Weleda – Wild Rose Body Oil

kerst look decubal 249
Weleda is een merk waar ik vaak naar kijk, omdat het een merk is wat mij aantrekt. Echter houdt de prijs me vaak tegen. Van mijn werk kreeg ik een proefje van de Wild Rose Body Oil mee. Deze heb ik even kunnen testen en vandaag mijn review over deze olie.

Wat zegt Weleda zelf over het product?
’’Deze verfijnde olie brengt je alleen al vanwege zijn geur in hogere sferen. De combinatie van rijke rozenbottelolie en fijne amandelolie maakt de lichaamshuid glad, soepel en fluwelig. De olie is een weldaad voor iedere huid en bijzonder geschikt voor de rijpere huid.’’

Werking:
Wilde Rozenolie bevat onder andere Rosa-mosqueta-olie, die de huid intensief verzorgt met essentiële vetzuren, haar regeneratievermogen ondersteunt, de talgproductie normaliseert en de elasticiteit van de huid verbetert. Wilde Rozenolie is ‘s winters een goed middel om de kou te weren; ‘s zomers helpt dagelijks inwrijven met wat olie op armen en benen tegen een droge, schilferende huid.

Gebruik:
Wilde Rozenolie kun je het beste na het baden of douchen gebruiken. De olie wordt goed door de huid opgenomen. Het beste resultaat bereik je door de olie dun op te brengen op een nog wat vochtige huid en vervolgens in te wrijven.

Tip: Als de huid van de hals haar strakheid verliest, kan een dagelijkse inwrijving met Wilde Rozenolie merkbaar verbetering brengen.’’

kerst look decubal 244

kerst look decubal 249

kerst look decubal 256
Het is een luxe sample van 10 ml. Ik vind de verpakking erg mooi en luxe overkomen. Ook zit er een informatie papiertje bij. Dit geeft het wel wat extra’s, want zo word je goed geïnformeerd over het product. De olie draai je open door middel van een dop. Als je de dop opent komt er een rozengeur tegemoet, maar geen pure rozen. Het is vermengd met een andere geur..maar ik heb geen idee waar dat naar ruikt. Het is een fijne zachte, maar toch natuurlijke geur. Ik hou er wel van.

kerst look decubal 270
De olie bracht ik steeds na het douchen aan. Ik denk dat je er 2 keer mee kunt doen als je je hele lichaam insmeert. Als je alleen de droge plekken op je lichaam insmeert doe je er natuurlijk langer mee. Ik vind het zelf een droge olie, maar niet op een vervelende manier. Hij smeert redelijk goed uit, maar niet geweldig. De olie is namelijk wat dikker van structuur dan ik gewend ben. Desondanks trekt hij wel lekker in en voedt hij mijn huid goed. Je blijft wel een laagje op je huid voelen. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, want mijn huid blijft zeker een hele dag goed gevoed. En dat is het belangrijkste waar het voor mij om draait als ik een lichaamsproduct gebruik. Hij moet mijn huid goed voeden.

Al met al ben ik tevreden over dit product. Ik denk dat hij voor mensen met een droge huid fijn kan zijn. Het is geen wonderproduct, maar voor dagelijks gebruik vind ik hem fijn. Wel vind ik hem iets aan de dure kant voor de inhoud die je krijgt. Ik ben dan ook een rijke smeerder.

Hij kost € 16,09 voor 100 ml en is verkrijgbaar bij De Tuinen.

Vorige

OPI – Liquid Sand Alcatraz Rocks (Limited Edition San Francisco)

Volgende

Producten waar ik ontevreden over ben

12 Comments

 1. Lin

  Jammer dat ‘ie wat lastiger uitsmeert en een laagje achterlaat. Ik zou ‘m daarom skippen denk ik.

 2. Ik vind deze echt zalig;-)

 3. Denk niet dat dit wat voor mij is. Ik vind het vervelend als er zo’n laagje op mijn huid blijft zitten, en mij huid is ook niet zo heel erg droog :-)

 4. ik ben niet zo blij met producten die een laagje achterlaten, daarom zou ik deze skippen

 5. ik

  Heb je ook een ingredientenlijstje, ben wel benieuwd welke basisolie ze gebruikt hebben in deze.

 6. dit vind ik echt een luxe extra product en zou ik niet snel kopen..

 7. Vind het opzich ook niet erg als er een laagje achter blijft overdag, daarom is een droge olie ook best wel fijn vindik.. Geen kleren die aan je lijf plakken of wat dan ook, gewoon een gezond laagje.

 8. Klinkt als een fijn verzorgingsproduct! Lekker!

 9. Klinkt wel heel fijn vooral inderdaad voor net onder mijn nek en nek zelf. Maar wel duur inderdaad

 10. jij zou met een fullsize 20 dagen doen dat ik 3 weken(srry als ik cijfers zie moet ik rekenen). klinkt wel goed maar vraag me nu af hoe vaak ik ermee zou doen, 16euro voor 3 weken is heel prijzig

 11. I love Weleda :-) Maar, de prijzen liggen inderdaad wat hoger. Deze olie is ook heel erg fijn om in bad te doen :-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén