Maak kennis met het merk Kryolan

kryolan showroom impressie 300
Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met het merk Kryolan. Sinds kort werk ik met dit merk samen en daarom wil ik jullie wat meer over dit merk vertellen, omdat jullie de komende tijd reviews en nieuws over Kryolan kunnen verwachten. Het is echt de moeite waard om dit artikel te lezen, omdat dit merk zulke geweldige producten verkoopt. Ik ben onder de indruk van de producten van Kryolan en ik wil je graag vertellen waarom en ook laten zien waarom.

Pak er maar alvast wat te drinken en wat lekkers bij, want het is een lang, maar leuk artikel!

Op vrijdag 8 november vertrokken mijn vriend en ik richting Krimpen aan den IJssel waar de showroom van Kryolan staat. We hadden ‘vroeg’ afgesproken zodat mijn vriend en ik na de afspraak nog naar Rotterdam konden gaan om die stad te ontdekken. Ik was er namelijk nog nooit geweest en sta altijd open voor nieuwe steden. We vertrokken al om 9 uur, omdat het voor ons 1,5 uur rijden is naar Krimpen aan den IJssel. Gelukkig hadden wij er ook nog rekening mee gehouden dat wij vertraging op zouden lopen door files. We hadden inderdaad wat vertraging, maar waren gelukkig net op tijd. Dit kwam mede, omdat we onderweg nog koffie gingen drinken bij een tandstation. We wilden er vooral een relaxte dag van maken en niet te veel stressen. Het moest een leuke dag worden!

Aangekomen bij de showroom maakte ik kennis met mijn contactpersoon en zagen wij de showroom. Ik was direct onder de indruk. Ik kon de Kryolan producten nu in het echt bewonderen. Ik had zelf al enkele producten van dit merk gekocht en geprobeerd, maar nu ik alle andere producten in het echt kon zien werd ik direct enthousiast.

Kryolan is opgericht door Arnold Langer in 1945. Kryolan is een merk wat zijn oorsprong vindt in Duitsland, maar tegenwoordig in velen landen verkrijgbaar is. Het bestaat inmiddels ruim 60 jaar en Arnold is momenteel al in de 90, maar werkt nog steeds voor Kryolan. Dat geeft wel aan hoe betrokken hij nog is als oprichter. Ik vond het bijzonder om dit te horen.

Om jullie een indruk te geven, het  assortiment van Kryolan bestaat uit 2.000! producten die in totaal uit 17.000 verschillende kleuren en maten te verkrijgen zijn. Mijn contactpersoon wilde als het kon, alle producten aan mij laten zien, maar dan zouden wij nog dagen bezig zijn. In dit artikel laat ik je dus een beperkt aantal producten zien, maar weet dat er nog veel meer producten zijn dan in je laat zien.

Kryolan richtte zich in de beginjaren vooral op theater-, film- en televisiemake up, maar inmiddels zijn er ook producten ontwikkeld voor de gewone consument zoals jij en ik. De producten zijn wel van hogere kwaliteit dan de producten die je in de drogisterij kunt vinden. Kryolan wil dat de aandacht vooral naar de producten gaat en niet naar de verpakking. Zij besteden dan ook veel aandacht aan het ontwikkelen van goede, kwalitatieve make up. Tevens willen zij dat de prijs-kwaliteit verhouding goed is. Ik vind het een betaalbaar merk, hoewel de prijzen natuurlijk wel hoger liggen dan in de drogisterij. Nu denk ik ook dat hoe ouder je wordt, hoe meer je te besteden hebt en ook steeds betere producten wilt hebben. Bij Kryolan kun je echt de stap maken naar professionele make up.

Dit is een filmpje waar Kryolan in een paar minuten uitlegt wie zij zijn en waar zij voor staan. Een merk kan dit natuurlijk beter zelf uitleggen dan ik.

Dan laat ik jullie nu een gedeelte zien van het assortiment van Kryolan.

kryolan showroom impressie 001
kryolan showroom impressie 014
kryolan showroom impressie 017
Bij Kryolan hebben ze verschillende ‘bladen’ waarop je de swatches van de producten kunt vinden. Zo zijn er glitters in verschillende groottes. Handig dat je op deze manier de swatches kunt bekijken. Ook viel het mij op dat ze hele bijzondere en mooie kleuren in hun assortiment hebben.

kryolan showroom impressie 003
Als je een foundation zoekt ben je bij Kryolan in het juiste adres. Ze hebben elke kleur die je maar kunt voorstellen en ook nog in verschillende structuren. Van vast tot heel vloeibaar.

kryolan showroom impressie 018
kryolan showroom impressie 026
kryolan showroom impressie 032
Er zijn verschillende wielen waarmee je wonden kunt namaken. Super handig en de pigmentatie is ook nog eens geweldig. Dit resultaat is slechts bereikt met één veegje. Kun je nagaan hoe goed de dekking is als je meerdere laagjes aanbrengt. Je kunt deze kleuren dus mengen en zo kun je de kleur van een wond heel goed namaken.

kryolan showroom impressie 041
kryolan showroom impressie 047
De swatches van enkele foundations. Kijk hoe goed die dekking is! En hier zie je goed dat ze zowel kleuren hebben voor de lichte huid als de donkere huid.

kryolan showroom impressie 048
kryolan showroom impressie 059
Deze HD Micro Primer voelde aan als zijde, een stukje hemel op de huid. Van deze primer ben ik echt onder de indruk en ik heb zo’n primer ook nog nooit eerder gezien. Hij vult je poriën echt goed op in tegen stelling tot andere primers, geeft een mat effect en is binnen enkele seconden goed opgedroogd. Deze heb ik direct op  mijn wishlist geplaatst. Ooit wil ik hem nog aan mijn stash toevoegen.

kryolan showroom impressie 062
kryolan showroom impressie 067
Bij Kryolan hebben ze ook een oogschaduw primer. En van deze ben ik ook onder de indruk en ik zal je laten zien waarom.

kryolan showroom impressie 074
Dit is hoe de structuur uit ziet. Een stuk dunner dan de meeste oogschaduwbasissen die ik heb geprobeerd. Meestal zijn die op basis van crème en deze is een stuk vloeibaarder.

1
In het rondje heb ik de oogschaduwbasis uitgesmeerd. Als je dit stuk huid nu vergelijkt met de huid links zie je dat mijn poriën als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Ze zijn echt goed opgevuld. Bij andere oogschaduwbasissen heb ik altijd het idee dat ze er alleen maar voor zorgen dat mijn oogschaduw beter blijft zitten en de oogschaduw gepigmenteerd maakt. Deze primer maakt je oogleden ook nog eens egaal en glad. Zo krijg je natuurlijk een nog mooier effect op je ogen, omdat de fijne lijntjes worden opgevuld. Ideaal! Deze wil ik ooit ook nog eens gaan toevoegen aan mijn stash, omdat ik benieuwd ben of hij mijn Too Faced Shadow Insurance kan verslaan.

kryolan showroom impressie 097
kryolan showroom impressie 093
Swatch van een oogpotlood. Je kunt hem ook helemaal uitwerken zoals je kunt zien links van het potlood.

kryolan showroom impressie 100
kryolan showroom impressie 107
kryolan showroom impressie 111
kryolan showroom impressie 114
Er staan verschillende, super gave posters in de winkel. Mag ik je voorstellen, mijn nieuwe vriend Winking smile Is hij geen schoonheid? Haha. Heel erg gaaf gedaan! Helemaal mijn ding en style.

kryolan showroom impressie 138
kryolan showroom impressie 142
Lipglossen in veel verschillende kleuren. Ook apartere kleuren die je niet overal tegen komt.

kryolan showroom impressie 147
kryolan showroom impressie 148
kryolan showroom impressie 150
kryolan showroom impressie 153
kryolan showroom impressie 154
kryolan showroom impressie 157
Kryolan heeft zoveel verschillende soorten en kleuren oogschaduw. Welke kleur je ook zoekt, Kryolan heeft hem. Ideaal! Ook zijn de prijzen van de oogschaduws niet zo hoog. Een refill (dus een oogschaduw zonder verpakking die je in een leeg palette kunt doen) kost tussen de € 5,00 – 7,00. Ik vind deze prijs heel erg meevallen voor zulke goed gepigmenteerde oogschaduws. Ook kruimelen de oogschaduws niet. Alles wat je zoekt in een oogschaduw. Straks laat ik je swatches zien!

kryolan showroom impressie 159
Wat is zo netjes en professioneel vind is dat ze bij Kryolan erg op hygiëne gericht zijn. Producten worden dan ook niet geswatcht met de vingers, nee steeds met een wattenstaafje. Zo netjes, hygiënisch en professioneel. Eigenlijk zou dit bij alle make up producten zo moeten zijn, maar helaas denken de meeste merken/bedrijven daar anders over.

kryolan showroom impressie 162
kryolan showroom impressie 169
kryolan showroom impressie 171
kryolan showroom impressie 174
kryolan showroom impressie 177
Swatches van enkele oogschaduws. Dit is slechts één veegje. Ik ben erg onder de indruk en vooral van de matte oogschaduws, omdat je goed gepigmenteerde matte oogschaduws bijna niet tegen komt. Deze zijn denk ik nog gepigmenteerder dan mijn Sugarpill oogschaduws en dat wil echt wat zeggen, want dat zijn de meest gepigmenteerde matte oogschaduws uit mijn stash.

kryolan showroom impressie 187
kryolan showroom impressie 194
kryolan showroom impressie 178
Nog meer swatches.

kryolan showroom impressie 238
kryolan showroom impressie 202
kryolan showroom impressie 218
Ze verkopen ook verschillende penselen voor zowel voor de ogen als voor het gezicht.

kryolan showroom impressie 228

kryolan showroom impressie 196
Allerlei kleuren foundations.

kryolan showroom impressie 195
Verschillende wielen in allerlei kleuren. Hier zitten ook concealer wielen tussen. Handig, want gedurende het hele jaar wil je huid nog wel eens van kleur veranderen door de zon of juist door te weinig zon. Zo heb je altijd de juiste kleur bij de hand of kun je hem gemakkelijk mengen tot de juiste kleur.

kryolan showroom impressie 232
In de showroom verkopen zie niet alleen maar Kryolan, maar ook een klein gedeelte van  producten van andere merken. Hier zie je bijvoorbeeld de bekende duo wimperlijm hangen. Ik kocht er meteen een, omdat ik er al zo lang benieuwd naar ben en mijn oude wimperlijm van Make Up Studio niet doet wat ik wil dat hij doet.

kryolan showroom impressie 241
Een hoop oogschaduws!

kryolan showroom impressie 267
Ze verkopen ook nagellak.

kryolan showroom impressie 269
Het motto van Kryolan is: make-up is a science. Dit verklaard de buizen die in deze etalage liggen.

kryolan showroom impressie 274

kryolan showroom impressie 280
Aqua colours. Als je deze nat maakt komt er heel veel pigment van af. Kijk al die leuke kleuren!

kryolan showroom impressie 284
Mooie kleurrijke palette. Daarnaast zie je de glitters staan. Zien die er niet cool uit, zo op elkaar gestapeld?

kryolan showroom impressie 290
Glitter gels, zie er spectaculair uit!

kryolan showroom impressie 298
kryolan showroom impressie 293
kryolan showroom impressie 296
Er was zelfs een hoekje met neon make up. Ik vind het super dat dit bij Kryolan gewoon te verkrijgen is. Jullie weten waarschijnlijk wel hoe moeilijk het is om goede neon make up te vinden.

kryolan showroom impressie 307
Ze verkopen ook verschillende wonden. Misschien kunnen jullie je nog wel de wond herinneren die ik bij mijn scary vampire make up look heb gebruikt afgelopen Halloween. Deze kun je hier bekijken.

kryolan showroom impressie 313
Allerlei verschillende kleuren lenzen.

kryolan showroom impressie 316
Het nepbloed wat ik altijd gebruik. Deze zag je al voorbij komen in mijn favorieten van oktober 2013.

kryolan showroom impressie 123
De Lip ‘n Cheek is een nieuw product wat Kryolan heeft uitgebracht. Deze kun je zowel voor je lippen als voor je wangen gebruiken. Hij is watervast en zou de hele dag moeten blijven zitten. Ik heb deze meegekregen om voor jullie testen. De komende weken komt er dus een review van dit product online.

kryolan showroom impressie 132
kryolan showroom impressie 137
kryolan showroom impressie 125
Een ander product wat ik meekreeg is Illusion. Ook een nieuw product wat Kryolan heeft uitgebracht. Dit is een lichte highlighter crème die je kunt gebruiken voor je jukbeenderen, ogen of lippen.

Voor de meiden die mij alleen volgen via Youtube, heb ik nog een apart filmpje gemaakt waarbij je eigenlijk alles kunt zien wat je in bovenstaande foto’s ook heb kunnen zien. Mocht je het toch nog leuk vinden, dan kun je dit filmpje natuurlijk ook nog bekijken. Abonneer je dan gelijk op mijn kanaal!

Ik kan jullie niet omschrijven wat voor een gelukkig gevoel ik bij deze samenwerking heb. Kryolan stond al tijden op mijn lijstje van merken waar ik in de toekomst nog graag mee zou samen willen werken. Zoals jullie weten ben ik van de aparte make up die anders is dan alle anderen. Kryolan staat voor precies hetzelfde. Kryolan kun je niet vergelijken met een ander merk, omdat het uniek is net zoals ik ben. De klik met het merk was er voor mij dus al. Veel beautybloggers zouden graag samen willen werken met MAC of Chanel etc., maar ik werk vele malen liever met een merk als Kryolan, omdat het beter bij mij past. De producten sluiten bij mijn behoeften en ideeën aan. Ik kan er vinden wat ik wil als ik dat nodig heb. Ik ben dan ook onwijs trots dat ik met dit merk mag samen werken zodat ik jullie kennis kan laten met dit prachtige, gave en stoere merk! Het is een droom die voor mij uit komt. Ik hoop dan ook dat ik jullie de komende tijd net zo enthousiast kan maken als ik ben over Kryolan. Jullie kunnen de komende tijd dan ook nieuws en reviews over Kryolan verwachten.

Kende jij het merk Kryolan al? Naar welk product ben jij het meest benieuwd?

Vorige

De leukste Sephora Sinterklaas & Kerst make-upcadeaus

Volgende

Babybey armbanden

13 Comments

 1. Wat ontzettend tof dat je met dit merk mag samenwerken! Mooie producten, ik ben benieuwd naar de reviews :)

 2. Hoe tof! Kryolan is echt de bom, heel tof dat je met ze samenwerkt! :D

 3. Leuk voor je dat je gaat samenwerken met een merk waar je gek op bent! :)

 4. Ik kende dit merk zelf ook nog niet maar god wat komt hier een pigmentatie vanaf zeg.

 5. mooie kleuren en goede pigmentatie :)

 6. het is echt een awesome merk :D

 7. Wat een gaaf merk! Ik kende dit nog helemaal niet.

 8. Wow dat ziet er allemaal fantastisch uit! Op de een of andere manier vind ik het merk ook bij jou passen!

 9. Deb

  Wow! Het ziet er allemaal fantastisch uit! Ik had dit merk al gezien bij buitenlandse make-up Guru’s, maar nu gaat onze eigen en lieve Amanda met dit te gekke merk samenwerken! Het is je van harte gegund en mag je ook best een beetje trots op zijn!Ik ben benieuwd wat er allemaal uit jullie samenwerking zal komen!!

 10. Faat

  Wat super dat je met ze gaat samenwerken! Mooie producten heb je laten zien, ik kende het merk niet, maar ben nu echt enthousiast!

 11. Lisa

  Tof! Ik ben er een tijdje geleden ook geweest voor een groene primer, maar die is inmiddels al op.. Als ik weer ga, ga ik denk ik de Illusion highlighter ook proberen, ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén