Decubal – Dagcrème SPF 15

shoplog, rode combo 046
Alweer een hele tijd geleden liet ik jullie in een shoplog zien dat ik een aantal producten van het merk Decubal had gekocht. De (meeste) producten van Decubal zijn bedoeld voor de droge en gevoelige huid en laat ik daar nu al jaren last van hebben. Een reden om ze aan te schaffen en uitgebreid te testen. Vandaag lees je mijn review over de dagcrème.

Wat zegt Decubal zelf over dit product?
Decubal Dagcreme SPF 15 is een intensieve gezichtscreme die het natuurlijk herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Vitamine B5 voedt, verzacht en hydrateert de huid. Door toevoeging van vitamine E wordt de huid beschermd en verbeterd de huid aanzienlijk. Zonnefilters beschermen de huid tegen schadelijk UV-straling waardoor fijne lijntjes en rimpels worden tegengegaan.

shoplog, rode combo 050

Als eerste de verpakking. Erg simpel, maar Decubal is ook een simpel merk. Ik bedoel daarmee, what you see is what you get. Geen rare geuren, nee deze producten zijn bedoeld om wat voor je huid te doen en verder niets. Ze hebben er dus geen parfum in gestopt, omdat dit je huid uit kan drogen. Deze producten zijn juist bedoeld om de droge huid tegen te gaan.

Laatst viel deze pot op de grond en helaas kwam ik erachter dat er een scheur in de deksel zat. Ik baalde, want op deze manier droogt je product uit en komen er bacteriën in. Ik was al van plan om hem weg te gooien, tot dat ik er achter kwam dat er een geheime deksel onder de bovenste deksel zat. Mijn product was dus gered! Maar waarom er nou twee deksels op elkaar zitten snap ik niet? Het kost alleen maar meer materiaal en ruimte.
Projectnyx pigmenten 050
Projectnyx pigmenten 047
shoplog, rode combo 056

shoplog, rode combo 057
De structuur is dik. Als ik de pot op zijn kop houdt valt de crème niet uit de pot. Persoonlijk houdt ik wel van dikke crèmes, maar ik kan begrijpen dat sommige meiden dat niet doen. Hij trekt redelijk snel in dus van de dikke structuur op je gezicht merk je vrijwel niets. Er blijft geen dikke laag achter op je gezicht, maar de crème wordt gelijk opgezogen in je huid. Zoals gezegd ruikt de crème neutraal. Wat ik wel een pluspunt vind is de SPF 15 in het product. Op deze manier wordt je huid toch beschermd tegen schadelijke UV stralen. Veel gezicht crèmes die ik heb gehad hebben geen SPF waardoor ik nog een extra zonnebrand op mijn gezicht moet aanbrengen.

Ik ben zelf niet echt onder de indruk van de crème. Hij doet zijn werk, hij voedt mijn huid en verzorgt hem zo dat hij niet meer droog is. Echter, doet mijn veel goedkopere crème van Revlon (witte pot met gouden dop) dat ook. En dat vind ik dan weer jammer, want dit is een dure crème (voor mijn doen). Ik had er zelf wat meer van verwacht, dat hij meer voor mijn huid zo doen. Ik zou deze crème dan ook niet meer opnieuw kopen, omdat er een goedkopere versie van dit product is. Mijn Revlon bevat 2x meer product en is 3x goedkoper dus die keuze is snel gemaakt.

Deze dagcreme bevat 50 ml, kost  € 17,50 en is verkrijgbaar bij De Tuinen.

Vorige

Winactie dag #10 – ELF Goodiebag

Volgende

Swatches Lime Crime – Chinadoll Fantasy palette

  1. Ik heb nog nooit wat van Decubal geprobeerd, maar dikke cremes zijn sowieso niet mijn ding, dus ik sla hem lekker over!:)

  2. Ik ben zelf echt heel erg enthousiast over Decubal! Heb de facewash en ook een gezichtscrème maar een andere dan deze.

  3. Mweh, jammer dat het niet iets speciaals doet voor je huid.

  4. Jammer dat je niet echt onder de indruk bent..

  5. mooie verpakking :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén