Willen geloven dat duur beter is

Vandaag wil ik het met jullie over een onderwerp hebben waar weinig over geschreven wordt, namelijk het willen geloven dat duur beter is. Ik ben eerlijk en vooral geen meeloper en vanuit dit punt zal ik dit artikel ook schrijven.

Ik irriteer mij erg aan bloggers die heel erg enthousiast zijn bij dure producten, omdat het van een bepaald merk is. Ik bekijk de swatches of filmpjes en vraag me de hele tijd af waarom iemand zo enthousiast over een product is terwijl er een vergelijkbaar product is voor veel minder geld. Vaak zijn ze minder enthousiast over een goedkoper product, terwijl het dezelfde pigmentatie heeft. Ik volg nu al een aantal jaren blogs en dit valt mij heel erg op. Ik zou hier nooit een artikel over wijden als ik hier niet genoeg over heb gelezen, gezien en geswatcht. Hier een paar voorbeelden:
Chanel oogschaduw vs Essence oogschaduw (bijv. zelfde kleur oogschaduw)
Wauw wat een prachtige pigmentatie! Vs de pigmentatie is wel oke..

OPI nagellak vs Essence/Catrice nagellak (bijv. zelfde rode kleur)
Prachtige kleur, goede dekking, lakt fijn vs normaal kleurtje, dekt wel redelijk, lakt middelmatig

Meiden ik wil jullie ervan bewust maken dat wat iemand zegt niet per se de waarheid is, maar een mening. Je laat je vaak beïnvloeden daardoor zonder zelf kritisch naar een product te kijken. Je loopt de MAC binnen en zoekt oogschaduw X, omdat blogger X daar dit of dat over zei en je de pigmentatie mooi vond. Terwijl zo’n zelfde kleur misschien wel in het 88 palette zit, of dat Essence en Catrice zo’n kleur heeft. Als je naar een speciale kleur zoekt die goedkopere merken niet hebben begrijp ik dat je naar een wat luxer merk grijpt, maar als we het over een bruine/roomwitte kleur hebben denk ik bij mezelf: meiden denk eens na en koop niet zomaar iets! Ik weet dat heel erg veel meisjes iets willen hebben van het merk MAC, omdat het zo ‘gehypet’ wordt. Deze meisjes sparen voor zulke producten van hun zakgeld (kunnen al niet veel spenderen) en worden eigenlijk voor de gek gehouden. Ik vind dit zo zonde, omdat ze er misschien bij een goedkoper merk wel 3 mooie kleuren voor kunnen hebben met even goede pigmentatie! Net zo iets als Trind, schreeuwend duur maar ik moet eerlijk bekennen dat mijn nail hardener van Essence van € 1,79 veel meer doet voor mijn nagels. Ik vind Lush een erg fijn luxemerk en koop liever mijn zeep daar dan van Dove, maar als jij Dove net zo fijn vind werken moet je die vooral blijven kopen. En je vooral niet laten beïnvloeden door iemand zijn mening.

Ik heb zelf ook wel eens iets van een duur merk geprobeerd en ook ik wilde geloven van duurdere merken beter waren. En ook ik koop wel eens iets duurs, voor een speciaal kleurtje of gewoon voor het luxe gevoel, omdat ik mij dit heel af en toe kan permitteren. Maar ik ben me wel meer bewust geworden van wat ik koop en waar ik mijn geld aan uitgeef en dan toch echt liever voor een zelfde soort product met dezelfde pigmentatie en dezelfde kwaliteit. Ik vind de pigmentatie van Chanel soms ook mooi, maar echt niet altijd beter dan Essence of Catrice o.i.d. Ik wil in dit artikel niemand afkraken of beledigen. Als jij op deze manier graag je producten koopt is dat prima en als je ervan geniet is dat helemaal goed! Ik wil graag alleen iedereen bewust maken van hetgeen dat zij koopt en eens kritisch naar duurdere merken gaat kijken. Conclusie voor mij: duurdere producten zijn echt niet altijd beter dan goedkopere producten.

Hoe denk jij hierover? Ga je nu kritischer kijken of blijf je hetzelfde kopen? Of keek je al kritisch? Ik wil graag jullie mening horen!

Vorige

Golden Rose – 105

Volgende

Catrice oogschaduwpaletje 040 Underneath the purple rain

10 Comments

 1. Marlous

  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt met dit artikel.

  Ik denk dat ik wel kritisch keek. Heel vaak sla ik de blogs over echt dure producten ook gewoon over, ik kan het toch niet betalen! Ik snuffel heel graag in het Essence/Catrice schap en vind het super om op internet naar merken als Sleek en NYX te kijken. Tsjah, al zou ik wel graag eens Too Faced of Benefit producten proberen, die zijn alleen al bijzonder om hun verpakking…

  • Ik ben ook heel te vreden met catrice en essence, ik wil gewoon niet zoveel neerlegen voor bv dior of mac, daar betaal je gewoon de naam.

 2. Ik blijf gewoon lekker hetzelfde kopen :)
  Hoewel ik zelf altijd wel van de koopjes ben…

 3. Ik geef je helemaal gelijk! Ik heb zelf eigenlijk geen dure producten in mijn stash! Alles is budget en ik heb een aantal merken die ertussen in zitten zoals Rimmel, Maybelline en max factor!

 4. you’re right girl ! :D

 5. Ja, het is soms een beetje vervelend hoe mensen zo snel beinvloed worden door bloggers, en dat er zo soms hypes ontstaan om een product waarvan je denkt, waarom? Ik hou van beide, budget en duurder. Ik ga zeker niet zeggen dat duurder beter is, want het is gewoonweg complexer dan dat. Wat ik wel fijn vind aan sommige duurdere merken zijn de verpakkingen, ik heb gewoonweg een absoluut zwak voor mooie verpakking. Er zijn zeker budgetmerken die het heel goed doen op dat gebied (Catrice vind ik een geweldig voorbeeld), maar het varieert echt wel. Ik probeer mijn stash zo simpel en klein mogelijk te houden en dan mogen er best wel wat luxere dingen ertussen omdat ik dat graag zie. Maar ik vind wel dat elk merk zijn hits en missers heeft, ongeacht hoe duur of goedkoop het is.

 6. heel goed artikel :) ik koop alleen budget en af en toe iets duurder

 7. Ik denk ook niet dat alle duurdere producten beter zijn dan de goedkopere varianten. Het verschilt per merk en natuurlijk de ingredienten daarin.

 8. Hoewel ik doorgaans een budget queen ben, heb ik soms net het omgekeerde gevoel. Sure, al die dure merken worden absoluut niet steeds objectief beoordeeld, maar soms wordt er over een goedkoop merk minder kritisch geoordeeld ‘omdat het zo budget is’. Een voorbeeld voor mezelf zijn de oogschaduws van Catrice. Iedereen lijkt ze geweldig te vinden, maar ik kan er absoluut niet mee werken.. Ach, een kritische vrouw is er twee waard! ;)

 9. Ik denk dat mensen te vaak nog uit gaan van het ‘goed zijn’/ ‘eerlijk zijn’. Van de claims die op verpakkingen worden gedaan klopt sowieso vaak al niets. Eigenlijk zou je heel wat research moeten doen om aan te kunnen tonen dat een duurder product beter werkt dan een goedkoper product. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen ze het altijd nog gooien op een ecologische manier van productie etc.

  Ik houd het eigenlijk vrijwel altijd bij budget producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén