Real Techniques Kwasten

IMG_3221

IMG_3047
Zoals sommige van jullie weten heb ik voor mijn verjaardag Real Techniques kwasten gekregen, die ik al een hele poos wild hebben. Zullen deze kwasten mijn verwachtingen hebben waargemaakt? Lees verder voor mijn ervaring.

IMG_3037
Real techniques kwasten zijn ontworpen door Samantha Chapman van de bekende pixiwoo zusjes. De kwasten zijn er in drie verschillende categorieën namelijk de basis (oranje steel), ogen (paarse steel) of finish (roze steel) en zijn allemaal van synthetische haren gemaakt. Op de stelen van de kwasten staat waar je de kwasten voor kunt gebruiken, hoewel je, je hier natuurlijk niet per se aan hoeft te houden. Zelf heb ik twee kwasten uit de basiscategorie en het oogkwastensetje.

IMG_3045
Laat ik beginnen met mijn favoriete kwast. De expert face brush gebruik ik voor vloeibare foundation welke ik met ronddraaiende beweging op mijn gezicht aanbreng. De kwast voelt zo fijn aan en doet super zijn werk. Mijn foundation komt erg mooi op mijn gezicht en de vorm waarin de haren zijn gezet, werken zo goed voor vloeibare foundation. Ik kan niet meer zonder! Deze kwast kost 13.50

IMG_3049

IMG_3039
De powder brush uit dezelfde categorie vind ik ook superfijn. De kwast is heerlijk groot en heel erg zacht. Na mijn foundation breng ik met deze kwast een losse poeder aan om af te poederen en dit doet hij erg fijn. Na gebruik van deze kwasten heb ik niet zo’n cake effect op mijn gezicht. Het uiteinde van de steel vind ik wel iets te breed, waardoor hij niet gemakkelijk in een pot met andere kwasten past. Je kan deze kwast wel gemakkelijk rechtop zetten. Deze kwast kost 14,99

IMG_3050

IMG_3065
Dan heb ik nog een setje voor de ogen welke is voorzien van een kwastenhouder met daarin een wenkbrauwkwast, creasekwast, eyelinerkwast, oogschaduwkwast en een kleine detailkwast.

IMG_3053
De kwasten zitten goed stevig in de houder, waardoor ze er niet makkelijk uit vallen. Ook kan je het setje goed dichtmaken door de klittenband. De wenkbrauwkwast vind ik erg fijn omdat hij goed de wenkbrauwpoeder aanbrengt. Qua vorm is hij redelijk dik, maar ik vind dat juist fijn om niet gelijk 1 dunne wenkbrauw poeder streep te krijgen. De creasekwast is vrij dik en veel mensen gebruiken deze kwast voor concealer. Zelf had ik al zo’n soort kwast als deze welke ik gebruik voor mijn highlighter, waar hij zeker ook goed zijn werk mee doet. Ik gebruik hem zelf gewoon voor mijn crease als extra blendingkwast. De eyelinerkwast gebruik ik niet. Ik vind hem te dik voor eyeliner en moet nog even uitzoeken waar ik hem anders voor kan gaan gebruiken. De oogschaduwkwast vind ik niet zo speciaal. Mijn Zoeva oogschaduwkwasten vind ik beter omdat die beter de oogschaduw oppakken. Ik gebruik deze wel, maar meer voor erbij. De kleine detailkwast vind ik ook erg fijn. Ik gebruik hem voor een licht kleurtje in mijn binnenste ooghoek of om precisie werk te doen op mijn oog. Deze set kost 26,50

IMG_3058
De haren van de kwasten hebben nog niet losgelaten, wat ik altijd een belangrijk punt vind aan kwasten. Ik ben super blij met mijn Real Techniques kwasten en kan ze je zeker aanraden. Ik wil sowieso nu ook nog kwasten uitproberen van de finish (roze steel) categorie. Mijn kwasten komen van de website Alice&Jo

Ben jij al bekend met Real Techniques kwasten?

Vorige

New Love: Teen Wolf

Volgende

OOTD: Ditisons dagje

36 Comments

 1. Deze kwasten lijken me super fijn!

 2. De Expert face brush is looooove! Ik vind hem echt zo goed dat ik er een tweede wil kopen :). Heb je hem ook eens geprobeerd met creme blushes? Want daar ik hij ook super voor!

 3. Wat een toffe kwasten! Zien er heerlijk zacht uit en lijken me echt fijn! Zelf gebruik ik vooral mac en sigma kwasten :) vooral voor visagie opdrachten, misschien moet ik eens kijken voor een budget variant :)

 4. Ik heb er zelf niks van, maar wel veel van gehoord. Ze zien er alleen al zo ongelooflijk mooi uit!

 5. Oh ik ben jaloers, ik wil die kwasten ook al zo lang hihi! Ze zien er echt heel fijn uit!

 6. Ja ik lees idd dat mensen de crease kwast gebruiken voor concealer die heb ik nog niet. Maar ga daarvoor geen hele set bestellen , ,voor oogschaduw gebruik ik ook zoeva .Heel fijn. Ik heb wel de roze stippling brush van Real Techniques en die werkt ook heel fijn voor foundation

 7. ik wil ze ook heel graag hebben, ze lijken me zo fijn!

 8. Ik wil ze ook zo graag hebben! Ze klinken allemaal zo fijn, vooral die met de gele steel!

 9. deze staan ultra hoog op mijn wishlist :D

 10. ik heb er al veel goeie dingen over gehoord :)

 11. Lin

  Ik ben er nog niet bekend mee in de zin dat ik ze zelf heb, maar daar komt binnenkort verandering in!

 12. Ik heb hier ook een aantal kwasten, ik vind ze zooo fijn!!!

 13. Ik heb zelf ook de expert face brush en dat is ook echt mijn favoriete kwast om foundation mee aan te brengen. Werkt gewoon super goed en voelt ook nog eens zacht aan, ideaal. Ik zou willen dat die crease brush alleen te koop is, maar dat is niet zo toch? Enkel in deze set, die me dan weer minder trekt.

 14. Ik vind ze geweldig! Ik heb er ook een aantal, en met name de buffer en het wenkbrauwkwastje vind ik helemaal top

 15. Deze kwasten lijken me superfijn!
  x

 16. Ik heb er zelf ook een kwast van en ben erg enthousiast. :)

 17. Die kwasten lijken me zó fijn! Ik heb laatste zonder dat ik het door had voor €2,69 per ongeluk twee kwasten besteld die zo veel lijken op de RT. Ze zijn natuurlijk niet het zelfde en van die goede kwaliteit, maar voor de prijs zeker leuk.

 18. Ik ken ze niet, maar ze lijken me super fijn!

 19. Deb

  Ze klinken super en zien er ook chique uit! Ik was nog niet bekend met dit merk, maar ben nu wel nieuwsgierig geworden!

 20. Die kwasten zien er echt heel goed uit. Ik kende het merk nog niet.

 21. Ze lijken me zo fijn! Echt iedereen is er entouchiast over!

 22. Het lijken mij fijne kwasten. Ik heb gehoord dat de oogschaduwkwast ook fijn was voor concealer onder de ogen.

 23. Ze lijken me echt heel fijn, en ze zien er mooi uit!

 24. Oeh ^^ Dat zien er heel fijne kwasten uit. ^^

 25. Ik heb er ook een paar brushes van en ze zijn inderdaad erg goed !

 26. Ik spreek niet uit eigen ervaring, maar ik heb alleen nog maar veel goeds gehoord over deze kwasten. Klinkt dus alvast veelbelovend :-)

 27. Ik ben ook helemaal fan van de expert face brush! Dat is dan ook gelijk de enige kwast die ik heb van Real Techniques. Erg leuk daarom om jouw review te lezen, want dan weet ik welke nog meer de moeite waard zijn om aan te schaffen.

 28. Kim

  Lijken me super fijne en goede kwasten!

 29. Ik wil ze ook nog steeds heel erg graag!

 30. Ik ben zelf ook erg tevreden met mijn kwastjes van real techniques!

 31. Klinkt goed! Ben zelf ook nog opzoek naar goede kwasten.

 32. Ik ben ook heel erg blij met mijn Real Techniques kwasten! Zo fijn dat synthetische kwasten ook goed kunnen werken en er leuk uit zien :)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén