Onze droomaccommodatie in Slovenië

IMG_1617
Jullie lazen het al eerder in mijn Slovenië artikelen, wij zochten iets speciaals als overnachting voor onze reis naar Slovenië. We wilden onze reis onvergetelijk te maken en na lang zoeken vond ik een houten huisje midden in het bos met een stromende beek ernaast in een dorpje waar slechts 7 families wonen. Klinkt als een sprookje hé? Dat was het ook!

Ik vond ons huisje op AirBnB, een website waarbij particulieren hun huis of een gedeelte van hun huis kunnen verhuren. Dit was de eerste keer dat we een huisje huurden via AirBnB, spannend! Ik wilde al heel lang AirBnB uit proberen en we gingen gelijk met de billen bloot. Geen comfortabel huis dicht bij allerlei voorzieningen, nee aangewezen zijn op jezelf met minimale middelen.

IMG_3755
De eigenaar haalde ons van het vliegveld, omdat je het huisje op de kaart nergens kunt terug vinden, zo afgelegen ligt het. We haalden onze huurauto op en konden gaan. Het avontuur tegemoet!

IMG_3986
Toen we met de eigenaar naar het huisje wilden gaan lopen vroeg hij aan ons waar onze backpacks waren. Backpacks, huh?! We hebben een rugtas mee zoals hij had gezegd en daar wees ik naar. Hij bedoelde in zijn sms een backpack, geen normale rugtas.. Daar stonden wij dan met onze koffers haha. De route was door een graslandschap en stuk bos waar we niet met onze koffers naar toe konden rollen. Gelukkig had hij een backpack meegenomen die we konden lenen! Eerst zonder spullen maar heen lopen om het huisje te bekijken. Gelukkig waren we zo slim geweest om alvast onze bergschoenen aan te trekken, want met sneakers of slippers was het geen doen geweest. Het huisje lag zo afgelegen dat het 15 minuten naar de auto lopen was, WOW! Echt afgelegen dus.

IMG_1622
IMG_3666
We liepen door hoge grassen met een prachtig uitzicht over verschillende dorpjes. Een geweldig uitzicht wat we meerdere keren per dag mochten bekijken.. De route was best wel zwaar met het warme weer. Je moet een heuvel op en met een tas op je rug ga je dat na een aantal dagen wel merken. Je bent moe van de volle dagen, maar het heeft ook wel weer wat speciaals om eerst door een stuk schitterend natuur te lopen voordat je weg kunt rijden. Soms ook wel beangstigend, want ‘s avonds na 9 uur was het pikkedonker en kon je niet meer zomaar naar de auto lopen. Wat als er wat met mijn vriend zou gebeuren? Daar probeerde ik niet teveel bij na te denken, maar vooral te genieten. Life begins at the end of your comfort zone en daar geloof ik ook wel echt in. Grenzen verleggen en van het leven genieten.

IMG_3665
IMG_1617
Toen we verder doorliepen door het bos zag ik een houten huisje en met iedere stap die we zette kwamen we dichterbij en konden we het huisje beter bekijken. Wauw.. het deed mij denken aan een huisje uit een Disney sprookje zoals Sneeuwwitje. Ik werd van binnen stil en besefte me hoe bijzonder dit was. Ik werd er bijna emotioneel van en wist dat we hier een geweldige tijd zouden hebben.

IMG_1610
IMG_1120
Naast het huis liep een stromende beek en dit zorgde voor een ultieme rust. Het continu stromende water. In het begin dacht ik dat het buiten onweerde, maar het was het water en je went hier heel snel aan. Ik vond het heerlijk om ’s ochtends en ’s avonds voordat het donker was op het balkon met een kop thee wakker te worden en naar het water te kijken.. Even helemaal niets alleen maar natuur. Ik kwam helemaal tot rust.

IMG_1632
Iedere dag als we ons huisje vertrokken en weer aankwamen, moesten we deze bel luiden om de ‘kwade geesten’ te verjagen. Heel leuk en we deden het ook iedere keer!

IMG_1616
De eigenaar was zo aardig en behulpzaam. We hebben een aantal uren met hem gezeten en hij heeft ons alles uitgelegd. Hoe de elektriciteit en het water werkt en wat je moet doen als dit niet werkt. Je bent immers alleen en je moet jezelf zien te redden. Spannend en gelukkig heeft mijn vriend technisch inzicht. Zonder hem had ik dit niet aangedurfd!

Een ‘dingetje’ was het toilet en de douche. Niet schoon, maar je kunt ook niet veel verwachten want je bent middenin het bos en het is moeilijk schoon te houden. We moesten het wc papier verzamelen en verbranden, dat was even wennen! Uiteindelijk zette ik een knop om en wen je hier aan. Thuis ga je alle luxe veel meer waarderen.

IMG_4397
IMG_3894
Op het terrein was ook een houten huisje waar je hout kon pakken om vuur te maken, maar je kon ook zelf houten hakken. Wij kozen vaak voor het laatste, omdat het gewoon erg tof is en het een beleving op zich is. Het zorgde voor het ultieme survival gevoel!

IMG_3674
Het huisje was van binnen basic, maar had alles wat je nodig had. Echt koken deden we er niet, omdat we een klein gasstel hadden en het een gesjouw was om de boodschappen in het huisje te krijgen. We bakten wel een eitje, tosti’s en pannenkoeken, maar geen hele maaltijden. Verder zat er wel een radio in het huisje, maar geen televisie en was er ook geen WiFi. Dit wisten we gelukkig van te voren en wij hadden een aantal spelletjes en leesvoer meegenomen. Hierdoor kom je echt tot rust en heb je tijd om met elkaar door te brengen. De ultieme relatietest haha.

IMG_3994
Buitenom kon je naar boven naar de slaapkamer met balkon. Dat vond ik wel een nadeel als ik ‘s nachts naar het toilet moest.. Ach je kan niet alles perfect hebben toch?!

IMG_2281
IMG_2239
IMG_2249
IMG_4411
IMG_4413
Nog even wat sfeerbeelden.. Buiten deze grote slak zagen we vossen, adelaars/arenden, hele grotten spinnen en slangen van meer dan twee meter! Eng, maar ook heel tof, omdat je dat alleen kunt zien omdat je zo afgelegen zit. Je ervaart de ruigheid van Slovenië en dat is onbetaalbaar.

IMG_4403
Een voordeel van AirBnB is dat je goedkoper uit bent dan wanneer je een zelfde soort accommodatie bij een bedrijf zou huren. Wij waren voor twee weken € 791 kwijt. Dit lijkt veel geld, maar is ongeveer € 50 per nacht. Voor een hotel ben je dat minimaal kwijt en vaak nog wel meer. Dit is een unieke locatie waarbij je een heel huisje voor jezelf hebt middenin de natuur. Wij vonden het iedere cent waard. We hebben Slovenië op en top ervaren en dat komt mede door dit huisje. Ik heb me over veel angsten heen moeten zetten, maar het heeft me een rijker mens gemaakt en ik ben zó blij dat we deze ervaring mochten beleven. Pssst.. mocht je enthousiast geworden zijn en ook willen overnachten in dit huisje, hier kun je hem huren. Als je je via deze link aanmeld krijg je meteen € 30 reistegoed. Is toch mooi meegenomen!

Vorige

Weleda 2 in 1 Reiniging

Volgende

Terug van onze trip naar Ierland!

  1. HEEEEEL TOF! Doet me denken aan het houten huisje waar wij logeerden bij een Roemeense oma <3

    • Heb je artikel over oma’s houten huisje even terug gezocht en lijkt er inderdaad op! Zo sfeervol <3 Waar hadden jullie dat huisje geboekt?

  2. Oeh wat onwijs tof zeg ik hou hiervan!

  3. R&R

    Echt heel tof! Eens wat anders dan een hotel pakken midden in het centrum!

  4. Wow, zo gaaf! Vind t qua bedrag, zeker voor Europa en voor twee weken, erg meevallen. Wat heerlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén