Mijn moodboard

blue lagoon moodbord 102
Ik liep al heel lang met het idee om een moodboard te gaan maken, maar telkens kwam het er niet van. Jullie weten hoe dat gaat haha. Laatst gaf ik mijzelf een schop onder mijn kont en ben een middagje gaan knippen en plakken en uiteindelijk rolde dit moodboard eruit.

Een moodboard kan voor iedereen wat anders betekenen. Mijn idee was om een moodboard te maken die bestond uit ons toekomstige huisje. Ik ga zo meteen wat dingen uitleggen hoewel het natuurlijk erg persoonlijk is zo’n moodboard. Ik zal niet alles bespreken met jullie. Het idee achter een moodboard is voor mij dat telkens als ik naar dat moodboard kijk ik inspiratie en motivatie krijg om door te zetten en te bereiken wat er op dat bord staat. Ik kan hem vanuit mijn bed zien en zie hem dus elke dag. Laten we eens even wat dichterbij gaan kijken.

1
Het volledige overzicht van mijn moodboard.

blue lagoon moodbord 104
Als basis heb ik voor het hele moodboard gekozen voor meubels. Wij willen natuurlijk meubels in ons huis, maar die zijn erg prijzig! Daarom heb ik ook een no buy om te sparen zodat we ons huisje tenminste fatsoenlijk kunnen inrichten. Dat herinnert mij aan mijn no buy. Links zie je een gezondheidshoekje. Ik eet ontzettend ongezond, weinig tot geen groenten, weinig vlees en veel ongezonde dingen. Hier wil ik graag verandering in brengen zodra wij samenwonen. Ik wil meer met kruiden gaan koken en bepaalde ingrediënten zo gaan maken dat ik ze wel lust. Hiervoor zal ik gaan moeten experimenteren. Het herinnert mij eraan dat dit belangrijk voor mij is.

blue lagoon moodbord 107
Ik vind het belangrijk dat thuis knus en warm aanvoelt. Zo wil ik ons huisje ook inrichten dus met kaarsen, accessoires maar daarvoor moeten wij wel creatief met ons geld om gaan. Wij hebben al een dressoir kast op Marktplaats gekocht voor € 20,00 en een boekenkast voor in de hobbykamer voor € 7,50. Het vergt wat creativiteit, maar je kunt er echt heel veel geld mee besparen. Door dit moodboard blijf ik hiervan bewust.

blue lagoon moodbord 108
Hier zie je ook weer de kaarsjes terug, het gezonde eten en vooral budget en zonder geld. Ik blijf mij bewust van mij no buy en het gaat erg goed moet ik zeggen. Ik haal alleen het hoognodige nog en koop niets meer, omdat ik nu een goed doel heb.

blue lagoon moodbord 110
Hier komt vooral het samen zijn en liefde naar voren. Ik wil niets liever samen zijn met mijn vriend. Ik vind het heerlijk om hem om mij heen te hebben. Ik voel mij veilig en op mijn gemak.

Dit was mijn gehele moodboard. Best persoonlijk, maar ik denk dat het iemand echt kan helpen met het bereiken van een doel. Je moet hier natuurlijk ook in geloven, maar het feit dat het al beter gaat en ik veel bezig ben met ons huis geeft voor mij aan dat dit werkt.

Heb jij ook wel eens een moodboard gemaakt? Zo niet, ben je dat nog van plan?

Vorige

De Tuinen – Bamboo shower foam en shampoo

Volgende

Shoplog met o.a Rituals, Ici Paris XL en H&M

38 Comments

 1. Heel mooi. Ik had wel eens eerder over een moodboard wat gezien , maar snapte het niet helemaal . Dit is een hele mooie en goed uitgelegd. Het is heel positief. Ik denk ook dat dit je door dipjes heen kan trekken.

 2. Hello inspiration! Ik wil er ook echt een gaan maken nu.. Mooi gemaakt :)

 3. Wat een leuk en kleurrijk moodboard!

 4. Wat een hele mooie moodboard! Ik vind het ook leuk dat het merendeel Nederlands is.

 5. wauw, wat goed dat je dit zomaar kunt delen met iedereen.. Veel succes met sparen, en mooie dingen gaan er vast wel komen, je bent creatief genoeg!

 6. Wat ben je heerlijk cre-bea beziggeweest :-) Ik vind je gedachtengang achter dit moodbord heel mooi. Wat bijzonder dat je dit met ons wilt delen.

 7. Wat is hij mooi geworden! Dit heb ik ook wel eens gedaan, echt leuk om te doen.

 8. ik heb dat nog nooit gemaakt :)

 9. Wat een leuk moodboard! Ik knip zelf ook altijd heel veel plaatjes uit en maak er wel eens een moodboard van, ik hou er wel van!

 10. Wat een leuk idee z’on moodboard!

 11. Hij is erg leuk geworden zeg! Erg leuk idee !

 12. Je moodboard is écht goed gelukt! Heel persoonlijk inderdaad, maar wel fijn om te lezen.. Hoe je erover schrijft, je herinnert je steeds weer aan dingen die je snel vergeet. Door zo’n moodboard komt het weer sneller in je op. Dat vindt ik echt leuk! Ik wilde het ook nog altijd eens maken, maar die schop onder m’n kont kan ik mezelf niet geven haha!

  • Dank je wel. Je moet er ook echt een middagje voor uit trekken. Ik heb bijvoorbeeld 1 middag alles uitgeknipt en de andere middag alles erop geplakt.

 13. Hij ziet er super gaaf uit!!!

 14. Mooie moodboard! Voor mijn vorige mode opleiding moest ik heel erg veel moodboards maken.. doe het tegenwoordig nooit meer..

 15. Je moodboard is heel mooi geworden, de teksten ertussen zijn ook sterk.

 16. leuk om te zien :)

 17. Ziet er heel erg mooi uit en ook mooie doelen die je wilt bereiken! Ik maak ongeveer één keer per jaar een nieuw moodboard, erg leuk om te doen :)

 18. Je kunt nog bij de kringloop winkel kijken.

 19. Kim

  Ik vind het een heel leuk idee en hij is ook goed gelukt zeg! X

 20. Wat handig uitgelegd. Mooi geworden zeg!

 21. Wat leuk! Ik heb dat jaren geleden ook gedaan, misschien moet ik dat weer is doen!

 22. Wat is het resultaat mooi geworden, lekker druk maar toch simpel en duidelijk! Ik wil er in de toekomst ook nog een maken :)

 23. Karin

  Hele mooie moodbord, zeker in combinatie met de tekstjes en de betekenis die ze voor jou hebben. Heb zelf eens een moodbord gemaakt op een interieurcursus met een mooi zilver/lila vitrinekastje prominent aanwezig. Vorig jaar kocht ik via Marktplaats een mooi vitrinekastje en zit er de volgende dag naar te kijken met een blik van “het zal toch niet?”
  Ja hoor, moodbord erbij en blijkt het exact hetzelfde kastje te zijn op de kleur na. Heel bijzonder vond ik dat.

 24. Dit wil ik ook eens doen! Hm, ik moet er eens de tijd voor vinden denk ik. De jouwe is echt heel mooi geworden, lijkt me fijn om naar te kijken. Heel inspirerend ook, voor als je dipjes hebt. Love it!

 25. Deb

  Leuk! Had ik hier ook maar tijd voor… zucht Ik zie op jouw moodboard vooral veel huiselijkheid en gezelligheid

 26. toen wij ons huis kregen heb ik ook een moodboard gemaakt. Erg handig en zo kun je zien wat je stijl is :)

 27. Schitterend resultaat Aman! :) Ik houd van moodboards, alleen heb ik er geen tijd voor.. hoe lang dat rotding wel niet op mijn to do list staat.. wordt een jarenplan for sure. xD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén