Onze zoektocht naar een huis #3

clip_image002
In twee eerdere artikelen nam ik jullie al mee in de zoektocht naar een huis. We hebben inmiddels bijna groen licht gekregen en kunnen ons nu gaan focussen op onze wensen voor het huis. Wat willen wij nog veranderen? Wat voor stijl vinden we leuk? Gaan we andere meubels kopen? Willen wij nog verven? Allemaal vragen waar we ons het komende half jaar op kunnen focussen. In dit artikel neem ik je mee in ons ‘inspiratie opdoen’ proces.

clip_image003
clip_image005
Bron: www.rebelwalls.nl
Mijn zwager en schoonzusje hebben sinds vorig jaar een muur in de woonkamer behangen en dat is zó gaaf geworden dat het bij mij ook begint te kriebelen om misschien wel één muur te behangen. Het doorbreekt de muur en zorgt voor zoveel effect en het is eens wat anders dan in een effen kleur schilderen. Het lijkt me leuk om misschien een deel van een kaart of van de natuur te behangen. Denk aan een wereldkaart, bloemen of bergen. Er is zoveel leuks te kiezen!

clip_image006
clip_image007
clip_image008
Bron: www.sissy-boy.com
Ik wil al heel lang een mooi kleed voor in de huiskamer en mijn oog is gevallen op een kleed van de Sissy-Boy. Zij hebben sowieso heel veel mooie decoratie voor in huis. Ik heb het afgelopen half jaar Sissy-Boy cadeaubonnen gevraagd zodat ik straks leuke spulletjes voor in ons nieuwe huis kan shoppen.

kast schuine wand / kast onder schuin dak / schuine wand kast / schuifdeuren schuine wand
Bron: www.pinterest.com
Voor de zolder zijn we aan het kijken of we misschien een mooie schuine kast wand willen laten maken. We hebben op zolder meerdere schuine daken zowel op de overloop en in de zolderkamer zelf. Er zitten al wel kartonnen deuren voor dus alles is al wel afgeschermd, maar het ziet er niet zo mooi uit.

De Graaf / De Graaf BV / De Graaf Vlaardingen
Bron: www.pinterest.com
Zo iets vind ik ook wel een hele mooie oplossing. Je kunt kiezen voor lades, normale kastjes of dit soort deuren. Ik vind het er allemaal wel mooi uitzien. Wij kiezen er waarschijnlijk voor om zelf kasten te maken, omdat mijn vriend en mijn vader heel handig zijn. Maar er zijn ook bedrijven die je in kunt huren zoals De Graaf. Mijn schoonzusje en zwager hebben bijvoorbeeld een hele grote kast op maat laten maken, omdat zij veel specifieke wensen hadden en dit zelf niet kunnen. Ideaal als je twee linkerhanden hebt!

clip_image011
www.moonloft.nl
Ik ben zo verliefd op deze schildpadden knoppen van Moonloft. Ik heb er al één weten te bemachtigen, maar ze zijn steeds uitverkocht. Ik wil ze op een kastje gaan schroeven, alleen weet ik nog niet op welk kastje. Ik zoek nog een leuk kastje om op te knappen alleen moet dat even wachten totdat we in het nieuwe huis zitten, omdat wij er nu geen ruimte voor hebben om het kastje te stallen. Ze hebben trouwens nog veel meer leuke haakjes, kende jij ze al? Ik kan ook een keer een artikel schrijven over inspiratie opdoen voor een DIY kastje waar deze knoppen bij passen.

Volgende keer onze zoektocht naar een huis deel 4!

Vorige

Camper rijden in West-Canada

Volgende

Als je voor langere tijd op reis wilt

  1. Wat een mooie ideeen voor het huis. 1 kleurig behang of verf op de muren is vandaag de dag inderdaad een beetje saai. Wanneer wij aan ons huis gaan beginnen wil ik er ook een mooie decoratie op, we weten alleen nog niet precies wat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén