clip_image002
Vorig jaar zijn wij met ons gezin op roadtrip gegaan naar Noorwegen. Het land van de vele bossen, prachtige bergen en de adembenemende fjorden. Noorwegen stond al jaren op onze wishlist. Het was dan ook een droom die uit kwam. Ik neem je graag mee in de voorbereidingen voor als je zelf met een gezin een roadtrip wil maken.

clip_image004
Voorbereiding is alles. Omdat wij met een baby van 4 maanden en kind van 2 jaar reisden moesten we in ieder geval één extra camping bedje mee. Bij de meeste locaties kun je een één camping bedje lenen, maar lang niet overal. Daarnaast namen we ook de kinderwagen mee zodat onze baby hierin kon slapen als er geen campingbedje aanwezig was. Hier hebben we bij een aantal locaties ook gebruik van moeten maken. Een ruime auto is dan ook super belangrijk als je meerdere weken op vakantie gaat met kleine kinderen.

Ondanks onze station auto kwamen wij ruimte te kort in de kofferbak door het campingbedje en de grote kinderwagen met ligbak. Wij konden lang niet al onze bagage kwijt. Mijn vader gaf toen de tip om eens naar een dakkoffer te kijken. Dit was voor ons de oplossing voor het bagage probleem! Zo konden we voorbereid op reis.

clip_image005
Het eten in Noorwegen is dúur. Vergis je hier niet in en doe alvast thuis boodschappen. Wij namen twee kratten mee. Dit kon immers doordat we een dakkoffer hadden voor onze bagage. We namen veel basis eten mee, maar ook groente zoals uien, paprika’s en appels. Eten wat langer goed bleef. Pasta, rijst, snacks en diksap. Producten van thuis zodat dit voor onze dochter herkenbaar was. Om de kosten te drukken hebben we regelmatig pannenkoeken of tosti’s met een pak soep gegeten. Prima! Het budget wat we hiermee bespaarden konden we dan weer uitgeven aan excursies. Zo maakten wij een tocht op een boot door de fjorden. Om nooit meer te vergeten!

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt gehad en ben benieuwd wat jouw ultieme voorbereidingstip is als je op roadtrip gaat!