Bourjois Cream Blush

3
Ik wist wel dat er cream blushes bestonden, maar zelf had er nog nooit een geprobeerd. Toen ik las dat Bourjois met cream blushes uit kwam werd ik enthousiast. Het begon te kriebelen en ik kon niet wachten om zo’n cream blush uit te proberen. Vandaag ga ik deze van Bourjois reviewen.

Wij schrijven eigenlijk nooit over Bourjois. Zo jammer, want mijn favoriete concealer is van Bourjois. Dat is namelijk de healty mix. Het werd dus ook eens tijd om over Bourjois te gaan schrijven. Ze hebben namelijk hele leuke producten in hun assortiment waaronder de nieuwe cream blushes.

Wat zegt Bourjois zelf over de cream blushes?
’’Deze blush bevat een crèmepoedertechnologie die verandert bij contact met de huid.
Met de vingertoppen neem je een beetje van deze zachte crème, brengt het aan op de jukbeenderen en deze verandert onmiddellijk in een ultrafijn en zijdezacht poeder. Dankzij deze nieuwe technologie biedt de Cream Blush een lichte en fluwelen textuur met het revolutionaire effect van een tweede huid: niet alleen het gevoel en het comfort van een crème, maar ook het perfect verdoezelende van een poeder’’.

Klinkt veelbelovend en des te enthousiaster werd ik om deze blush zelf uit te proberen, maar eerst wil ik met jullie de verpakking bespreken.

1
Een pluspunt vind ik dit witte stickertje op de verpakking. Als het stickertje nog niet gebroken is, is de blush ook nog niet geopend of gebruikt. Soms bekijk ik producten in de winkel heel uitgebreid om te kijken of ze niet gebruikt zijn. Hier hoeft dat niet, want je kunt dit in één oogopslag zien. Ik vind het een pluspunt dat Bourjois hier over na heeft gedacht.

4
2
De verpakking is rond en herkenbaar als Bourjois. Je opent het doosje door middel van de drukknop die op de voorzijde zit. Ook zit er een spiegel in de verpakking. Handig, want zo kun je je blush ook aanbrengen als je onderweg bent.

7
De blush is ook gemakkelijk mee te nemen door het kleine formaat. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en is net zo groot als de normale oogschaduws van Bourjois.

dark look elf look vaseline bourjois 271
dark look elf look vaseline bourjois 275
dark look elf look vaseline bourjois 281
Dit zijn de swatches in daglicht. De kleur heet Nude Velvet en is ook te omschrijven als nude, maar wel met een perzik tintje. Ik denk dat deze kleur bij heel veel meiden mooi zal staan. Hij is niet té overheersend, maar past perfect bij een dagelijkse look.

9
Dit is de kleur in zonlicht. Zie je hoe nude hij is?

demake up barry m cream blush 211
demake up barry m cream blush 213
demake up barry m cream blush 214
demake up barry m cream blush 228
Hier heb ik de blush in meerdere laagjes opgebouwd. Normaliter is één of twee laagjes genoeg voor een mooi effect, maar mijn camera pakte de kleur toen niet goed op. Hier draagt ik dus vier laagjes, maar dit geeft op camera hetzelfde beeld als twee laagjes. De blush vind ik daarom zuinig in gebruik. Je hebt niet veel nodig voor een mooi effect.

Ik was bang dat ik heel hard met mijn vinger moest duwen voordat er product van een cream blush af zou komen. Dit idee had ik altijd. Ik moet mijn mening toch bijstellen, want deze blush is hartstikke romig en met één keer vegen heb ik genoeg voor twee wangen. Hij is veel romig dan ik had verwacht en smeert daarom goed uit. Ik dacht dat ook dit lastig zou gaan, maar ik kan hem mooier aanbrengen dan een poeder blush. De blush smelt als het ware samen met mijn foundation en vormt één geheel.

De blush droogt inderdaad op als een poeder zoals Bourjois beloofd. Het is natuurlijk niet hetzelfde als een gewone poede rblush, deze is iets natter, maar hij heeft wel de structuur van een poeder blush als ik met mijn vinger over de net aangebrachte blush heen ga. Daarbij komt dat ik vind dat deze blush een mooier effect geeft dan een poeder blush. Juist, omdat hij mooier samensmelt met mijn huid.

Er is wel één nadeel en dat is dat je met je vinger in het product moet om de blush aan te brengen. Je kunt uiteraard desinfecteergel meenemen onderweg om je handen eerst te ontsmetten, maar dit moet je dan wel weer extra meenemen. Ikzelf zou er voor kiezen om een keer in de zoveel tijd de blush te ontsmetten met alcohol.

Je hoort het, ik ben onwijs fan van deze blush en hij is al in mijn dagelijkse routine beland. Ik vind het echt een aanrader en ik denk dat ik hem nog vaak mee zal nemen voor onderweg als ik s ’ochtends geen tijd heb om mijn make up te doen. Een beetje kleur op de wangen kan al voor verschil maken en dit is zo gebeurd door het formaat, de spiegel en de gemakkelijke manier van werken.


De blush is in totaal in vier kleuren verkrijgbaar:
01 Nude Velvet
02 Healty Glow
03 Rose Tenter
04 Sweet Cherry

De blush bevat 2,5 gram en kost € 10,99. De blush ligt nu al in de winkels bij diverse drogisterijen en parfumerieën.

Heb jij wel eens een cream blush uit geprobeerd? Zo ja, wat vond je er van?

Vorige

Producten die ik momenteel test

Volgende

Inglot – White lipstick #100

27 Comments

 1. Wat een mooie tint!

 2. Hij is echt heel erg mooi!

 3. Die is mooi! Bourjois is zo’n mooi merk met fijne producten, vind het soms net iets te duur.

 4. Zelf heb ik deze kleur ook en ik vind hem ontzettend mooi en fijn!

 5. ik heb nog nooit een creamblush geprobeerd, maar ik ben fan – wat een mooi effect!

 6. Wauw hij is echt heel mooi! Ik wil ‘m ook! :-)

 7. Prachtig, i love it! Ik hou wel van cream blushes!

 8. Ziet er heel goed uit! Wil ze zelf ook nog aanschaffen.

 9. ik heb ze allevier en ben er heel blij mee :)

 10. Hij lijkt me echt heel erg fijn, ziet er ook mooi uit!

 11. Hij is prachtig! Sinds ik ontdekt heb dat ik cream blush heel makkelijk kan aanbrengen met mijn Stippling brush (real techniques) door te deppen ben ik over mijn angst voor cream blushes heen haha. Vroeger verschoof door mijn vette huid de foundation met cream blush.

 12. Wat een pracht van een kleur zeg! Zelf kan ik niet heel goed met creme blushes werken. Heb er ooit eens 1 van Mac gehad.

 13. Altijd leuk zo’n review over cream blushes

 14. ik vind hem mooi! Staat je heel goed ook

 15. mooie blush zeg! ik vind de verpakkingen van Bourjois altijd super leuk en handig:)

 16. Wat een prachtige kleur! Deze staat je geweldig :-) Ik kan me indenken dat een minpuntje het ‘onhygiënsche’ is: met je vingers het product eruit halen. Fijn dat je er een tip bijzet (reinigen met alcohol). Ik wist niet dat dat met crème blushes mocht. Thanks! :-)

  • Ja zeker! Ik reinig bijna alles met creme blushes. Ik laat het dan wel even open opdrogen en niet met een dichte verpakking. Heb zelf alcohol in zo’n spray flacon en de alcohol droogt gewoon op. Graag gedaan en dank je wel!

 17. Hele mooie kleur!

 18. Ik ben echt een fan van die natuurlijke kleurtjes! Staat je prachtig meid!

 19. gaaf kleurtje, eens wat anders dan roze. Deze kleur staat je ook heel goed

 20. Deb

  Ik vind hem erg mooi en ben ook fan van de cream blushes.

 21. Wauw wat mooi! Mooie kleur.

 22. Ik heb ook nooit zo’n goede ervaring met cream blushes, maar deze klinkt erg fijn, vooral omdat hij poederig opdroogt. De kleur staat je super!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén