Weleda – Citrus Verfrissingsdouche

2
Ik was al langer bekend met de producten van Weleda, maar de prijs hield mij altijd een beetje tegen. Het is toch iets prijziger dan de meeste drogisterij producten. Toen ik de kans kreeg om de Citrus Verfrissingsdouche te proberen greep ik die kans natuurlijk. Zou deze douche crème zijn geld waard zijn?

Wat zegt Weleda zelf over deze douche crème?
‘Geef je lichaam nieuwe energie met Citrus Verfrissingsdouche. De geur van pure etherische oliën van o.a. citroen en sinaasappel zorgen voor een opwekkende douche-ervaring. Citrus Verfrissingsdouche is een milde crème douche die je lichaam reinigt, verzorgt en helpt beschermen tegen uitdrogen. Na het douchen voelt je huid aangenaam zacht en soepel aan.’

Werking:
‘Milde suikertensiden reinigen de huid bijzonder zacht. Zuivere sesamolie zorgt, vanwege het hoge aandeel aan onverzadigde vetzuren, dat de huideigen vochtigheid behouden blijft en de huid niet uitdroogt. De compositie van natuurlijke etherische oliën geeft een opwekkend impuls.’

Weleda heeft een hele duidelijke en uitgebreide ingrediëntenlijst die ik jullie niet wilde onthouden.

Ingredients (INCI): Water (Aqua), Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Coco-Glucoside, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Chondrus Crispus (Carrageenan), Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Xanthan Gum, Lactic Acid, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citral*. *from natural essential oils.

 • Citroenolie werkt aangenaam verfrissend en verkwikkend.
 • Sesamolie voedt en verzorgt de huid, bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en vitamine E (natuurlijke anti-oxidanten en radicalenvangers).
 • Suikertenside maakt vettig vuil los,  helpt dit verwijderen en zorgt voor een milde schuimvorming.
 • Wasactieve aminozuur reinigt de huid mild, zorgt voor schuimvorming en geeft in combinatie met suikertenside de huid een zacht, aangenaam gevoel.
 • Melkzuur werkt vochtregulerend en brengt de zuurgraad van de huid in balans, zodat het beschermende vermogen van de zuurmantel verbetert.
 • Alcohol uit suikerbieten, fruit en graan werkt als oplosmiddel bij het maken van extracten en werkt conserverend.
 • Glycerine gemaakt van plantaardige oliën werkt consistentiegevend, maakt de substantie glad en regelt daarnaast de opname en afgifte van water in de huid.
 • Carrageen (extract uit rode alg) werkt als consistentiegever en verbetert het huidgevoel.
 • Xanthaan, een product van micro-organismen, werkt als een natuurlijk verdikkingsmiddel en stabiliseert de emulsie.
 • Water dient ter verdunning.
 • Compositie van natuurlijke etherische oliën waaronder etherische olie van sinaasappel, mandarijn en grapefruit, verzorgt de huid intensief, werkt als geurstof en heeft een conserverende werking.
 • Limonene vormt een bestanddeel van plantaardige etherische oliën. Anders dan synthetisch limonene heeft natuurlijk limonene een goede verdraagzaamheid, ook bij mensen met een allergie voor geurstoffen.
 • Linalool vormt een bestanddeel van plantaardige etherische oliën. Anders dan synthetisch linalool heeft natuurlijk linalool een goede verdraagzaamheid, ook bij mensen met een allergie voor geurstoffen.
 • Citral vormt een bestanddeel van plantaardige etherische oliën. Anders dan synthetisch citral heeft natuurlijk citral een goede verdraagzaamheid, ook bij mensen met een allergie voor geurstoffen. 

Dat is nog eens duidelijk al zeg ik het zelf!

3
De dop van de tube zit aan de onderkant. Dit vind ik zelf altijd net even iets makkelijk, omdat het product dan naar beneden kan glijden en je niet zo hard hoeft te schudden om het er uit te krijgen.

1
De tube zelf is groen en de kleur groen doet mij denken aan fris en dat klopt ook wel, want deze douche crème wordt aangeraden voor na het sporten, na een lange zomerdag of als je je dag fris en opgewekt wilt beginnen. Ik wordt meteen wakker door de geur van deze douche crème. Ik vind hem nare pure citroen/limoen ruiken. Hmmmm zo lekker fris. Ik wordt echt even goed wakker als ik deze douche crème gebruik.

Weleda ruilen carmen 040
Weleda ruilen carmen 043
Het is dan ook geen gel, maar een crème. Hij veranderd wel goed in bubbels onder de douche en verzorgt mijn huid met een mild laagje crème. Dit laagje blijft niet zitten nadat ik mij heb afgedroogd. Deze douche crème voedt mijn huid zeker, maar voor de winter is het niet genoeg. Nu zal ik deze douche crème ook meer in de zomer gebruiken, omdat ik citroen/limoen het lekkerst vind in de zomer.

Ik vind hem de prijs van € 8,09 niet helemaal waard. Ik vind hem daar niet bijzonder genoeg voor. Ik vind het een hele lekkere douchegel, maar er zijn ook lekkere douchegel voor minder geld. Mocht er een keer een goede aanbieding zijn en ik niet meer zoveel douchegel in mijn kast zou hebben, dan zou ik hem wel nog een keer aanschaffen. Deze douchegel is wel natuurlijker dan de meeste douchegels van de drogist. Als jij dit belangrijker vind dan de prijs, zou ik hem zeker aanschaffen, want de werking en de geur zijn dik in orde.

Een tube bevat 200 ml en is te koop bij De Tuinen.

Heb jij wel eens iets geprobeerd van Weleda? Zo ja, wat vond je er van?

Vorige

Shoplog –The Body Shop Sale

Volgende

Beste handcrème ever!–The Body Shop Hemp Hand Protector

23 Comments

 1. Lijkt me een fijne douchegel, maar inderdaad wel duur!

 2. voor in de ochtend is zo’n verfrissende geur wel fijn !

 3. Hmm jammer dat ie een beetje tegenvalt, en zeker voor die prijs!

 4. Ik heb hem zelf ook gehad maar vond het zelf niet zo heel fijn eigenlijk! Vond hem iets te droog werken eigenlijk. De geur was wel erg lekker!

 5. Ik hou wel van weleda producten :3

 6. Jammer dat je de prijs-kwaliteitverhouding niet zo goed vindt…Heb je de bodylotion er al eens van geprobeerd? Die vind ik heerlijk! Trekt snel in en laat een frisse geur achter :-)

  • Nee nog niet! Eigenlijk, omdat ik die ook best prijzig vind haha en ik nog heel veel bodylotions heb. Wie weet koop ik hem nog eens!

 7. Deb

  Deze klinkt goed en de geur lijkt me hemels, maar ik vind hem ook wel redelijk prijzig.

 8. jammer van de prijs

 9. ahh jammer dat hij wat aan de duurdere kant is

 10. jammer dat hij een beetje tegenvalt.

 11. Fijne review. Hij klinkt er goed maar voor die prijs vind ik hem wel vrij duur.

 12. Mmm ik vind hem wel een beetje duur. Zeker als het de prijs niet waard is!

 13. Best prijzig voor een simpele douchegel inderdaad! Maar de geur is volgens mij heerlijk :D

 14. Het klinkt heel verfrissend, ik hou wel van citrusgeurtjes, vooral in de zomer. Maar inderdaad, hij is vrij duur.

 15. Ik vind hem er niet zo spetterend uitzien!

 16. Lijkt me een lekkere douchegel!

 17. De geur lijkt mij heerlijk!

 18. ik

  Ik had een proeftube van de Granaatappelversie bij een tube handcreme Granaatappel zitten maar mij beviel het totaal niet, geen schuim en van de geur werd ik niet blij (maar dat is bij de handcreme ook dus helaas verkeerd gekozen :’) cirtus zou me beter bevallen denk ik). Heb de tube in 1 keer gebruikt terwijl ik met even grote proeftubes van andere merken zeker 2-3 keer kan doen dus helaas ook niet zo zuinig in gebruik en dat was eigenlijk mijn grootste bezwaar omdat het niet echt een goedkoop merk is.

 19. Ik krijg standaard iets van Weleda voor kerst van mn moeder, zulke heerlijke geuren!
  Volg je mij al? Morgen heb ik een winactie waarbij je een roségouden armband van €50 kunt winnen. Kijk even als het je wat lijkt:)

 20. Prijzig.. maar klinkt wel eeerg lekker friss!

 21. wow zeker een uitgebreide ingrediëntenlijst. deze douchegel lijkt me zeker door de geur ook lekkerder voor in de zomer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén