Inglot – White lipstick #100

4
Een paar weken geleden was ik samen met Jorinde in een Inglot store. Wij maakte een rondje en mijn oog viel op hele aparte gekleurde lipsticks. Groen, blauw, geel, maar ook een witte kleur. Hij trok direct mijn aandacht en de prijs viel ook best mee. Ik nam hem mee en vandaag ga ik hem voor jullie reviewen.

De reden dat ik een witte kleur koos was, omdat ik van plan van hem te gaan mengen met pigmenten zodat ik mijn eigen lipstickkleur kon gaan maken. Ik kon natuurlijk een blauwe kopen, maar hoe vaak zou ik die gebruiken? Met een witte kleur kan ik alle kleuren maken die ik zelf wil en laat ik de aparte kleuren niet liggen in mijn stash. Deze zou ik nog wel eens op kunnen gaan maken dacht ik zelf. Dat zou ook geen ramp zijn, want als hij op was kon ik voor dat geld weer een nieuwe kopen. Onderaan van dit artikel zie je hoe ik in combinatie met deze lipstick mijn eigen lipstick kleur maak.

1
De lipstick zit in een kartonnen, matte, zwart verpakking wat mij altijd net een wat luxer gevoel geeft (omdat je die vaak alleen krijgt bij duurdere producten).

2
3
5
De lipstick zelf zit in een freedom system palette, maar in plaats van een palette is het een mono. Je schuift de deksel op zij waardoor de lipstick tevoorschijn komt. Het palette sluit door middel van magneten. Een apart  en uniek systeem. Ik vind ook dat deze verpakking mij een luxe gevoel heeft.

6
De kleur is spierwit (het is kleur nummer 100) en ontzettend goed gepigmenteerd. Dit is ook de reden waarom ik deze lipstick kocht.

haarstyle outfit of the day 053
haarstyle outfit of the day 057
Dit is slechts één laagje, maar je kunt de lipstick natuurlijk op bouwen voor een nog intensere kleur. De lipstick vind ik romig en is goed uit te blenden met een lippenseel. Ik heb niet getest hoe lang deze lipstick blijft zitten, omdat ik hem enkel en alleen voor foto’s zal dragen. Ik denk dat de meeste van jullie trouwens zo’n lipstick niet op straat zullen gaan dragen.

1
Hier zie je de lipstick op mijn lippen. Niet de meest charmante foto, hij maakt mijn gezicht nogal donker en mijn tanden geel… Niet helemaal mijn ding haha. Hier zien jullie in ieder geval wel hoe goed hij dekt op mijn lippen.

2
wit en blauw inglot 071
4
Als voorbeeld heb ik een blauw pigment van Essence, kleur 17 dory in love gemengd met de witte lipstick op mijn stainless steel palette. De kleur wordt lichter als je hem mengt met de witte kleur, maar alsnog vind ik hem wel goed werken. Je hebt maar een klein beetje nodig voor dit leuke resultaat. Op deze manier kan ik mijn eigen kleur lipstick maken en hoef ik niet alle kleuren apart te kopen. Super gaaf vinden jullie niet? Ideaal voor iemand zoals mij die houdt van experimenteren en apartere looks.

Ik heb nergens kunnen vinden hoeveel gram deze lipstick bevat. Voor een refill betaal je € 7,00, maar hierbij komen ook nog de kosten voor de verpakking, dus het freedom system. Ik ben mijn bonnetje helaas kwijt, maar ik heb niet meer betaald dan € 7,00 voor het palette zelf. Helaas is de webshop tijdelijk offline en hierdoor kan ik de prijzen daar ook niet meer vinden.

Maken jullie wel eens je eigen kleur lipstick?

Vorige

Bourjois Cream Blush

Volgende

Etos colour balm

24 Comments

 1. Die foto met de witte lipstick is wel hilarisch!
  Maar snap het idee van een witte basis goed! Je mengsel is ook goed gelukt :)

  • Ja, ik had ook niet zoveel zin om hem te plaatsen, maar ja anders vond ik de review ook weer niet compleet haha. Ik offer mijzelf wel op voor jullie ;)

 2. Met pigment is er zeker dus wel iets van te maken, maar snap niet waarom het anders op de markt is haha!

  • Ik denk voor fotoshoots en catwalk etc ;) Ik ben natuurlijk ook best wel donker althans een duidelijke gele ondertoon waardoor wit mij echt niet staat haha.

 3. erg handig om kleuren mee te mengen :D

 4. Handig om zelf kleuren mee te maken!

 5. wauw wat een dekking! ideaal om te mengen inderdaad. Deze zet ik even op mijn te halen lijst, thanks voor het delen van dit ideaale en prachtige product

 6. Mieke

  Wat een goed idee joh! :)

  • Ik probeer bij producten altijd te bekijken of ik het op meerdere mogelijkheden kan gebruiken. Het maximale uit mijn producten halen!

 7. handig dat dit bestaat :)

 8. Wat ben je toch weer creatief, ik zou willen dat ik dat ook was! Leuk gedaan! :-)

 9. Wat een goed idee om dit te doen! Dat zou je misschien ook wel als oogbasis kunnen gebruiken.. ;)

  • Dat heb ik inderdaad geprobeerd, maar dat was geen succes haha. Hij ging in mijn lijntjes zitten ondanks dat ik mijn Too Faced Shadow Insurance er onder aanbracht.

 10. ik

  Oké, duidelijk niet “mijn ding”maar het zal el ergens nuttig voor zijn hahahaha

 11. wow heftig. wel gaaf dat je het kunt mengen en zo elke kleur mooi dekkend kunt krijgen!

 12. Whuuut, supervet dat je ze gewoon apart kan kopen! Ik dacht dat je gewoon één palette kon kopen dus alles erin.. duur like hel. Ideaal trouwens om ze te mengen, want het resultaat is ook echt mind-blowing. Ziet er goed uit Aman!

 13. Ohh die sky blue is mooi gemaakt… vind m super staan hehe. :D Wit is mss wat moeilijk om te dragen. (challenge accepted? ;D)

 14. Woow hij dekt echt super goed! Ik vind het onwijs gaaf :D

 15. Wauw, deze ziet er goed uit!

 16. Wel erg handig om te gebruiken, maar ik koop liever gewoon de kleur die ik wil hebben denk ik.

 17. Ceetje

  Ik voel weer een paar kunstzinnige looks aankomen;) me likey!

 18. Leuk om zo een kleur te maken. :)

 19. Wow wat een pigment, vooral omdat het een witte kleur is. Tof dat je ermee kan mixen. Hmmm, zal er ook een doorzichtige substantie als lipstick bestaan? Dat is nog idealer om mee te mixen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén