Review – Natuurlijke cosmetica (dagcrème & olie)

Dagcreme 040
Natuurlijke cosmetica en producten zijn op dit moment helemaal ‘’hot’. Ik heb de afgelopen 5 weken iets heel erg leuks mogen testen van een webshop die natuurlijke cosmetica verkoopt. Super leuk om dit eens uit te proberen en ik deel vandaag mijn mening over de producten met jou. Ze testte een dagcrème met sheabutter en arganolie en een olie voor het lichaam voor de droge huid.

De webshop Gezonder.nu biedt natuurlijke en biologische verzorgingsproducten voor de huid. Het fijne aan zo’n ‘kleine’ webshop vind ik is de persoonlijke aandacht. Ik wist niet goed welke producten ik moest kiezen. Ik twijfelde tussen een aantal en vroeg aan de eigenaresse advies welke het beste bij mijn huid zouden passen. Doordat de webshop klein is, is er ook tijd om de juiste producten voor jouw huid te adviseren. De eigenaresse kent haar producten van A tot Z en weet welke eigenschappen van een product goed bij jouw huidtype passen. Bij grotere webshops is hier vaak geen tijd voor en kennen zij niet al hun producten tot in de detail, omdat het er gewoonweg te veel zijn. Deze webshop heeft een ruim assortiment en genoeg keuze, maar niet te veel. Er is genoeg overzicht vindt ik persoonlijk. Ook gaat de eigenaresse regelmatig naar Marokko om te zien hoe de producten gemaakt worden en alleen de beste ingrediënten en producten komen in haar webshop terecht. De prijzen van de producten zijn dan ook iets hoger, maar dat is ook wel logisch, omdat er meer natuurlijke ingrediënten in zitten dan bij een drogisterij dagcrème en alleen de beste ingrediënten worden gekozen voor de producten. Deze zijn vaak ook een stukje duurder.

4
Dan nu over naar de review! Ik heb twee producten uitgekozen om te testen. Ik heb producten gekozen voor de zeer droge huid (mijn huidtype). Ik zal beginnen met de dagcrème, de favoriet van de twee producten. De dagcrème heet voluit Baume Sensible.

Dagcreme 002
De verpakking vind ik vrij simpel en niet erg chique. Het gaat mij dan ook om de werking van de dagcrème en niet om de buitenkant. De inhoud van maar liefst 100 ml zit in een matzwart potje met een deksel. 100 ml voor een dagcrème is ontzettend veel. De meeste dagcrèmes bevatten maar 50 ml. Hierdoor is de prijs ook een stukje hoger.

1
shirtjes pupa lipgloss 287
shirtjes pupa lipgloss 284
Als je de deksel opent zie je een harde substantie. Hier was ik al voor gewaarschuwd. Ik maakte mij in het begin even zorgen, want stel nou dat het moeilijk uit te smeren was… maar mijn zorgen waren onterecht. De verharde olie smelt direct als ik het op mijn vingers aanbreng. Het is dus geen crème, maar meer een olie. Maar dagolie in plaats van crème klinkt wel erg raar vond ik zelf.

In deze dagcrème zit biologische sheabutter met arganolie en bijenwas verwerkt (dit zijn alle ingrediënten! verbazingwekkend hoe weinig vind ik zelf). Deze crème is samengesteld met pure biologische producten zonder emulgators of paraffine. Dit verklaard ook de wat hardere substantie. Ook zit er vitamine A, E en F in verwerkt.  De crème ruikt naar deze producten, maar niet te overheersend. Ik ben er aan gewend en vind het geen vieze geur meer. In het begin overigens wel, maar dat was omdat ik niet gewend was aan de geur van natuurlijke producten. Tegenwoordig stoppen ze overal maar parfum in om het lekker te laten ruiken terwijl dat natuurlijk slecht is voor je huid. Het is maar net wat jij belangrijker vind.

Deze crème heeft voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. Het grootste voordeel voor mij is dat hij als een tierelier werkt voor mijn huid. Mijn droge huid knapt er echt van op en wordt super zacht. Het grootste nadeel is dat deze crème een lange inwerktijd van een paar uur heeft. Ik breng hem daarom alleen s ‘nachts aan, want anders glim ik de hele dag. Ik kan de crème wel af poederen met een poeder, maar ik vind dat geen lekker gevoel. Ik breng namelijk een aardige hoeveelheid aan en zie het elke nacht als een treatment. Mijn huid wordt weer helemaal tot rust gebracht en heeft gedurende de nacht tijd om zich te herstellen en alle voeding uit de crème op te nemen. s’ Ochtends glimt mijn huid niet meer en is mijn huid super zacht. Buiten dat deze crème mijn huid zacht maakt, voedt hij hem erg goed. Ik heb geen last meer van droge plekken en mijn huid is de volgende dag weer helemaal soepel. Een echte aanrader wat mij betreft voor dames met een extreem droge huid. De crème is trouwens ook erg zuinig en gebruik. Er is nu een klein beetje uit terwijl ik hem bijna elke nacht heb gebruikt. Voordat ik de vraag ga krijgen: ik heb geen last van een vettig hoofdkussen. Ik breng hem aan en kijk minimaal nog een uurtje televisie in bed. Dan is er al wel een groot deel ingetrokken in mijn gezicht en geeft het product dus niet af op mijn kussen.

3
Dan ga ik verder met het reviewen van het tweede product, de olie. Voluit heet deze Jwalini Retexturising Skin treatment.

Wat zegt Gezonder.nu over dit product:
‘’De ideale behandeling voor een soepele, zachte en heldere huid. Voed, beschermt en vermindert uitdroging, jeuk en ruwheid als gevolg van droogte. Het is een uitstekend after-sun product en geschikt voor het hele lichaam of uitgedroogde gebieden van het lichaam. Bevat: kokosmelk (verkoelt, kalmeert en voedt de huid), sesasmolie (hydrateerd), kardemom (rustgevend, verkoelend en hersteld huidirritaties) en costuswortelolie (antibacterieel en goede remedie tegen huidziektes zoals huiduitslag, eczeem en psoriasis).’’

shirtjes pupa lipgloss 269
Dagcreme 030
Ik vind de verpakking oud overkomen en dit bedoel ik niet slecht. Dit is zo’n product wat je in het buitenland in een handgemaakt winkeltje tegen kan komen. Totaal niet gericht op de verpakkingen van nu en daardoor vind ik de verpakking extra leuk. Dit product bevat 100 ml.

2
Dit product heeft wel een gebruiksaanwijzing. Je moet de olie namelijk warm gebruiken. Ik doe hem in een emmer met warm (geen kokend! anders smelt het plastic) water en laat hem hier ongeveer 5 minuten in liggen (natuurlijk afgesloten met de dop er op). Daarna smeer ik mijn droge benen met de olie in. Een nadeel aan dit product vind het openingsgaatje, zeg maar gerust gat. Ik moet heel voorzichtig het product op mijn benen gieten, want anders schiet ik uit en verspil ik veel product. Ik had het fijner gevonden als ik de olie meer kon doseren.

shirtjes pupa lipgloss 292
De olie moet je daarna een halfuur tot een uur laten intrekken. Eerst masseer ik het nog even goed in. Dit is even een werkje, maar ik trek mijn ochtendjas aan en ga even computeren of wat filmpjes kijken op youtube. Voordat ik ga douchen masseer ik het nog een keer in. Na het douchen voelt mijn huid zeker gehydrateerd en minder droog, maar het is niet het wonder middel waar ik naar op zoek was. Ik zie dit meer als een extra stap op een luie zondag waarbij je jezelf van top tot teen wilt verwennen. De geur is trouwens ook niet bepaald lekker, maar ik ben er nu aan gewend. Het is een hele sterke geur en ik vind hem een beetje naar oude bomen en verf ruiken. Dit product schaf je dan ook niet aan voor de lekkere geur, maar puur voor de werking. Net als bij de dagcrème.

Mijn favoriet van deze twee mag duidelijk zijn, absoluut de dagcrème. Hij zit in mijn vaste routine en ik wil voorlopig niet meer zonder!

De dagcrème kost € 28,95 en de olie is inmiddels niet meer verkrijgbaar in 100 ml, maar alleen nog in 250 ml. Deze kost € 35,00. De producten zijn verkrijgbaar in de webshop van Gezonder.nu

Gebruiken jullie zelf natuurlijke cosmetica? Zo ja, wat voor producten?

Vorige

Zoektermen op onze blog

Volgende

Tips om te besparen op de inrichting en aankleding van je huis

16 Comments

 1. Fijn hoe ie zo smelt denk ik.. heb nog nooit een harde olie gebruikt. Doe me denken aan n exotisch reisje. :)

 2. De dagcrème lijkt me heel fijn :)

 3. Fijn dat de crème goed voor je werkt!

 4. Wat een aparte geur voor zo’n product. En wel jammer van de grote openingsdop, dat is niet praktisch zeker niet met olie.
  De dagcreme lijkt me wel erg fijn :-)

 5. de dagcreme lijkt fijn :D

 6. De dagcrème lijkt me erg fijn!

 7. zou ik zelf niet gebruiken :)

 8. Leuk, ik gebruik zelf niet zo vaak natuurlijke cosmetica.. maar het ziet er wel goed uit!

 9. Lijkt me een hele fijne dagcrème! :D

 10. Klinkt goed de dagcreme, alleen ben ik zelf niet van de creme’s uit potjes omdat de goede extra ingrediënten heel snel vervliegen. :-)

  • Arganolie heeft een extreem vitamine E net als shea butter. Zo sterk dat ze zichzelf conserveren en de vitamines niet snel er uit “vliegen” ;)

 11. De dag crème lijkt me echt heerlijk! Zo ontzettend fijn dat er niks aan toe gevoegd is en dat het puur natuur is. Ik vind de verpakking van de olie inderdaad ook echt geweldig. Ik hou wel van dit soort flesjes.

 12. Dit klinkt heel goed! Vooral die dagcreme, wat een leuke structuur!

 13. Klinkt goed! Ik hou wel van olie voor mijn gezicht, maar inderdaad, ik wil ook niet de hele dag lopen glimmen :p

 14. klinkt goed behalve de inwerktijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén