Workshop zelf parfum maken

Konad aardbei, mus glitters, nagellak tasje 057
14 april heb ik (Jorinde) mijn vrijgezellenfeest gehad en één van de onderdelen van die dag was een workshop zelf parfum maken. Vandaag wil ik jullie er iets over gaan vertellen.

De workshop werd gegeven door Elements Cosmetics die gespecialiseerd is in huidverbetering en aromatherapie. We gingen dan ook werken met oliën. We begonnen met blind ruiken. Helaas hebben we geen duidelijke foto’s gemaakt, omdat het vrij donker was in de ruimte waarin de workshop werd gegeven.

We moesten vijf verschillende geuren ruiken en opschrijven welke olie je dacht dat het was. Fijn is bij oliën dat je alle geuren goed kunt blijven ruiken. Bij parfum uit de winkel, moet je tussendoor aan koffiebonen ruiken om je neus weer te neutraliseren. Bij olie hoeft dit niet en kan je zo veel achter elkaar ruiken als je zelf wilt. Bij sommige geuren was ik ervan overtuigd het te weten, maar had uiteindelijk maar twee van de vijf geuren goed geraden. Citroen en Lavendel had ik goed geraden. Bij de geur Wierook, rook ik Eucalyptus. Bij de geur Geranium rook ik sandelhout en bij de geur Gember rook ik peper.

Daarna gingen we een eigen persoonlijke geur olie maken welke één jaar houdbaar is. Een geur bestaat uit Grond, hart en topnoten. Van elke noot hebben we verschillende geuren kunnen ruiken en wegstrepen welke je niet lekker vond. Uiteindelijk bleven een paar geuren over uit elke noot en moest je dus gaan kiezen welke geur je van elke noot nam om te mengen.

De grondnoot is de basis van een geur en blijven gemiddeld 12 uur bij je aanwezig. Hij blijft dus lang na geuren en is dan ook het laatste vleugje geur dat je ruikt. Hiervan heb je de minste druppels nodig. Bij mij werd het de geur “Vetiver”.

De hartnoot is de eigenlijke geur en geeft het karakter van de geur aan. Deze noten blijven gemiddeld 8 uur bij je aanwezig. Van deze geur heb je iets meer druppels nodig. Bij mij werd het de geur “ylang ylang”.

De topnoot word als eerste waargenomen, maar zijn ook snel weer weg. Deze geur blijft gemiddeld 10 minuten bij je aanwezig. Hiervan heb je de meeste druppels olie nodig en het werd bij mij de geur ”Bergamot”.

De geuren kon je zelf gaan mengen en werden aangevuld met neutrale olie. Je moest beginnen met weinig druppels, zodat je zelf nog druppels kon toevoegen om het sterker te laten ruiken. Als je de geur naar jou wensen had gemaakt, mocht je een etiketje erop plakken met je naam erop. Er werd ook nog veel informatie verteld over geuren uit de middeleeuwen, hoeveel citroenen er nodig zijn voor een beetje citroenolie en hoe duur rozenolie bijvoorbeeld is. Het was dus erg informatief en je kon zelf lekker aan de slag. Alle meiden hadden een andere geur gemaakt, dus daarna konden we nog lekker bij elkaar ruiken hoe de geuren van de andere waren geworden.

Ik vond het een leuke workshop en heb het heel gezellig gehad. Voor meer informatie ga je naar www.elementscosmetics.nl

Vorige

Decubal Face serum

Volgende

Winactie 6 maanden bloggen – huge Nail art pakket!!

10 Comments

  1. leuke workshop :)

  2. Zo’n workshop lijkt mij ook erg leuk!

  3. Wat gaaf! Lijkt me heel interessant! :)

  4. Zo’n workshop lijkt mij echt heel gaaf en ook leerzaam!

  5. Klinkt erg leuk!

  6. Zo een workshop wil ik ook wel!

  7. Erg interessant zeg!

  8. Leuke workshop :D

  9. Wat superleuk

  10. oee leuk zo’n workshop zegg!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén