Beste handcrème ever!–The Body Shop Hemp Hand Protector

essence pigmenten look 211
Herkennen jullie dat, de grote zoektocht naar… en vul het maar in. Ik ben al jaren op zoek naar de beste handcrème voor mijn handen. De zoektocht ging verder en verder totdat ik is een keer deze handcrème bij The Body Shop voor één euro kon kopen, omdat ik een x aantal euro’s had besteed. Ik dacht voor voor die ene euro kan ik die handcrème er wel bij kopen. En niet wetende dat dit de beste handcrème ooit zou worden (voor mij dan). Vandaag is het tijd voor DE review!

Laat ik van te voren beginnen dat ik eerst mijn eerste tube heb opgemaakt voordat ik mijn review wou schrijven. Ik wilde kijken of ik deze handcrème zou missen en dat deed ik. Ik had nog een tube op voorraad liggen en heb die na een paar weken toch gepakt, omdat mijn handen zo droog waren en niets hielp. Ik wist dat dit product echt wonderen zou verrichten. En dat deed hij hoor! Toen wist ik wat ik in mijn review wilde vermelden en dat hij er hoe dan ook moest komen.

essence pigmenten look 209
essence pigmenten look 214
Het is een knijptube die je op kunt rollen naar mate hij op gaat. Dit vind ik ontzettend handig, want zo neemt hij minder ruimte in dan een normale handcrème die je niet op kunt rollen. Hij heeft een draaidop die je eerst open moet maken voordat je bij de crème bent. Dit kun je als een nadeel zien, omdat een klikdop sneller werkt maar zelf heb ik hier niet zo’n last van. Je kunt goed doseren door een beetje in de verpakking te knijpen.

essence pigmenten look 226
essence pigmenten look 227
De crème zelf is groen, dik en smeuïg. Dit klinkt misschien niet zo lekker, maar het gaat uiteindelijk om te werking. Eerst de geur: ik heb hem aan meerdere personen laten ruiken en ze vinden hem toch wel naar wiet ruiken. Ik ben ondertussen aan de geur gewend, maar eerst vond ik het echt niet lekker ruiken. Ik heb een hekel aan wiet en drugs, dus je kunt je voorstellen dat ik in het begin niet stond te springen om deze handcrème te gebruiken. Maar nu heb gelukkig geen last meer van de geur. Ik heb het er voor over, omdat deze handcrème zo fijn is.

essence pigmenten look 228
Hier heb ik hem net uitgesmeerd.

De ingrediënten:
Aqua (water), Glycerin (glycerine), Cetearyl Alcohol, Myristyl Myristate, Cannabis Sativa Seed Oil (hennepolie), Ricinus Communis Seed Oil (wonderolie), Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cera Alba (bijenwas), Panthenol, Methyl Soyate, Phenoxyethanol, Parfum, Sodium Benzoate, Allantoin, Citric Acid (citroenzuur), Potassium Sorbate, Xanthan Gum, Hydrogenated Castor Oil (gehydrogeneerde wonderolie), Retinyl Palmitate, Copernicia Cerifera Cera (carnaubawas), Disodium EDTA, Tocopherol (vitamine E), Talc (talkpoeder), kleurstoffen: CI 77288, CI 77492, CI 77491 en CI 77499.

Deze handcrème is bedoeld voor de ‘very dry skin’. Laat ik deze nou net hebben! Van de ingrediënten snap ik niets, maar ik zie wel dat er bovenaan twee oliën staan dus misschien komt het daardoor dat deze handcrème zo fijn is. Het fijne vind ik is dat hij mijn handen en nagelriemen extreem goed voedt. Als ik droge handen heb en daarna dit product aanbreng merk ik direct verschil. Mijn droge velletjes verdwijnen direct! Binnen 5 seconden. Ze worden daarna heerlijk gevoed.

The Body Shop zegt dat hij 12 uur lang vochtregulering werkt. Dat klopt ook wel als je nagaat dat ik s’ochtends gevoede, verzorgende en zachte handen en nagelriemen heb. Hij trekt heel langzaam in en daarom gebruik ik hem ook alleen s ’avonds voordat ik naar bed ga zodat hij de hele nacht zijn werk kan doen. Je kunt hem natuurlijk ook gebruiken als je thuiskomt na je werk/school en je op de bank tv zit te kijken. Je moet het ieder geval niet erg vinden dat je handen een tijdje vettig zijn. Zelf gebruik ik hem ook wel eens als ik voor de website bezig ben en aan het typen ben.

Het gevoel dat deze handcrème mij geeft is zo ontzettend lekker, zo voedend. Echt heerlijk! Ik kan deze aan iedereen aanraden die droge handen heeft. Probeer hem eens in de winkel en kijk wat je er een paar uur later van vind. Voelen ze zacht en gevoed? Kopen dan! Uit proberen is niet verboden toch?

De handcrème bevat 30 ml en kost geloof ik € 6,50. Dit vind ik een  redelijke prijs voor zo’n goede handcrème. Ook als je bedenkt dat je hem maar 1x per dag zou gebruiken. Je doet hier dan echt een hele lange tijd mee! Tevens is er nog een versie van 100 ml te koop voor € 13,00. De volgende keer zou ik die kopen, omdat die voordeliger is qua inhoud.

Wat is jouw favoriete handcrème?

P.s. jullie hadden het waarschijnlijk al opgemerkt, dit zijn oude foto’s en deze review heb ik ongeveer een jaar geleden al geschreven. Mijn tube is inmiddels al zo aangebroken dat de foto’s er niet mooier op zouden worden. Daarom heb ik besloten de oude foto’s maar te gebruiken. 

Vorige

Weleda – Citrus Verfrissingsdouche

Volgende

Favorieten – Augustus 2013

21 Comments

 1. Ziet r super nourishing uit!

 2. Klinkt geweldig :D

 3. ik gebruik zelf nooit handcreme, maar mijn moeder wel dus ik geef de tip door :)

 4. Lin

  Dit is ook mijn #1 handcreme. Love it!

 5. Ik heb deze ook gehad,maar ik kon echt totaal niet tegen de lucht dus ik heb ‘m weggegeven haha. :-)

 6. Deze heb ik laatst ook geprobeerd, echt een hele fijne handscreme :D

 7. Klinkt qua werking wel goed, maar ik heb ook echt een ontzettende hekel aan wietgeur, dus zie mezelf hem niet zo snel gebruiken ;)

 8. Jammer van de geur, hij lijkt me wel heel erg lekker!

 9. ik

  persoonlijk geef ik de voorkeur aan de Almond hand and Nail creme of butter van de bodyshop, heerlijke geur en werkt prima voor mijn handen en nagels.

 10. Wauw, lijkt me wel een fijne handcreme.

 11. Ik heb deze ook en vind het ook een super fijne handcreme!!

 12. Wauw dit klinkt wel heel erg goed zeg :)! Heerlijk!

  Liefs van Rosie

 13. Door klinkt echt als een heerlijke handcreme! Mijn handen zijn ook echt best wel heel lastig en heb zelf dat “wonder middeltje” nog niet gevonden. Misschien dat ik deze crème toch ook maar eens ga uit proberen, het klinkt in ieder geval veel belovend.

 14. Oke deze MOET ik nu hebben dankzij jou, haha! Ik gooi ‘m op m’n wishlist, ben erg benieuwd of hij ook goed voor mijn droge handen ‘s winters werkt :)

 15. Veerle Kop

  Klinkt fijn al zou ik m niet kopen als hij naar wiet ruikt. ..

 16. hebben! na het lezen van je review wil ik deze ook proberen,, klinkt goed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén