De herfst in mijn tuin

tuin, herfst, hoesje 446
Het is echt herfst. Het is koud, het regent en de bladeren vallen van de bomen. De wegen zijn bestrooid met de meest prachtige kleuren.. groen, geel, oranje, rood, bruin. Ik ben een herfst type (qua kleuren die mij het beste staan) en daarom ben ik qua kleur ook het meest gek op dit seizoen. Ik vind het leuk om mijn huis in seizoen thema te versieren, maar in mijn tuin probeer ik daar ook wat aan te doen. De zomer is immers voorbij en daarmee ook de vrolijke en felle kleuren in de tuin. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn tuin in herfst sferen heb versierd.

tuin, herfst, hoesje 435
Voor mijn deur heb ik een herfst Aster neer gezet. Dit zijn de oranje bloemen in de groene mand. Deze zal de komende maanden gaan groeien en straks zit hij helemaal vol met mooie oranje bloemen. Deze groene mand kocht ik laatst in de uitverkoop met 75%. Daarnaast heb ik een mandje wat ik van mijn moeder heb gekregen en heb gevuld met dennenappels, eiken en bladeren die ik het afgelopen jaar heb verzameld. Ze komen onder andere uit bossen en parken. Zo sfeervol en gezellig thuis komen!

tuin, herfst, hoesje 438
tuin, herfst, hoesje 440
Boven deze bakken hangt een mand met winterviolen. Deze heb ik geplukt zodat ze opnieuw gaan groeien voordat ze zaad gaan vormen. Hierdoor gaan ze maanden mee en heb ik er extra lang plezier van. Ik wilde wat kleur in mijn tuin, omdat de meeste bloemen nu echt wel uitgebloeid zijn en ik het zo gezellig vind staan. Winterviolen zijn een van de weinige bloemen die in de herfst en winter bloeien. Ik vond deze kleuren wel erg mooi voor de herfst. Het mandje heb ik trouwens eerst bekleed met mos. Dit staat niet alleen leuker en mooier, maar zorgt er ook voor dat de aarde er niet tussenuit valt.

tuin, herfst, hoesje 444
tuin, herfst, hoesje 446
tuin, herfst, hoesje 447
tuin, herfst, hoesje 448
Op mijn eettafel heb ik een bruine bak staan met hierin wat herfstdecoratie en plantjes. Ik koos voor een wit heideplantje en een oranje paprika plantje. Hierbij plaatste ik een nep paddenstoel, pompoenen en kalebassen, eikels en een dennenappel om het stuk wat meer op te fleuren. Ik vind het onwijs gezellig staan en geniet er net zoveel van als de decoratie van binnen, omdat ik ook hier iedere dag langs loop en er op uit kijk als ik naar buiten kijk. De bak heb ik maanden geleden in de uitverkoop al gekocht, omdat ik wist dat hij van pas zou komen. Nu vragen ze er de hoofdprijs voor. Ik probeer dit soort aankopen altijd buiten het seizoen om te doen (in de sale) als ik dan wat kan vinden. Het scheelt uiteindelijk vaak toch een koop.

tuin, herfst, hoesje 452
Op mijn eettafel staan ook dit gietijzeren blad met hierin eikels die ik gevonden heb. Hij roest wel weg, maar dat vind ik niet zo erg. Leuk feitje: dit blad kocht ik voor een paar euro op een rommelmarkt. Een hele mooie vondst!

tuin, herfst, hoesje 453
Deze slak liep in ene voor mijn neus toen ik foto’s aan het maken was. Ik dacht tja.. jij hoort ook bij de herfst dus ik zal je dan maar op de foto vast leggen en in dit artikel laten zien. Hij was zo klein en schattig haha.

tuin, herfst, hoesje 457
Deze mini kabouter vond ik laatst in de sale voor maar € 1,00. Ik kon hem voor dat geld niet laten liggen. Hij is heel klein en staat onder een grote plant. Net alsof hij daaronder vandaan komt om even hoi te zeggen. Ik heb een zwak voor rood met witte stippen, ach eigen überhaupt voor paddenstoelen en kabouters haha.

tuin, herfst, hoesje 462
Deze houten kabouter vond ik op diezelfde rommelmarkt voor maar € 1,50. Ik werd er meteen verliefd op, maar wist niet wat ik ermee moest. Ik deed nog een rondje, maar bleef maar aan deze kabouter denken. Hij lag er nog steeds en ik vroeg de prijs. Toen ik die hoorde kon ik hem echt niet laten liggen. Hij heeft nog een tijdje binnen gelegen en te wachten totdat ik een plek voor hem had gevonden. Uiteindelijk vond ik een spijker in de tuin op mijn schutting en de kabouter had al een haak zodat ik hem kon ophangen. Uiteindelijk heb ik hem hier maar opgehangen en hij hangt er verassend goed. Ik hoef ook geen spijker in mijn muur binnen te slaan.

tuin, herfst, hoesje 468
De laatste frambozen zijn ook aan het uitkomen en deze kleuren mijn tuin nog mooi rood. Deze ga ik wel onwijs missen, want ze zijn zo lekker! Ik heb ze de hele zomer los en in mijn yoghurt gegeten. Ze zijn zoveel zoeter dan uit de winkel. Ik laat iedereen die maar langs komt ze proeven en allemaal zeggen ze ook hoe lekker en zoet ze zijn. Ik maak anderen graag blij met mijn tuintje. zo heb ik al diverse zonnebloemen weg gegeven. Helaas zijn ze uitgebloeid en heb ik ze eruit gehaald. Maar ze waren wel 2 meter! Volgend jaar hoop ik weer zulke mooie en lange zonnebloemen te krijgen. Leuk feitje: de zaden waren van mijn buurman, maar hij heeft zo had gesproeid dat ze onder de schutting door mijn tuin in zijn gezaaid. Ik heb ze toen verpot en er zijn zulke mooie zonnebloemen uit gekomen.

tuin, herfst, hoesje 473
Deze slak heb ik al een tijdje in mijn tuin. Hij staat nu in een pot tussen het onkruid, maar omdat slakken zo bij de herfst passen besloot ik ook hem maar op de foto te zetten. Het onkruid zou er eigenlijk uit moeten, maar ze hebben witte bloemetjes en elk bloemetje vind ik nu mooi in mijn tuin. Ook vind ik het zo leuk dat hij tussen zoveel groen staan en niet op een kaal stukje grond..

En zo ziet de herfst in mijn tuin eruit. Al met al is het nog een heel lang artikel geworden. Ik ben dan ook zo enthousiast en blij met mijn tuin. Ik had niet gedacht dat ik zo blij kon worden van een tuin. Ik probeer er iedere dag even in te gaan rommelen, kijken of even koffie te drinken. Ik merk dat mijn humeur veel beter is als ik buiten kom.

Ik ben benieuwd of jij of je ouders ook hun tuin in de herfst sferen maken. Zo ja, hoe ziet jullie tuin er dan uit?

Vorige

Mijn nieuwe telefoonhoesje

Volgende

Orofluido Christmas Hair & Beauty Set

  1. Wat een mooie foto’s en heerlijke decoratie in je tuin ♥ Onze tuin is een mess momenteel dus ik probeer de herfst naar binnen te halen, haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén