik vind het trouwens niet zo erg dat de meeste Dove producten geen bepaalde geur hebben, vind de neutrale ‘Dove’-geur echt lekker ruiken haha. Hetzelfde met Nivea, dat heeft ook zo’n bepaald geurtje maar ruikt ook zo lekker! Leuk review, Amanda. :D

 28. Deb

  Klinkt goed, ik ben ook fan van die typische Dove geur. We hebben hier van die vloeibare handzeep van Dove staan en die ruikt zooo lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén