Miss Sporty – Morning Baby! BB cream

bb2
De BB creams vliegen je om de oren. Je kunt er niet meer om heen, want de BB cream is de nieuwste rage in beautyland. Niet zo gek eigenlijk, want het is een multifunctioneel product. Afgelopen donderdag werd bij het Coty event de BB cream van Miss Sporty geïntroduceerd. Benieuwd wat ik er van vind?

bb1
bb5
Als eerste wil ik even benoemen dat ik de verpakking er leuk en schattig uit vind zien. Er is één klein nadeel aan deze verpakking en dat is dat je de dop er af moet draaien. Je hebt ook doppen die je er af kunt klikken en er weer op kunt klikken. Dit is natuurlijk maar een kleinigheidje en voor het geld wat je voor deze BB cream betaald kun je natuurlijk niet de hoogste verwachtingen hebben.

bb4
bb3
De Morning Baby! BB cream beloofd:
– Hij werkt als een moisturizer voor je gezicht
– Verbergt je oneffenheden
– Verzacht je huid
– Beschermd je huid tegen schadelijke invloeden
– Geeft je huid een lichtgevende en natuurlijke teint
– Blijft tot 14 uur zitten.

Dat zijn een hoop beloftes! Jammer, dat er geen Sun Protection Factor (SPF) in verwerkt is. BB creams van andere merken hebben dit vaak wel. Wat ik ook jammer vind is dat de beloftes op de achterkant van de verpakking in het Engels zijn. Ik heb al moeite met het lezen van Engels, laat staan jongere meiden. Miss Sporty is een merk wat zich toch meer richt op de jongere meiden. Dit zijn natuurlijk verbeterpuntjes, want het gaat er uiteindelijk om hoe deze BB cream in gebruik is en wat voor effect hij geeft.

swatches coty bb cream 035
swatches coty bb cream 038
swatches coty bb cream 041
Het grootste pluspunt van deze BB cream vind ik dat hij een lichte structuur heeft. Hij voelt echt aan als een dagcrème en niet als een foundation. Als het heet is in de zomer is dat zeker een pluspunt, omdat je dan veel gaat zweten.

Wat leuk om te vertellen is dat ik afgelopen week deze BB cream aan het testen was en dat ik toen per ongeluk een dagcrème onder deze BB cream aanbracht. Dit ging niet helemaal goed, want de BB cream ging oprollen zodat het leek alsof mijn huid in stukken lag. Ik maakte mij een beetje zorgen, want ik heb een hele droge huid en was bang dat deze BB cream niet voldoende zou verzorgen. Dat had ik dus mis! Deze BB cream voedt mijn huid voldoende en ik merk ook niets van een schrale of droge huid. Hij laat mijn huid juist zacht aanvoelen. Dit vind ik een groot pluspunt.

Ik wilde de BB cream aanbrengen met een beauty blender, maar dit gaf geen mooi effect. Hier schrok ik eigenlijk best wel van! Ik breng hem nu aan met mijn vingers en dit geeft een mooier effect. Ook scheelt dit tijd in de ochtend, omdat je hem op deze manier sneller kunt aanbrengen (je hoeft je beauty blender immers niet nat te maken en de BB cream niet in je huid te bounchen).

swatches coty bb cream 045
swatches coty bb cream 056
De BB cream ruikt ook best wel lekker. Een foundation wil nog wel eens stinken, maar deze ruikt licht fruitig, Niet overheersend, maar ik vind het een stuk lekkerder ruiken dan een foundation. Bij de presentatie van het event lieten ze zien dat deze BB cream hele kleine shimmers en glitters bevat. Ik schrok best wel, omdat het heel veel glitters leken onder het kunstlicht. Gelukkig merk je hier weinig van als hij eenmaal aangebracht is op je gezicht. Hij geeft juist een hele mooie glow aan je gezicht.

miss sporty look  stuff 110
miss sporty look  stuff 127
Er is nog een nadeel aan deze BB cream en dat is dat hij niet zo goed dekt, zelfs niet als ik twee laagjes aanbreng. Je ziet mijn oneffenheden toch nog door de BB cream heen schijnen. Natuurlijk is een BB cream niet hetzelfde als een foundation, maar ik had het toch wel fijner gevonden als hij iets meer dekte. Wel denk ik dat dit een product is wat goed past bij jonge meiden. Zij hebben nog geen volledige dekking nodig, omdat ze vaak nog zo’n mooie egale huid van zichzelf hebben. Het is voor hun een leuke manier om make up te leren ontdekken.

Deze BB cream is verkrijgbaar in twee kleuren. Ik heb nummer 001 Nude Radiance ontvangen. Ik dacht dat deze te licht zou zijn voor mijn huid, maar dat valt reuze mee. Juist, omdat hij niet zo goed dekt en makkelijk uitsmeert denk ik dat veel meiden deze BB cream kunnen dragen. Als ik te veel laagjes aan zou brengen zou hij denk ik iets te licht zijn. Positief dus voor de meiden met een bleke huid!

De BB cream bevat 30 ml, kost € 3,49 en is verkrijgbaar bij de Etos filialen die Miss Sporty verkopen.

Heb jij al een BB cream? Zou je deze BB cream gaan aanschaffen?

Vorige

Sans-Online Shoplog – Shawls

Volgende

Pupa – Nail Art Mania Luxury French

30 Comments

 1. Jammer van de dekking maar verder klinkt hij echt super! ;D

 2. Ik vind hem echt heel erg fijn! Jammer dat hij voor jou niet helemaal dekt!

 3. Ziet er heel goed uit voor dat prijsje! Fijne review :)

 4. Deb

  Jammer dat hij niet zo goed dekt en parabenen bevat. Zelf gebruik ik geen BBCream.

 5. Volgens mij is het een hele goede bb cream voor in de zomer, als je net wat een egalere huid wilt hebben!

 6. Jammer! maar ben zelf toch wel benieuwd

 7. jammer dat ‘ie niet zo dekt – ik ben ‘m zelf nu ook aan het proberen en ik vind de dekking precies goed eigenlijk:)

 8. jammer van de dekking, ik wil toch altijd wel wat meer dan dit!

 9. Ik wil deze zo graag eens proberen!
  Eefje

 10. ik denk dat hij voor mij te donker zal zijn, maar hij staat je echt heel mooi

 11. Jammer dat hij niet zo goed dekt, maar als je niet een volledige dekking wilt hebben dan is hij erg handig! Fijn en uitgebreide review!

 12. jammer van de dekking

 13. Hij lijkt me heel fijn! Weet je misschien of hij ook verkrijgbaar is bij DA filialen die Miss Sporty verkopen?

 14. Bo

  Jammer van de dekking, maar voor iemand met een egale huid zou dat niet zo’n probleem zijn ^^

 15. Jammer van de dekking! verder klinkt die goed!

 16. Jammer dat ‘ie niet zo goed dekt!

 17. helaas zijn bb creams nooit in mijn kleur, heb wel de miss sporty foundation nu!

 18. deze lijkt mij wel wat.. wel vreemd dat ie oprolt als je dagcreme eronder aanbrengt!

 19. Lin

  Ik heb hem hier nog liggen om te testen. Ik zag hem ergens anders ook al voorbij komen en diegene was enthousiaster. Ik ben heel benieuwd eigenlijk!

 20. Leuk artikel! Ik denk dat dit een perfecte oplossing is voor in de zomer voor mij. Dan is mijn huid wat rustiger en heeft minder dekking nodig. Maar ik wil dan vaak toch nog wel iets gebruiken voor net dat beetje extra. Die shimmer maakt het dan af denk ik!

  Xxx

 21. Ken je de CC cream ook al? Ik heb laatst een artikel geschreven daarover op mijn blog. Het is hetzelfde als de BB cream, maar dan met de aandacht op kleur.

  • We kennen het wel ja! Maar hebben het nog nooit uitgeprobeerd. Als we tijd hebben zullen we even op je blog gaan kijken :)

 22. Ik schrok ook toen ik die glitters zag..Gelukkig is dat niet zo op je gezicht!

 23. De verpakking vind ik zo cute uit zien :)

  Liefs, Natiza

 24. Grappig dat hij op rolde. Ik zou hem niet aanschaffen omdat hij voor mij te weinig dekkend is

 25. Ziet er goed uit!

 26. Ziet er best goed uit hoor :) alleen jammer dat hij niet heel goed dekt.

 27. Er zitten wat haken en ogen aan, maar het is echt een enorm pluspunt dat deze BB cream licht van kleur is. Wie weet knapt mijn huid ooit wel dusdanig op dat ik deze BB cream kan gebruiken. Bedankt voor je review!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén