IMG_1532
Sinds enkele maanden ben ik niet alleen groene huid- en lichaamsverzorging gaan gebruiken, maar ook groenere huishoudelijke producten. Tijdens deze zoektocht kwam ik het merk Marcel’s Green Soap tegen. De producten heb ik enkele weken getest en in dit artikel vertel ik wat ik ervan vind!

IMG_1546
Wat zegt BigGreenSmile over Marcel’s Green Soap?
‘Marcel’s Green Soaps is een nieuw Nederlands duurzaam schoonmaakmerk. De ingrediënten zijn 100% natuurlijk en 99% biologisch afbreekbaar. De geuren zijn heerlijk en verrassend. Allemaal gebaseerd op de natuur, kruiden, bloemen en vruchten. De producten doen ook wat ze beloven, schoonmaken.

  • Vol met plantaardige zepen, natuurlijke oliën en zijn dierproefvrij. 
  • Bevatten geen kleurstoffen, parabenen, fosfaten, chloor, ammonia of zuren. 
  • 100% natuurlijk, 99% biologisch afbreekbaar.’

Mijn mening over de producten:
Ze maken goed schoon en dat met een hoop minder chemische middelen. Als je met reguliere schoonmaakmiddelen schoonmaakt komt dat uiteindelijk toch in je lichaam terecht. Ik vind het een prettig idee dat deze schoonmaakmiddelen alleen uit natuurlijke producten bestaan. Alle beetjes helpen mee!

IMG_1544
De doppen zijn makkelijk afsluitbaar waardoor je geen product verspilt. Ze zijn ook zuinig in gebruik en de geur is met een paar druppels al sterk genoeg. En dan nog niet te spreken over de geweldige lekkere geuren! Mijn moeder en zus vonden het erg natuurlijk ruiken, maar dat vind ik juist lekker. Eens wat anders dan bloemetjes, citroen of ocean..

IMG_1536
Sinaasappel & Jasmijn ruikt naar een heerlijke citrusgeur. Deze allesreiniger heb ik verdunt in een spray zodat ik hem voor mijn tafel, gasfornuis, aanrecht etc. kan gebruiken. Maar ik dweil er ook mee, maak mijn kastjes schoon, eigenlijk gebruik ik hem om alles schoon te maken.

Ingrediënten:
anionische oppervlakte actieve stoffen,  amfoterische oppervlakte actieve stoffen, parfum, biologische sinaasappelolie, biologische zonnebloemolie, biologische jasmijnolie: <5%

IMG_1538

Het afwasmiddel in de geur Basilicum & Vetiver gras ruikt ook al zo lekker. Alsof je boven een groen kruidentuintje staat. Deze gaat wat sneller op, omdat ik deze niet verdunt gebruik en mijn vriend gewend is om veel te gebruiken van een afwasmiddel. Zoals ik hierboven al vertelde heb je van deze producten minder nodig om het schoon te krijgen.

Ingrediënten:
anionische oppervlakte actieve stoffen: 5 tot 15%, amfoterische oppervlakte actieve stoffen, parfum, biologische basilicumolie, biologische vetiverolie

De afwasmiddel bevat 750 ml en kost € 3,49. Het afwasmiddel bevat 500 ml en kost ook € 3,49. Alle producten van dit merk kosten € 3,49 en zijn in verschillende geuren te verkrijgen. De producten zijn iets duurder dan gewone reinigers, maar deze zijn veel natuurlijker en gaan langer mee. Ik vind ze hun geld zeker waard en ga de volgende keer weer andere geuren uit proberen. De producten zijn trouwens te koop in de webshop van BigGreenSmile.

Kende jij dit merk al?