Lush – Dream Cream

Lush Dream Cream hand body lotion huid verzorging review getest
Lush Dream Cream hand en bodylotion heb ik nu al een aantal maanden in mijn bezit, maar tot mijn grote verbazing had ik er nog geen review van geschreven. Dream Cream is het populairste product is van Lush. Je kunt begrijpen dat ik hem daarom graag wilde hebben. Vandaag laat ik je weten wat ik van dit product vind.

Lush Dream Cream hand body lotion huid verzorging review getestLush Dream Cream hand body lotion huid verzorging review getest
Ik vind de verpakkingen altijd zo mooi en speels van Lush. Niet te serieus, maar ook niet te slordig. Precies goed! De verpakkingen zijn anders dan van andere merken. Ik vind het leuk als een merk onderscheidend is. Ik dacht altijd dat Lush Dream Cream in een huge pot zat, maar dat valt vies tegen kan ik je vertellen. Hij is 9 cm lang en 8 cm breed. Ik dacht altijd dat hij zo groot was, omdat er best een prijskaartje hangt aan deze bodylotion. Nu vind ik dat niet zo erg als het een geweldig product is. Of dat zo is vertel ik je later in deze review. Er zit trouwens 240 gram in een pot en hij kost € 20,30.

Lush Dream Cream hand body lotion huid verzorging review getest
Zoals gewoonlijk bij Lush zit er weer een sticker op tot wanneer het product goed is en wie hem heeft gemaakt. Ik vind het elke keer weer een verassing om te lezen wie hem heeft gemaakt.

Wat zegt Lush zelf over Dream Cream:
’Dream Cream is ons best verkopende product, wereldwijd! Het is met recht een top-product.

We maken Dream Cream voor mensen met een probleemhuid (en voor mensen die willen voorkomen dat ze huidproblemen krijgen). Als basis gebruiken we havermelk, bekend om de helende werking op een probleemhuid. Om diezelfde reden gebruiken we rozenwater. De andere ingrediënten zijn ook gekozen vanwege het helende, verzachtende effect op je huid. Blauwe kamille, roos absoluut, tea tree en lavendel hebben wat dit betreft al sinds mensenheugenis een goede reputatie.

Verwacht geen bloemig luchtje. Mensen kopen het om de werking, niet om de heerlijke geur. Zodra je echter merkt wat het voor je huid doet, vind je de geur waarschijnlijk fantastisch. We krijgen veel reacties van mensen met psoriasis of eczeem die ontzettend blij zijn met deze creme omdat het voor hen heel verzachtend werkt! Garanties kunnen we niet geven, iedere huid reageert anders, maar als je iemand kent die vervelende huidproblemen heeft kun je ze Dream Cream best eens laten proberen. Probeer ook eens Dream Wash, een geweldig verzachtende shower smoothie voor gevoelige probleemhuidjes!

Dream Cream hebben we ontwikkeld voor je lichaam, maar sommige mensen gebruiken het ook voor hun gezicht. Omdat Dream Cream best veel cacaoboter en kokosolie bevat, is dat voor veel huidtypes te rijk en kun je last van pukkeltjes krijgen. We raden je dan ook aan om een klein beetje Dream Cream op je handpalm met een paar druppeltjes water te verdunnen.’

Ingrediënten:
De ingrediënten worden gekocht van leveranciers die niet op dieren testen.

Havermelk (Avena sativa), Rozenwater (Rosa damascena), Olijfolie, extra virgin, biologisch (Olea europea), Cacao boter (Theobroma cacao), Glycerine (Glycerine), Stearinezuur (Stearic Acid), Tri-ethanolamine (Triethanolamine), Benzoë-tinctuur (Styrax benzoin), Roos absolue (Rosa damascena), Kamille essentiële olie, blauwe (Matricaria chamomilla), Tea tree-olie, essentiële (Melaleuca alternifolia), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool), Parfum (Perfume), Methylparabeen, Propylparabenen (Propylparaben)

Lush Dream Cream hand body lotion huid verzorging review getest
Het is een dunne, maar volle voedende crème. Het is dan ook niet te vergelijken met een bodybutter van structuur, maar echt met een bodylotion. Dream Cream is naast een bodylotion ook geschikt als handcrème.

Lush Dream Cream hand body lotion huid verzorging review getest
Lush Dream Cream hand body lotion huid verzorging review getest
Hierboven kun je zien dat je de bodylotion goed uit kunt smeren tot een dun laagje. Dit gaat sowieso gemakkelijker dan bij een bodybutter door de dunne structuur.

Ondanks dat deze bodylotion vrij dun en vloeibaar is, is hij wel voedend. Ik vind hem voedend genoeg in de winter en dat wil wel wat zeggen aangezien ik in de winter alleen maar bodybutter gebruik, omdat een bodylotion niet volstaat. Mijn droge huid heeft veel voeding nodig. Ik denk dat de bodylotion zo goed voedt door de verzorgende ingrediënten die in deze bodylotion zijn verwerkt.

De geur van deze bodylotion is apart te noemen en zeker niet doorgaans. Ik moest in het begin erg wennen aan deze geur en vond hem dan ook niet lekker. Hij ruikt een klein beetje naar lavendel met een ‘groene geur’ daarmee bedoel ik een aarde-achtige geur. Nu ik eenmaal aan de geur gewend ben vind ik hem wel oké, maar ik zou deze bodylotion niet aanbrengen voor de geur, maar vooral voor de werking er van.

Toch geef ik liever de voorkeur aan een bodybutter van The Body Shop, omdat deze evengoed voeden, lekkerder ruiken en goedkoper zijn. Dream Cream is zoals ik hierboven al beschreef een prijziger product. Dit product schijnt wonderen te doen voor mensen met een moeilijke huid zoals eczeem. Ik heb niet zo’n moeilijke huid dat ik een aparte crème nodig heb, ik heb vooral een droge huid die voeding nodig heeft. Toch was ik wel benieuwd naar deze bodylotion en ben ik blij dat ik hem uit heb kunnen testen. Zelf heb ik hem ook op mijn gezicht geprobeerd en dat ging een aantal keer goed totdat ik onwijze uitslag kreeg en mijn huid rood en gloeiend heet werd. Ik zal hem dan ook niet meer op mijn gezicht aanbrengen. Ik had namelijk gelezen dat je hem daarvoor ook kon gebruiken, maar dat was bij mij geen succes.

Al met al zou ik de bodylotion dus niet opnieuw meer kopen. Mocht je benieuwd zijn naar deze bodylotion, dan zou ik eerst een proefje uit proberen om te kijken of het een product is wat voor jouw huidtype geschikt is. Dit raad ik aan vanwege de prijs en de aparte geur. Er zit 240 gram in een pot en hij kost € 20,30. Hij is uiteraard verkrijgbaar in de Lush filialen of in de Lush webshop.

Heb jij Dream Cream van Lush wel een geprobeerd? Zo ja, wat vond je er van en waarom?

Vorige

Mijn top 5 verwenproducten

Volgende

Illamasqua Kerst Collectie

20 Comments

 1. ben nu wel erg benieuwd naar de geur!

 2. Toen ik t gedeelte las van probleemhuid en eczeem dacht ik gelijk: mmm misschien goed voor mn gevoelige gezicht, maar laten we dat dus maar niet doen hahaha.

 3. Dream Cream is echt een begrip van lush… Jammer dat hij het niet was voor jou :)

 4. jammer dat ‘ie niet helemaal mee viel!

 5. Kimberly

  Ik heb deze zelf ook en vind hem voor mijn handen super fijn! Ze worden lekker zacht en blijven dat ook wel een tijde. Voor mijn lichaam vind ik hem niet zo lekker puur voor de geur

 6. Ik vind hem wel erg prijzig, gezien het resultaat!

 7. Ik laat deze liggen als ik jou zo hoor, maar ik zou zowieso niet snel zoveel geld uitgeven aan een bodylotion! :-)

 8. Goede, eerlijke review! Jammer dat het product je niet helemaal beviel. Bij mij kunnen er ook weinig producten op tegen de body butters van TBS.

  • Ik vind het heel erg belangrijk om eerlijk te zijn! Als ik merk bij een blogger dat zij liegt, dan zal ik haar nooit meer kunnen vertrouwen en heeft haar blog voor mij geen toegevoegde waarde meer ;) De bodybutters van The Body Shop blijvend gewoon heerlijk voedend.

 9. ik vind m echt duur! maar hij lijkt me wel heel fijn!

 10. Bo

  Lijkt me heel fijn!

 11. Klinkt heel erg fijn!

 12. Ik vond de geur zelf niet zo lekker. Duur ook voor een body lotion, dan zou ik inderdaad eerder gaan voor body butters van tbs hmmm

 13. Deb

  Klinkt als een droom van een body lotion, maar hij is inderdaad aan de prijzige kant. Ik heb wel eens Karma Kream gebruikt en die vond ik heerlijk, vooral vanwege de geur, maar door de prijs zal ik hem niet snel opnieuw kopen.

 14. Ik heb Dream Cream vorig jaar gehad, maar toen geruild/weggeven omdat ik hem niet fijn vond qua geur. Ik heb dan ook liever TBS, ja! Of Sikkim Girls van TBS, ook erg fijn!

 15. kikiLxo

  de dreamcream van lush heeft er voor gezorgd dat mijn huid weer glad&egaal werd al mijn eczeem was verdwenen echt super een super product & fijne revieuw ik hou van je lush artikelen ! :D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén