Welk Hotel in Turkije vond ik het leukst en welke het minst leuk

In totaal ben ik pas vier keer in Turkije op vakantie geweest en dit jaar ga ik voor de vijfde keer. Zelf vind ik het altijd lastig om een keuze te maken uit de vele hotels daar. Vandaag vertel ik je welk hotel ik het leukst en welke ik het minst leuk vond. Sowieso ga ik in Turkije altijd voor vijf sterren Hotels willen ze aan al mijn eisen voldoen.

main-photo
Club Paradiso staat op plaats nummer 4 en vind ik dus het minst leuke Hotel uit het rijtje. Het is een groot opgezet Hotel in Alanya met enorm veel trappen. Wij zaten helemaal bovenaan en waren iedere dag dag dus aan het trap lopen. De eetzaal waar je gebruik maakt van de all inclusive formule noemden wij de vreetschuur, want van een beetje gezelligheid was weinig sprake. Wil je naar het strand zal je eerst een paar minuten met een busje moeten rijden om er te komen. Tja ik ben gewoon lui en wil een strand aan het hotel. De kamers vond ik ook niet bijzonder en het zwembad te klein. Entertainment was ver te zoeken dus je moest jezelf vermaken. Ook had ik een vreselijke ervaring bij de Hammam en wil sindsdien alleen nog maar naar een hammam waar vrouwen werken. De busrit naar het hotel duurde vreselijk lang, dus daar let ik tegenwoordig ook goed op.

main-photo
Hotel Korumar ligt in het plaatsje Kusadasi en staat op plek nummer 3. Het hotel ligt tegen een rots aan en heeft hierdoor geen strand. Ten minste er ligt een paar meter een opgespoten strandje, maar dat stelt niets voor. Het strand heb ik dan ook erg gemist op deze vakantie. Aan het zwembad kon je wel heerlijk liggen en het personeel stond gelijk voor je klaar om je parasol naar jou wensen goed te installeren en verse meloen op je bedje te serveren. Ook de plek waar je ‘s avonds kon eten vond ik super mooi. Je keek prachtig over de zee heen met een avondzonnetje erbij. Hier hebben we nog een leuke fotoshoot gedaan.

main-photo
Hotel Royal wings ligt vlakbij Antalya aan het strand van Lara en staat op nummer 2. Ik vond dit Hotel erg mooi en het zwembad prachtig met leuke bruggetjes eroverheen. Je liep zo naar het privé strand dat aan het hotel lag en ook had je er leuke verschillende eetgelegenheden, dus de keuze daarin was erg goed. De kamers vond ik ook zeer netjes met een leuk uitzicht en er is veel entertainment voor jong en oud. Hier zou ik nog wel eens naar terug willen.

main-photo
Hotel cornelia Diamond ligt aan het strand van Belek en staat voor mij met stip op nummer 1. Wat een prachtig Hotel met prachtige kamers. Je bed is enorm groot, de badkamer is prachtig met bad en een regendouche. Een heerlijk groot en schoon balkon en je verblijft op basis van Ultra all inclusive. De entertainment s‘avonds vond ik zeer gezellig en het zwembad en strand waren heerlijk om aan te liggen. Dit was het luxte hotel vond ik zelf. De bediening vloog voor je wat ik zelf ook wel weer een minpunt vond. Naar mijn idee werd het personeel erg strak gehouden.

Ik wil er even bij zeggen dat dit mijn ervaringen zijn. Jouw ervaring kan natuurlijk anders zijn en misschien ligt het er ook aan in welke periode je op vakantie gaat hoe het hotel het doet. Naar mijn idee liggen de luxere hotels meer afgelegen en doe je er langer over om bij een stadje te komen. Zit je dicht bij de stad dan zijn de hotels wat minder luxe. Het is maar net waar je voor kiest. Ook wil ik er even bij zeggen dat ik niet alleen maar naar Turkije ga hoor. Vorig jaar was ik naar Duitsland en had meer een doe vakantie. Ik hou van de afwisseling in bestemming en soort vakantie.

Waar ga jij dit jaar heen op vakantie?

Bron Foto’s

Vorige

Anna is Clear spot reducer

Volgende

Volg jij al ons op Social Media?

15 Comments

 1. wauw wat een hotels!

 2. Leuk om te lezen en heel erg handig als je op vakantie wilt naar Turkije.

 3. Lin

  Woah, dat zwembad van het laatste hotel, huge! En lekker, zo dicht aan het strand, kun je nog,eens kiezen waar je een plonsje gaat maken on af te koelen!

 4. Prachtige hotels!

 5. Wauww die laatste is echt ontzettend mooi!!

 6. Wauw, dat laatste hotel ziet er prachtig uit! Ikzelf ben nog nooit naar Turkije geweest. In augustus ga ik naar Spanje :)

 7. ik heb nog geen vakantie gepland :)

 8. Heerlijke foto’s en het laatste hotel lijkt me geweldig. Wel jammer als het personeel (te0 strak word gehouden en dat je dat dan heel erg merkt. Ik hou daar ook niet zo van.

 9. Wauw! Wat een prachtige hotels! Nummer 1 ziet er ook wel het spectaculairst uit.

 10. Ik ben zelf 3 keer in Turkije geweest en m’n vriend verraste me van de week met een weekje all in clusive vakantie in Turkije. We zouden eigenlijk niet gaan omdat we sinds Mei samenwonen maar omdat we vorig jaar niet op vakantie zijn geweest en het toch erg miste heb ik dit van m’n vriend cadeau gekregen We gaan Kemer, ik ben daar zelf nog niet geweest. Onze eerste vakantie samen was ook Turkije, toen gingen we naar Side.

 11. Vijf keer, amai! :-) Een paar jaar geleden ben ik in Turkije geweest, in Alanya. Grand Kaptan heette het hotel, denk ik. Was fun!

 12. Ze zien er allemaal prachtig uit maar nummer 1 is inderdaad wel heel mooi! Wil daar ook wel eens heen!

 13. Leuk om te zien. :) Ik ben zelf ook eens in hotel Korumar geweest, beviel erg goed. Alleen ben ik niet zo van de allinclusive vakanties, vooral mijn weegschaal vind dat na afloop niet leuk haha. ;)

 14. zinnet

  Als je nogmaals wilt gaan, raad ik je “Marmaris palace” aan gelegen in Marmaris zelf. Ik ben er zelf al geweest en het is echt een hotel die ik iedereen van harte kan aanraden.

 15. de hotels zien er prachtig uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén