Vandaag een review van twee producten van Weleda, namelijk de granaatappel dagcrème en handcrème. Iedereen krijgt wel eens een proefje en aan de hand daarvan bepaal je of je een product koopt. Jorinde en mij leek het leuk om dit te behandelen in reviews, omdat iedereen thuis ook bepaald of hij/zij een product koopt aan de hand van een proefje. Ik zal eerst beginnen met de dagcrème.


Wat zegt Weleda over de dagcrème?
Biedt bescherming en ondersteuning aan de huid vanaf het veertigste levensjaar. De huid wordt steviger en gladder en krijgt een frisse, gezonde uitstraling. Beleef een duizend-en-één-nachtsfeer met de etherische oliën van sandelhout, neroli en sinaasappel.

Werking:
Deze snel intrekkende, antioxidatieve dagcrème met biologische geteelde granaatappels en pluimgierst verzacht rimpels, bevordert de huidelasticiteit en stimuleert de celvernieuwing. Een basis van granaatappelpitolie, arganolie en macadamiaolie voedt en verzorgt de huid en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen.

Gebruik:
‘s Ochtends na reiniging met Milde Reinigingsmelk en Verfrissende Gezichtstonic aanbrengen op gezicht, hals en decolleté. De oogcontouren vermijden. Voor optimaal resultaat gebruiken in combinatie met Granaatappel Verstevigend Serum. Ook zeer geschikt als basis onder make-up.

Dit product is dus niet helemaal geschikt voor mijn huid, maar desondanks deed de dagcrème prima zijn werk. Het is een dikke dagcrème die eventjes de tijd nodig heeft om in te trekken. Maar na 15/20 minuten is de dagcrème goed ingetrokken en voelt de huid heerlijk zacht. Mijn huid blijft trouwens gedurende de hele dag gevoed en voelt niet trekkerig aan. Hij is inderdaad geschikt als basis voor onder de make up, want mijn foundation blijft goed op zijn plek zitten gedurende de dag. Hij ruikt erg fijn, naar een natuurlijke zoete geur. Het is eens wat anders dan een standaard dagcrème geur. Of hij huidveroudering tegengaat weet ik niet, want daardoor was de proef te klein om te testen. Wel heb ik ongeveer 10 dagen met de proef kunnen doen en dus een redelijke indruk kunnen krijgen van het product. Ik zou dit product niet nog eens kopen, omdat ik de prijs te duur vind voor de crème. Hij voedt mijn huid erg goed, maar ik vindt dagcrèmes voor minder geld ook mijn huid goed voeden. Als er een actie was zou ik hem echter wel kopen! Een fullsize product bevat 30 ml en kost €18,65.

Dan ga ik nu verder met de granaatappel regeneratie handcrème.


Wat zegt Weleda over dit product?
Speciaal ontwikkeld voor de intensieve verzorging van de (rijpere) handen!

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Hoe ouder je wordt, hoe langzamer de stofwisselingsprocessen van de huid verlopen. De elasticiteit en het vochtgehalte nemen af, evenals het vermogen van de huidcellen om zichzelf te vernieuwen. Invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld vervuiling of UV-straling, versnellen dit proces. Direct zichtbaar op de handen zijn de pigmentvlekken die hierdoor kunnen ontstaan.

Werking:
Granaatappel Regeneratie Handcrème verzorgt intensief en helpt vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken op de handen voorkomen. De crème trekt snel in, zonder een ‘vetfilm’ achter te laten.

Sesamolie en sheaboter reguleren de vochthuishouding en maken de huid zacht en soepel. De olie van granaatappelpitjes zit boordevol antioxidanten die de huid beschermen en de celvernieuwing stimuleren. Natuurlijke etherische oliën van o.a. neroli, sinaasappel en sandelhout geven een subtiele geur die de zintuigen prikkelt.

Wederom is deze handcrème niet helemaal geschikt voor mijn huid, maar hij werkt wel fijn. Hij trekt inderdaad snel in en verzorgt mijn handen goed. Ik vind het wel een nadeel dat hij dun is, omdat ik meer van dikkere handcrèmes houd. Het is te vergelijken met een iets dikkere reinigingsmelk met een crème laag kwa structuur. Deze handcrème ruikt ook natuurlijk en zoet, maar niet erg overheersend. Of hij huidveroudering tegengaat weet ik niet, omdat ik nog een jonge huid heb. Ik vind het een fijne handcrème die makkelijk in gebruik is voor tijden dat je een handcrème nodig hebt die snel intrekt. Ik zou deze handcrème zeker nog eens opnieuw kopen. Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding hier beter. Je krijgt veel product voor een redelijk bedrag. Hij bevat 50 ml en kost € 8,25.