De voordelen van een telefoon tijdens je roadtrip

IMG_6947
Ik ben net terug van mijn roadtrip door Canada. Het was geweldig en ik zal binnenkort mijn reisverhalen met jullie delen! Hoewel ik er voor koos om met een camper de wildernis in te trekken en geen bereik te hebben was het soms ontzettend handig dat ik wél een telefoon mee had tijdens deze roadtrip. In dit artikel deel ik die voordelen met je.

Reserveren van campings
Wij reisden dan wel in het laagseizoen door Canada, maar kwamen er al snel achter dat het helemaal niet zo’n ‘laagseizoen’ is. Het was op sommige plekken ontzettend toeristisch en druk. Ik had van de voren al campings uitgezocht waar ik wilde staan zodat we op mooie natuurcampings zouden staan met weinig voorzieningen. Helaas ging deze vlieger niet altijd op en waren deze campings al vol als wij aankwamen. Zo ontzettend teleurstellend. Ik wilde echt niet op een krappe camping eindigen die ook nog eens veel geld kostte. Ik was dan ook blij dat wij een telefoon mee hadden zodat we campings van te voren konden reserveren. Ik had de contactgegevens van de campings al genoteerd, omdat ik wist dat we geen tot weinig internet zouden hebben om die ter plekke op te zoeken. Dit zorgde voor meer rust gedurende de dag of de volgende dag, omdat we al verzekerd waren van een campingplaats. Ik vond het behoorlijk stressvol om op 5 uur op een camping aan te komen en te horen dat hij vol is. De volgende camping kan zomaar een uur of langer rijden zijn. Toch niet zo verkeerd om een telefoon bij je te hebben!

IMG_6734
Foto’s & filmpjes maken

Ik had mijn Canon camera mee om mooie foto’s en filmpjes te maken, maar deze kon ik pas in Nederland op mijn computer zetten. Mijn familie en vrienden stuurden berichtjes via WhatsApp of we geen foto’s en filmpjes konden doorsturen zodat mee konden genieten. Dit was ons helemaal ontschoten en ik was dan ook blij dat we met onze Iphones gemakkelijk en snel foto’s en filmpjes konden maken. Zodra we een Wifi punt hadden stuurden we deze door. Héél gaaf om onze familie mee te nemen tijdens onze walvissentocht & vlucht boven Vancouver Island (ik zei toch dat onze trip geweldig was!).

IMG_6466
We merkten wel dat de kwaliteit van onze Iphone 5s niet geweldig is als het gaat om video’s en foto’s op afstand nemen. Hij had af en toe moeite om de walvissen en orka’s in te zoomen en scherp te stellen. Wellicht hadden we met de Iphone 8 nog meer uit onze reis gehaald. Deze maakt namelijk nog betere foto’s en video’s en is ook nog eens waterdicht. Dat had voor ons een grote uitkomst geweest, omdat we nu af en toe nat werden omdat we in een open boot zaten. De Iphone 8 heeft trouwens ook meer geheugen en een verbeterde batterij duur. Ideaal voor als je op reis bent, want onze telefoon is na een reis standaard altijd vol en regelmatig leeg. Tijdens onze reis hadden wij nu een Powerbank mee in onze tas mocht de batterij van onze telefoon opraken.

Heb jij nog andere voordelen ervaren van een telefoon op reis?

Vorige

Veiligheid op reis

Volgende

Top 5 warme bestemmingen travel wishlist

  1. Ik kan echt niet zonder mijn telefoon als ik op reis ben. Ik gebruik hem als camera, om dingen op te zoeken maar ook als gps. Af en toe maak ik foto’s met mijn Iphone, maar het resultaat met de camera is vaak beter. Dus lang leve mijn Nikon ;) Gaaf dat jullie VI vanuit de lucht hebben gezien, ik ben benieuwd naar jullie reis!

    • Ik heb ook zoveel zin om over onze reis te schrijven! We hebben zoveel vette dingen gezien die ik wil delen. Ik moet alleen eerst de 4000 foto’s nog uitzoeken haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén