Decubal Face serum

shoplog, rode combo 030
Een tijd geleden kocht ik bij De Tuinen een serum van Decubal, omdat de serums die ik tot nu toe heb gehad niet het gewenste resultaat hadden. Ik had mijn hoop dus gezet op dit serum. Benieuwd naar wat ik van dit product vind? Lees dan vooral even verder.

Wat zegt Decubal over dit serum?
”De huid heeft af en toe de oppepper van een geconcentreerd serum nodig. Dit serum is op basis van 100% natuurlijke oliën. Voedende oliën als jojoba olie en avocado-olie zorgen voor een zachte, soepele huid. Kamille en amandelolie hebben een kalmerende werking.

shoplog, rode combo 036
shoplog, rode combo 039
Revolutionaire verpakking
Een unieke verpakking werd voor het serum ontwikkeld. Dankzij het zogenaamde eco-lock is de pompflacon 100% luchtdicht afgesloten waardoor het serum geen conserveringsmiddelen bevat. De pompflacon werkt in elke stand en wordt tot op de bodem geleegd. Er blijven dus geen kostbare restjes serum achter. De flacon is gemaakt van 100% recyclebaar materiaal.

shoplog, rode combo 041

Kenmerken serum

 • Bevat 100% lipiden
 • Voor de droge en gevoelige gezichtshuid
 • Parfum- en parabenenvrij
 • Met jojoba olie voor een zachte huid
 • Met avocado olie voor een soepele huid
 • Met kamille en amandelolie voor een kalmerende werking”

Nu zul je je misschien afvragen wat lipiden zijn. Decubal legt dit op hun website goed uit:
De gezonde huid
Een gezonde huid bevat voldoende vocht en produceert zelf genoeg lipiden. Lipiden zijn de huideigen oliën in de bovenste huidlaag. Ze houden de huid soepel en voorkomen uitdroging. Ze vormen het ‘cement’ van de natuurlijke barrière (bescherming) van de huid.

De droge huid
Bij een droge huid zitten er kleine scheurtjes in de bovenste huidlaag. De huidbarrière is daardoor kwetsbaar en niet in staat voldoende vocht vast te houden. De huid droogt uit.
Natuurlijke verzorging
Decubal helpt de huid op een natuurlijke manier. De producten bevatten niet alleen huideigen lipiden, maar zorgen er ook voor dat de huid zelf weer lipiden gaat aanmaken. Zo verzorgt en verzacht Decubal de huid op twee fronten, zowel aan de oppervlakte als in de diepere huidlagen.

Dit is een van de redenen waarom ik zo dol ben op Decubal. Ze richten zich op een van de belangrijkste punten van de huid. De meeste producten die ik heb van Decubal zijn zacht voor mijn huid en verzorgen mijn huid. Maar vandaag gaan we het over het serum hebben. De andere producten komen in een ander artikel aan bod.

Mijn mening
Ik vind de verpakking er erg duur uitzien, omdat het van glas gemaakt is en simpele verpakkingen soms juist bij duurdere producten horen. Gelukkig is dit geen mega duur serum, maar hij is ook zeker niet goedkoop. Ik vind het handig dat het een pompsysteem heeft. Zoals Decubal zelf zegt: zo kun je al het product tot de bodem eruit krijgen. Of dit zo is weet ik niet, want dit serum is nog lang niet op. Wat ik wel een nadeel vind is dat je niet kunt zien tot hoe ver de serum op is, omdat hij een witte verpakking heeft die niet doorzichtig is. Je voelt het helaas ook niet, omdat het flesje zo zwaar is.

shoplog, rode combo 062
shoplog, rode combo 064
Wat mij verbaasde is dat het serum niet als een serum voelt, maar juist als een olie. Hij is erg vloeibaar en ik moet altijd snel werken als ik niets wil verspillen. Ik had een glibberig goedje verwacht wat echt een laagje op je huid zou leggen. Dit serum doet alles behalve dat. Hij trekt juist in de huid en voedt hem ontzettend goed. Het serum is wel ontzettend vet en daarom gebruik ik hem niet overdag. Daarvoor is hij echt te vet. Ik gebruik hem s ‘nachts voor mijn nachtcrème zodat hij lekker de hele nacht in kan trekken. S ‘ochtends is mijn huid dan heerlijk zacht en gevoed. Hij zorgt er echt voor dat mijn droge huid verdwijnt. Droge plekken en scheurtjes verdwijnen vrijwel direct door de oliën die in het serum zitten. Leuk om eens te merken dat een product echt waar kan maken wat hij beloofd! Alle andere serums die ik heb geprobeerd konden dit niet waar maken, maar dit serum wel. Misschien juist, omdat dit een olieserum is.

Ik kan dit serum echt aanraden voor mensen met een droge huid. Hij is misschien wat prijzig, maar hij is zuinig in gebruik. Met één pompje heb je voldoende product voor je gehele gezicht en je hoeft hem niet perse twee keer per dag te gebruiken.

Hij bevat 30 ml, kost €19,99 en is te koop bij De Tuinen.

Vorige

Lush – Sultana of Soap

Volgende

Workshop zelf parfum maken

 1. oei oei zo’n vettig product is niets voor mij :)

 2. Dat klinkt goed, helemaal omdat hij zo vet is! Mijn huid kan dat namelijk wel gebruiken, dry skin like hel. xD Ik houd van serums, ook gewoon in een pompflacon. :)

 3. Jammer dat het meer een olie is en wat te vettig. Maar alsnog klinkt ‘t wel prima :)

 4. Jammer dat hij zo vettig is maar verder lijkt het me wel een fijn product.x

 5. Fijn dat het serum geen bewaarmiddelen bevat !

 6. Jammer genoeg ben ik gezegend met een gecombineerde huid ;)

 7. Ik heb dit serum zelf nu ongeveer 2 maanden in mijn bezit en ik ben er lyrisch over. Ik heb zelf een hele gevoelige huid en kan bijna niets verdragen ( nou ja niets lichtelijk overdreven). Het serum lijkt vet, maar trekt erg snel in. Dus ja echt een aanrader en lekker goedkoop bovendien. De facewash is trouwens ook erg goed!

  • Amanda

   Leuk om te horen dat jij hem ook zo fijn vind! Heb ook de facewash, ben hem nu aan het testen. Moet hem nog even wat langer testen voordat ik er wat over kan zeggen.

 8. Hmm ik zou dit product dus wel kunnen gebruiken, maar vind het nogal prijzig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén