baby mobiel 055
Sinds een aantal maanden ben ik mij meer bezig gaan houden met natuurlijke middelen in mijn dagelijks leven. Ik probeer mijn huidverzorging dan ook steeds meer te vervangen met natuurlijke verzorgingsproducten. Ik ben mij meer gaan verdiepen in het merk Weleda en de fijne producten die zij verkopen. Ik gebruik de Rosa Mosqueta (rozen) dagcrème nu een paar weken en vandaag zal ik deze reviewen. Wil je meer te weten komen over Weleda en deze dagcrème? Lees dan snel verder.

Weleda bestaat al bijna 100 jaar en is hiermee onder de mensen die houden van natuurlijke producten een bekend merk. Bij het ‘gewone’ publiek is het merk minder bekend. Er werd ontdekt dat het lichaam zichzelf kan helen en vanuit deze gedachte is Weleda ontstaan. Zij zijn producten gaan ontwikkelen om het lichaam te ondersteunen. Ik denk ook dat producten het helende effect van het lichaam niet moeten vervangen, maar inderdaad juist moeten ondersteunen. Door de juiste ingrediënten te gebruiken kun je bepaalde zenuwen/spieren/etc. prikkelen die weer bepaalde werkingen in gang zetten. Dit heb ik ook gezien bij de acne behandeling van mijn zus en geloof hier dan ook in.

baby mobiel 063
Rosa Mosqueta Vitaliserende Dagcreme

Deze rijke dagcrème met olie uit de zaden van biologische geteelde rozen is afgestemd op de droge huid. Zij stimuleert de opbouwprocessen van de huid en biedt een effectieve bescherming van de eerste tekenen van huidveroudering. De huid voelt glad aan en straal van vitaliteit. Met de edele geur van Damascusrozen.

baby mobiel 059
Ingrediënten

Weleda maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten en hierdoor zijn de producten ook minder lang houdbaar dan ‘gewone’ producten. Bij heel veel Weleda producten vind je dan ook makkelijk tot wanneer het product houdbaar is.

Water/Bronwater – vormt de basis
Perzikpitolie – zorgt voor een fluweelzachte huid en verbeterd de barrièrefunctie van de huid
Amandelolie – verzorgt de droge en gevoelige huid
Alcohol – wordt gebruikt als extractiemiddel voor de bereiding van plantenextracten en heeft een stabiliserende impact op het product. Het helpt het de formule van de dagcrème te stabiliseren en te bewaren en daarom hoeft Weleda geen synthetische conserveringsmiddelen te gebruiken. Volgens Weleda bevatten hun producten zo weinig alcohol dat het eindproduct geen uitdrogend effect heeft.
Glyceryl stearaat SE – stabilisator van olie-in-wateremulsies. De stof maakt de huid glad, zacht en soepel
Rosa Mosqueta-olie – rozenbottelpitolie (ook wilde-rozenolie genoemd). Zorgt voor een fluweelzachte huid en verzorgt de droge en schilferige huid.
Bijenwashydrolysaat – wordt gewonnen uit bijenwas en  wordt gebruikt als beschermende wascomponent en verhoogt de consistentie van een product.
Lysolecithine – emulgator die als stabilisator bij olie-in-wateremulsies wordt gebruikt en de natuurlijke lipidelaag van de huid herstelt.
Extract van sedum – ook wel vetkruid. Het werkt vitaliserend en stimuleert de opbouwende processen in de huid.
Extract van heermoes – herstelt, versterkt en versoepelt het skelet, kraakbeen, pezen, gewrichtsbanden, de huid, haar en nagels. Het remt het verouderingsproces af in de elastische weefsels.
Extract van mirre – aromatische gomhars
Xanthaan – natuurlijke gelvormer, bindmiddel en stabilisator van emulsies en regelt de viscositeit
Compositie van natuurlijke etherische oliën – geurmiddel
Limoneen  – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën. Dit is bijvoorbeeld een citrudachtige geur. Het lijstje hieronder zijn ook allemaal diverse geuren.
Linalool – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën
Citronellol – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën
Benzylalcohol – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën
Geraniol – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën
Citral – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën
Eugenol – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën
Farnesol – natuurlijk bestanddeel van diverse etherische oliën. Dit is bijvoorbeeld een bloemachtige geur.

baby mobiel 057
baby mobiel 065
De verpakking doet mij denken aan de apotheek. De verpakkingen van Weleda onderscheiden zich van andere merken door hun uitstraling. Kartonnen doosjes, met producten in glas of aluminium. Hierdoor verspil je niets van de inhoud, omdat je het product helemaal uit kunt knijpen. Ik vind het ook een pluspunt dat de dagcrème in een tube zit en niet in een pot waar je telkens met je vinger of spatel in moet.

baby mobiel 070
baby mobiel 068
De dagcrème bevat 30 ml wat een gemiddelde inhoud is. Ik vind de dagcrème gemiddeld qua gebruik. Ik hoef niet heel veel te gebruiken, maar ook niet weinig.

baby mobiel 072
baby mobiel 082
Deze dagcrème is qua structuur zoals heel veel producten van Weleda. Ik vind het moeilijk om te omschrijven, maar als je eenmaal iets geprobeerd hebt dan weet je wat ik bedoel. De crème smeert goed uit en trekt echt in de huid. Dit heeft een paar seconde nodig en dan zuigt mijn huid de crème op. Er blijft geen laag achter zoals bij de meeste crèmes. Daarom vind ik de producten van Weleda ook zo fijn. Ze trekken echt in mijn huid. Ik hou na aanbrengen nog een paar minuten een licht glimmend hoofd, maar dat vind ik niet erg. Dan kan de crème even zijn werk doen.

De geur vind ik heerlijk! Hij ruikt naar echte rozen en geen namaak rozengeur zoals je deze vaak tegenkomt. De producten van Weleda ruiken sowieso puur en natuurlijk. Ik hou er van. Net zoals bij de structuur herken je de geur ook als een Weleda geur. Ik weet niet waar hem dat in zit. Misschien ruikt de basis van iedere crème hetzelfde? Een ex collega van mij die ook bij De Tuinen werkt vind de crème naar oude oma’s ruiken. Ik moet daar heel vaak aan denken als ik deze crème aanbreng, omdat ik hem juist zo lekker vind ruiken haha. Ik geniet iedere keer weer als ik deze crème aanbreng.

Ik heb een redelijk droge huid en vind deze crème daarom meer geschikt voor de lente en de zomer. Voor de herfst en de winter is hij voor mijn huid niet voedend genoeg. Ik merk dat mijn huid hier en daar steeds meer begint te trekken nu het kouder wordt. Ik denk dat de amandel lijn mijn huid beter gaat voeden. Ik baal hiervan, omdat ik de crème zo fijn in gebruik vind en de geur zo lekker vind! Er is ook nog een light versie van deze crème, maar ik denk dat die sowieso niet voedend genoeg is voor mijn huid.

Zoals je leest, ben ik een enorme fan van deze dagcrème en zou hem zeker weer opnieuw kopen als hij op is. Deze dagcrème is te koop in de webshop van BigGreenSmile.nl en kost € 16,99. Het is geen goedkope dagcrème, maar hiervoor ontvang je wel pure ingrediënten die ook daadwerkelijk wat doen voor je huid en dat verschil merk ik zeker.

BigGreenSmile.nl is een super leuke webshop met een breed assortiment aan groene, duurzame, milieu bewuste, natuurlijke producten. Ik heb er al heel veel leuks gezien, omdat ze zo’n breed assortiment hebben. Van huidverzorging tot cadeaus tot schoonmaakartikelen. De komende tijd kunnen jullie meer reviews van deze webshop vinden op mijn blog, omdat deze producten mijn interesse gewekt hebben.

Heeft Weleda je interesse gewekt of trekt dit merk jou niet zo?

123