Raften in Slovenië

13533277_10153822964939141_800518268942337609_n
Tijdens de voorbereidingen voor onze reis in Slovenië, stuitte ik op een blogger die was gaan raften in Slovenië. Wauw, dit zag er zo gaaf uit! In Slovenië besloten we een kijkje te nemen bij het raft centrum om te informeren of het wat voor ons zou zijn. En ik kan je vertellen, dat was het zeker!

Ik wist van te voren, voordat we de reis in Slovenië gingen maken, ik mij over mijn angsten moest heen zetten om een onvergetelijke ervaring te krijgen. Ik ben een angsthaas en vind heel veel dingen eng, maar ik wilde zo graag dat turquoise/blauwe water op en ervaren hoe het is om op zo’n unieke plek te raften. We gingen naar de locatie die ik had gevonden op internet. Hier zagen we alleen een paar fietsen en een medewerker staan. We vertelden wat we wilden doen en waar we meer informatie over wilden hebben. Hij vroeg ons mee te komen naar het outdoor centrum 5 minuten rijden verderop. Dit wat slechts een locatie waar wat spullen stonden. Ze waren verhuist.

IMG_3898
IMG_3901
IMG_3899
Daar kwamen we aan bij het Maya outdoor centrum. Dit ligt bij een super mooie locatie, in het plaatsje Tolmin aan de Soča rivier. Wauw, wat een uitzicht!

IMG_3906
IMG_3947
IMG_3945
We gingen het kantoor in en hier vertelde hij over de verschillende mogelijkheden die zij aanbieden (heel veel verschillende sporten!). Ook kregen wij een filmpje te zien met wat wij konden verwachten. Zij kwamen heel professioneel over en dat gaf mij het zetje om een raft te boeken. Omdat het voor ons de eerste keer raften was, wilde ik de mini raft doen. Deze is heel rustig en hierbij kun je genieten van prachtig uitzicht zonder begeleiding. Het leek mij heel romantisch met zijn tweeën! We konden een paar dagen later gaan raften.

IMG_3903
Op de dag van de rafting wist de medewerker niet dat wij kwamen. Erg balen, want we moest vroeg ons bed uit en meer dan 2 uur rijden om er te komen! Uiteindelijk bleek dat de eigenaar op een andere plek een briefje had gehangen hetgeen wij geboekt hadden en dat de medewerker voor het eerst alleen stond. Normaal gesproken ga je met een groep raften op drukkere stukken op de Soča rivier dus de medewerker begreep niet wat ik bedoelde. Na een tijdje kwam de eigenaar aan en ik zag dat hij niet blij was, want hij stelt hoge eisen aan zijn toko en medewerkers. Hij verontschuldigde zich en we zouden een gratis lunch krijgen als we terug kwamen, prima! Hij wilde zijn zaakjes goed op orde hebben en dat is alleen maar positief en liet weer die professionaliteit zien die ik eerder al zag.

We kregen een wetsuit, drijfvest, schoenen en een helm en konden ons gaan omkleden. Man, wat zit zo’n pak strak! De boot werd op de auto gehesen en we konden eindelijk vertrekken. Onze spullen lieten we achter en we kregen een waterdichte tas mee om onze telefoon in te doen zodat we konden bellen als we klaar waren. Aangekomen bij de plek moesten we de boot ondersteboven op onze helmen dragen, ontzettend zwaar. Je moet zelf ook aan het werk als je plezier wilt hebben Winking smile

13529095_10153822965184141_192894035528271845_n
We moesten eerst het water in zwemmen om te wennen aan de temperatuur, want het water is heel koud, 12 – 15 graden. Hier moet je even doorheen, maar met de hitte van 30 graden was het ook lekker om af te koelen. Daarna moesten we oefeningen doen om te leren pedellen waarna we vervolgens heen en weer op de rivier moesten. Dit was moeilijker en zwaarder dan gedacht door de sterke stroming! Na nog wat laatste instructies konden we gaan en gingen we gelijk de verkeerde kant op door de stevige stroming. Gelukkig was het water daar ondiep en zijn we uitgestapt en hebben we de boot naar de andere kant van de stroming gebracht.

Vervolgens werd het water steeds rustiger en konden we meer relaxen. Van mijn vriend had het wel iets wilder gemogen, maar ik vond het voor een eerste keer prima. Tussendoor konden we de boot aan de kant leggen en zwemmen. Wat een prachtige ervaring in het mooie turquoise water. Het water is zo helder dat we zelfs nog een paar vissen zagen!

IMG_3918
IMG_3921
IMG_3930
IMG_3924
Op het einde was er nauwelijks stroming en moesten we veel peddelen om voorruit te komen. Ik vond het heel zwaar en was blij dat we uiteindelijk bij het eindpunt aankwamen, een groot blauw meer bij het dorp Most na Soči. Wat een geweldig uitzicht! We gooiden de boot aan de kant, omdat we de plek niet konden vinden waar we moesten aanmeren en het outdoor centrum konden bellen om ons te halen. Uitgeput en uitgehongerd werden we netjes opgehaald en konden we eindelijk aan de lunch beginnen. Wat een fijne raft was dit!

Het was een onder vergetelijke ervaring en ik zou het zo weer doen. We hebben genoten van het prachtige water en uitzicht. We zijn onderweg niemand anders op het water tegen gekomen, de natuur helemaal voor onszelf.

Kosten
Raften is niet goedkoop. Je hebt professionele kleding en een helm op. Ze moeten aan allerlei veiligheidsvoorschriften voldoen en de boot moet ergens heen worden gebracht met een auto en ook weer worden opgehaald, omdat je niet in een rondje raft. Uiteindelijk vond ik het iedere cent waard. Voor deze unieke ervaring waren wij gezamenlijk € 70 kwijt.

Waar
Maya Outdoor Centrum in Padlih borcev 1, 5220 Tolmin. Hun website kun je hier vinden.

Vorige

Wandelen in de mooiste parel van Slovenië

Volgende

Marcel’s Green Soap reinigers

  1. Mooie foto’s en erg leuk geschreven !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén