clip_image002
Twee weken terug ben ik met mijn zus een weekendje weg geweest naar Haarlem. In plaats van cadeaus geven mijn zus en ik elkaar liever een leuke ervaring. Veel tijd samen, plezier maken en herinneringen maken voor het leven. Super belangrijk en wij hebben onwijs genoten van ons weekendje weg. In dit artikel geef ik je een aantal leuke tips voor een weekendje weg in Haarlem.

clip_image004
Wij overnachten in Van der Valk Haarlem. Een luxe hotel waar aan alles is gedacht. Wij kregen zelfs een upgrade naar een 3 persoonskamer. Een heerlijk bed, late check out en zelfs een badkamer met bad en regendouche. Omdat wij allebei drukke moeders zijn hebben we hier extra van genoten. Een nacht kunnen doorslapen, uitslapen en daarna een heerlijk bad nemen. Om vervolgens aan te schuiven bij een uitgebreid ontbijt. Wij hebben het er van genomen!

Voor de deur van het hotel stopt een bus en hiermee sta je binnen 8 minuten in het centrum van Haarlem. Je kunt natuurlijk ook de auto pakken en dan sta je binnen 20 minuten aan het strand van Zandvoort. Even heerlijk uitwaaien. Je kunt vanuit Haarlem alle kanten op.

clip_image006
De leukste kinderwinkels vinden wij Room 42, Krokodil en meneer Paprika. Bij die laatste hebben ze ook de mogelijkheid om te lunchen. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan speelgoed, maar ook speelgoed van vroeger. Dat brengt leuke herinneringen terug! Bij Room 42 vind je prachtige kindermerken. Wij gingen hier met gevulde tassen weer naar huis. Wanneer heb je nou weer de kans om ongestoord en gezellig met je zus te shoppen?!

clip_image008
Voor koffie gaan wij graag naar Bij Babette. Een Engels lunch zaakje waar ze de heerlijkste huisgemaakte scones serveren. De cappuccino’s lijken wel soepkommen zo groot zijn ze en ook allemaal in een ander kopje. Een bonte bedoening, maar onwijs gezellig.

Voor het avondeten kwamen wij ongepland bij Thrill Grill terecht. Alle plekken waar wij heen wilden zaten vol (tip: reserveer op tijd). Een gezellig restaurant waar je zo de keuken in kijkt. Alles wordt dus voor je neus gemaakt en een plek aan de bar is daarom aan te raden. De biefstuk en Burger waren boven verwachting lekker. Wij komen zeker nog eens terug.

Dit waren mijn tips voor een weekendje weg in Haarlem. Wij komen al jaren in Haarlem en ondanks dat het dicht bij huis is, voelt zo’n weekendje weg echt als er even uit. Ga jij wel eens een weekendje weg?