Burt’s Bees gezichtsverzorging review

b3
Alweer een paar maanden geleden kocht ik een aantal gezichtsverzorgingsproducten van Burt’s Bees. Deze zag ik in een uitverkoopbak liggen bij een drogist. Ze waren met 75% afgeprijsd en Burts Bees wilde ik al een tijdje uitproberen. Dit was dus mijn kans en ik kon deze producten niet laten liggen. Ik heb ze nu een aantal maanden getest en vandaag vertel ik je wat ik van de producten vind.

b6
De producten komen binnen in een mooie gele verpakking. Dit is logisch door de naam van het merk: bijen. De producten zijn ook gebaseerd op Koninginnegelei en daar past de gele kleur helemaal bij.

Wat zegt Burt’s Bees zelf over de producten uit hun assortiment:
‘’Deze natuurlijke producten bevatten de meest voedzame stof die de natuur bezit, Koninginnegelei, om de natuurlijke groei van uw huid te bevorderen. Koninginnelei is het voedsel voor de koningin van de beien en bevat 8 essentiele aminozuren, vitamine A, B1, B2, B6, C, D, E, maar ook niacine en foliumzuur. Dit is de reden waarom de koningin 40 keer langer leeft en 50% groter is dan de werkbijen. In de Burt’s Bees Radiance lijn is dit de reden waarom uw een natuurlijk stralende, jonger lijkende huid krijgt’’.

Dit klinkt goed. De voordelen en vitaminen die erin zitten trekken mij erg aan. Dit is een natuurlijk product waar minder ‘troep’ in zit dan in de meeste drogisterij producten. In plaats daarvan zitten hier meer ‘goede’ eigenschappen in.

b5
b4
fotos dit is ons dagje pannen burts bees wierook 120
De dag- en nacht crème komen in een grote glazen pot met een metalen deksel. Ik vind het er chique uitzien en dat mag ook best wel voor de prijs die je voor deze producten betaald. Je moet ze dus niet uit je handen laten vallen!

Wat zegt Burt’s Bees zelf over de dagcrème?
Deze natuurlijke dagcrème met Koninginnegelei heeft een licht vocht inbrengende werking en geeft u een stralende huid. Deze crème bevat Bijenstuifmeel, Klisen Berkextracten om het essentiële vocht in uw huid te behouden. U krijgt een natuurlijk stralende huid.

Mijn mening over de dagcrème:
Ik vind het een fijne dagcrème. Hij is voller van structuur dan de nachtcrème, maar dat is logisch, omdat je overdag meer voeding nodig hebt dan s ’nachts. De crème ruikt een beetje apart, maar niet op een vervelende manier. Ik moest er gewoon aan wennen. De crème smeert goed uit en voedt mijn huid goed. Ik heb de hele dag een gevoede huid die niet droog aan voelt. Er is wel één groot nadeel aan deze crème en dat is hij oprolt. Ik bedoel hiermee dat je dat die velletjes krijgt als je over je gezicht gaat met je hand. Dit vind ik een onverzorgd effect geven en daarom ga ik deze crème niet meer overdag gebruiken. Dit effect wordt trouwens nog erger als je een foundation aanbrengt over de crème.

Wat zegt Burt’s Bees zelf over de nachtcrème?
Deze natuurlijke vocht inbrengende crème is speciaal geformuleerd met koninginnegelei om de straling van de huid te accentueren, met Rozemarijn en denneboomextracten voor een diepe werking tijdens de nacht.

Mijn mening over de nachtcrème:
Mijn mening over de nachtcrème is eigenlijk hetzelfde als bij de dagcrème, alleen is deze crème lichter van structuur en ruikt hij lekkerder. Ik ruik licht de geur van citroen en daar ben ik dol op. De nachtcrème pak ik daarom liever dan de dagcrème. Ook deze nachtcrème rolt op. Dit vind ik s ’nachts niet zo erg en daarom blijf ik deze ook s ’nachts gebruiken. Ik wissel beide crèmes s ’nachts af.

b7b8
De Facial Cleanser komt in een grote flacon met een handig draaisysteem.Na gebruik draai ik hem altijd dicht zodat er nooit product uit kan lopen als hij om valt. Een groot pluspunt vind ik zelf. Ook vind ik het een pluspunt dat het een pompsysteem is. Ik gebruik ongeveer 2-3 pompjes per keer.

Wat zegt Burt’s Bees zelf over de Facial Cleanser:
Deze milde lotion reiniger met Jojobakorrels voor een zacht peelingeffect en de voedende Koninginnegelei, verwijdert vuil, olie en make-up.

Mijn mening over de Facial Cleanser:
Deze Facial Cleanser is inderdaad mild en heeft een héél zacht peelingeffect. Hij is voedend en zacht voor mijn huid, maar laat geen vettig laagje achter. Hij schuimt ook niet en heeft inderdaad de structuur van een lotion. Ik gebruik deze meerdere keren in de week om mijn huid te reinigen en vind hem erg fijn. Of hij mijn make up nou echt verwijdert, nee dat niet, maar wel de restjes foundation die nog op mijn gezicht zitten.

De dag- en nachtcrème bevatten elk 55 ml en kosten € 23,95 per stuk. De Facial Cleanser bevat 175 ml en kost € 14,95.

Deze producten heb ik gekocht bij de DIO, maar daar zijn ze uit het assortiment. Je kun de dag- en nachtcrème nog wel kopen in de webshop van BigGreenSmile.nl De Facial Cleanser is daar niet verkrijgbaar.

De ingrediënten van de producten kunnen jullie ook in deze webshop vinden. Ik vond het artikel te lang worden als ik deze ook nog zou benoemen. Daarnaast heb ik te weinig kennis over ingrediënten om er iets over te zeggen en zou het geen toegevoegde waarde hebben voor het artikel.

Vorige

Sabon Foamy Face Wash

Volgende

Make Up Studio – Supershine Crystal Glow Lipgloss

18 Comments

 1. Mooie producten!

 2. Lin

  Oh, dat is minder, als het gaat oprollen op je gezicht. Jammer dat de cleanser er niet meer is, die klonk wel goed!

 3. Ik wil deze producten ook zo graag eens uitproberen! Al is het wel een beetje balen dat het product “oprolt”. Toch nog maar even over na denken of ik het echt wel ga uitproberen, haha.

 4. Leuke producten!

 5. Mooi review! Je kunt het merk trouwens ook bij de Tuinen kopen

 6. Hmm de dag crème zou ik zeker laten staan, ik gebruik eigenlijk dagelijks foundation en dat rollen lijkt me dan niet mooi.

 7. jammer van de velletjes

 8. interessante lijn! vind het altijd een mooi merk!

 9. Oeh! Ik wist wel dat burt bees van die lippen balsems hadden maar gezichtsverzorging? Ik ben erg benieuwd!

 10. best fijne producten :D

 11. Heb nog nooit producten van Burt’s Bees gekocht haha. Het nieuwe uiterlijk van jullie blog is trouwens ook erg mooi geworden!

 12. Ik heb zelf alleen lipbalms van burts bees gehad, was ik toch wel tevreden over!

  XO

 13. Mooie producten, wat jammer van de velletjes. Daar heb ik ook zo’n hekel aan.

 14. De Cleaners lijkt mij wel fijn! De dagcreme daarentegen totaal niet. Velletjes na het aanbrengen van een dagcreme? iewl.

 15. Ik heb nog nooit wat gehad van dit merk, maar de geur lijkt me best wel lekker! Wel zonde van die velletjes zeg, die cleanser lijkt me heel fijn! Jammer dat de Tuinen het bijna niet meer verkoopt

 16. wat jammer van de velletjes creme

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén