Bruidsmake up voor andere dames dan de bruid!

bruidsmake up 009
Bruidsmake up voor andere dames dan de bruid kan heel lastig zijn. Je wil er mooi uitzien, maar het moet ook weer niet to much zijn, want je wil niet boven de bruid uitsteken met je make up. Voor deze dames heb ik deze look gemaakt. Je kan dit artikel natuurlijk ook gewoon lezen als je benieuwd bent naar de make up.

bruidsmake up 023
Het begon allemaal met deze kerstversiering. Kerstversiering? Ja, echt kerstversiering. Deze bloem vond ik tussen de kerstversieringen afgelopen December. Ik zag hem en direct kwam dit idee in mij op. Alleen kon ik de tijd niet vinden om met deze look aan de slag te gaan. Laatst was ik een dagje vrij dus kon ik lekker gaan tutten. Ik besloot om deze bloem er maar eens bij te gaan pakken en een look te verzinnen.

Er is een ongeschreven regel als het gaat om bruidsmake up die niet van de bruid zelf is. Hiermee bedoel ik dat als je op een bruiloft wordt uitgenodigd er een regel is qua make up. Je mag nooit, maar dan ook nooit met je make up boven de bruid uitsteken. Het is haar dag, haar dag om te stralen en mooi te zijn. Niet jouw dag en hou hier dan ook rekening mee. Het laatste wat je wil is de dag van de bruid verpesten door jouw make up. Hou de make up dus rustig en subtiel. Dit heb ik in deze look ook proberen te verwerken. Je mag er natuurlijk mooi uitzien, maar hou het subtiel.

bruidsmake up 008
Dat was mijn allergrootste tip als het gaat om bruidsmake up. Nu gaan we verder met de look die ik heb gemaakt. Daar draait dit artikel natuurlijk om. Het is belangrijk om te beginnen met een goede basis. Reinig je gezicht dus goed en verzorg hem met een dagcrème die bij je huid past. Laat deze dagcrème minstens 10 minuten tot een kwartiertje intrekken. Je kunt merken dat je de make up die je hierna aanbrengt een mooier effect geeft. Ga dit voor de grap maar eens gewoon doen als je de tijd heb. Je zal verschil merken! Hierna breng ik een primer over mijn hele gezicht aan en focus mij vooral op het gedeelte onder mijn ogen. Hier gaan we namelijk concealer aanbrengen. Ik wil dat er zo min mogelijk foundation en concealer in de fijne lijntjes gaat zitten. Focus dus op de plekken waar jij last heb van oneffenheden of fijne lijntjes. Ook deze laat ik weer 10 minuten inwerken. Hierna zal je zien dat je poriën minder zichtbaar zijn en je gezicht egaler is geworden. Geef het product wel even de tijd om in te trekken en zijn werk te laten doen.

1
Hierna kun je beginnen met het aanbrengen van de make up. Ik begin altijd als eerste bij de ogen, omdat ik negen van de tien keer last heb van fall out. Als je al foundation heb aangebracht kun je dit nauwelijks meer wegwerken. Als je eerst de ogen doet kun je de fall out weghalen met remover en kun je nog foundation aanbrengen en zie je niets meer van bijvoorbeeld glittertjes of gevallen oogschaduw.

3
Ik begon met de geweldige Too Faced Shadow Insurance. Deze bracht ik aan over mijn gehele ooglid en liet ik 1 à 2 minuutjes intrekken. Daarna werd het tijd om de oogschaduw aan te brengen. Zoals gezegd; hou het subtiel. Ik heb met een paar kleuren gewerkt hoewel je dit niet duidelijk ziet. Toch geeft het uiteindelijk wel een mooi resultaat.

bruidsmake up 063
2
Ik begon met de kleur Foxy uit het Urban Decay Naked 2 palette. Dit is een crème kleurige oogschaduw. Deze breng ik aan onder mijn wenkbrauwbot en in mijn crease zodat de oogschaduws die ik daarna aanbreng makkelijker te blenden zijn.

7
4
Daarna werd het tijd om een highlighter in mijn binnenste ooghoek te plaatsen. Deze zorgt voor een open look en vaak ook nog eens dat je er wat frisser uit ziet. Hiervoor gebruikte ik een prachtige Limited Edition oogschaduw van Catrice. Deze heet C04 Artfully Lustrous. Daarna bracht ik een lichtbruine/gouden oogschaduw (linkerpijl) uit het Sleek Storm kleur aan over mijn bewegend ooglid. Om nog wat extra’s toe te voegen bracht ik een gouden oogschaduw (rechtse pijl) aan over het midden van mijn bewegend ooglid. In het licht geeft dit net wat extra’s.

6
Om de look rustig te houden besloot ik om een licht kleurige oogschaduw in mijn crease aan te brengen. Hij is wel donkerder dan de andere oogschaduws, want ik wil wel diepte creëren. Hiervoor gebruikte ik de kleur Chopper uit hetzelfde Urban Decay palette. Deze kleur bevat ook nog eens wat glitters wat voor een leuk speels effect zorgt. Al deze kleuren oogschaduw bracht ik in dezelfde volgorde ook onder mijn oog aan.

bruidsmake up 067
5
Een wimperkruller kan wat mij betreft niet ontbreken. Het zorgt ervoor dat mijn wimpers langer en voller lijken. Ook komt er nog eens een hele mooie krul in. Om ze wel natuurlijk te laten ogen gebruik ik de They’re Real mascara van Benefit. Omdat ik aan het spelen ben met mijn wenkbrauwen probeerde ik een product wat ik lang geleden gebruikte. Een wenkbrauwpoeder van de Etos. Wat vinden jullie van dit effect? Ik vind hem iets te licht, omdat mijn eigen haartjes donkerder zijn. Jorinde vond het wel goed staan haha.

bruidsmake up 056
Hier zie je de basis die ik voor mijn make up gebruikte. De Prime And Fine van Catrice. Budget en werkt ook nog eens fijn! Mijn foundation die ik altijd gebruik is Catrice Infinite Matt in 020. Hij dekt goed, geeft een mooi effect en is ook budget. Over de foundation bracht ik een concealer van Catrice aan, de light-reflecting in 020. Deze heeft licht reflecterende deeltjes. Ik heb het idee dat ik er hiermee een stuk frisser en minder moe uitzie. De foundation en concealer bracht ik aan met de beautyblender. Deze geeft een onwijs mooi en luchtig effect zonder vervelende strepen. Hij is zijn geld echt waard!

Om het straaleffect te creeren heb ik een MSF van MAC gebruikt in Light Year. Deze bevat zo’n enorm mooie shimmer die je zo’n gezonde gloed geeft. Onmisbaar bij een look als deze. Een highlighter kan natuurlijk niet ontbreken, want ook deze laat je stralen. Hou het subtiel, maar een beetje mag zeker. Als de zon schijnt zal deze highlighter heel mooi naar voren komen. Ook op foto’s staat een highlighter heel erg mooi. Je zal geen spijt krijgen als je een highlighter op een dag als deze draagt. Mijn lippen heb ik nude gehouden. Ik draag een lipgloss van Catrice in 080 Bare Necessity.

En dan is de look klaar. Een hele lange lap tekst, maar ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad. Het is eens wat anders dan normaal, maar nog steeds een leuke look (vind ik zelf!). En tips zijn altijd wel welkom geloof ik.

Wat vinden jullie van deze look? Wat voor make up zou jij dragen op een bruiloft?

 

Vorige

SKIN 79 BB Cream Miniature Set (black box)

Volgende

Soy wax melts Sakura decoratie

40 Comments

 1. die bloem is prachtig :D niet te geloven dat het kerstversiering is

 2. Dit is weer een hele mooie look. Mooi en subtiel, zeker geschikt voor een bruiloft. Ik vind de wenkbrauwen zeker mooi. Ik denk dat je zoiezo niet veel opvulling nodig hebt. Daardoor maakt het volgens mij niet uit dat de poeder iets lichter is.

 3. Ik vind het echt een perfecte look! Het is een vrij subtiele en simpele look, maar daardoor niet minder mooi! Ik zou dit ook gewoon overdag dragen! Thanks voor de tips! Ik denk dat veel vrouwen hier wel wat aan hebben

 4. ziet er mooi en chique uit!

 5. Voor een bruiloft vind ik de look prachtig, ik zou alleen de bloem achterwege late, valt teveel op naar mijn mening…..

  • Ja? Ik droeg ook een bloem naar Jorinde haar bruiloft en kreeg echt van iedereen complimentjes haha. Niemand vond het te overdreven ofzo, maar juist heel feestelijk :D En de bloem was natuurlijk het hele idee begonnen voor de look hihi

 6. Ziet er leuk uit x

 7. Ik ben dol op gouden ooglooks, erg mooi!

 8. Mooie kleuren heb je gebruikt, mooi licht en de shimmers zijn mooi. Past helemaal bij de kerstversiering, al vind ik de bloem ook mooi zonder ‘kerst’ zeg maar.

 9. Wat een prachtige look!

 10. Prachtige look! Erg mooi voor een bruiloft :)

 11. Heel mooi en sutiel, echt perfect voor een bruiloft inderdaad! Mooie wenkbrauwen heb je trouwens :)

 12. Wat een mooie look! Ik vind het echt heel geslaagd.

 13. Mooie look, leuk idee ook!

 14. Sas

  Ziet er erg mooi uit!

 15. oh leuk zeg! En je ogen springen er echt uit. Ik vind je wenkbrauwen nu er ook goed uitzien hoor :)

 16. Wat een prachtige look! Heel mooi simpel en clean!

 17. Erg mooi! Glamorous maar toch subtiel!

 18. Het resultaat is echt heel mooi geworden! Heel naturel maar toch een beetje meer door de kleuren!

 19. Deb

  Je ziet er super mooi uit. En de bloem staat er perfect bij.. je zou niet zeggen dat het kerstversiering is ;-) pas perfect bij je look!

 20. Wat een origineel idee, bruids make-up voor de niet-bruid! Echt leuk gedaan. Heel mooi resultaat, prachtige kleuren. :)

 21. Mooie look! staat je heel mooi!

 22. Hele geslaagde look en ik vind de bloem erg mooi in je haar.

 23. hele mooi kleuren heb je ervoor uitgekozen !
  en ik vind je wenkbrauwen trouwens ook erg mooi altijd (:
  xoxo

 24. Schitterende look met een gaaf concept! Het haarstukje vind ik ook prachtig, toch nog handig al die kerstversiering. Luchtige look, lovely!

 25. Ik vind het een erg mooie look, ook met die bloem erbij :)

 26. wat een leuke bloem, niet te zien dat t een kerstversiering is! mooie look ook, mooi warm!

 27. je hebt echt mooie kleuren gebruikt! en je hebt super mooie wenkbrauwen!

 28. Een hele mooie look subtiel maar toch mooi opgemaakt.:)
  Heel goed gedaan.

 29. Wat een fijne tips, en prachtige look!

 30. Wauw, echt prachtig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén